אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

התמודדות עם ועדת ערר בתל השומר

מי שמגיע אל ועדת ערר תל השומר הוא מי שהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים הגדיר אותו כ"בלתי כשיר לנהיגה" מסיבות שונות. בוועדת הערר, ניתן לערער את החלטת המרב"ד בתוך 30 יום מקבלת ההודעה על דחיית מתן/החזרת רישיון הנהיגה.

 

מה הן הסמכויות של ועדת ערר?

 

ועדת ערר תל השומר מתכנסת על מנת לדון בערעור של נהג אשר החלטת המרב"ד שגויה בעיניו. במסגרת הערר, יכולה הוועדה לקבל שלוש החלטות: להחזיר לנהג את רישיון הנהיגה, להחזיר את רישיון הנהיגה אך עם הגבלות או להשאיר את החלטת המרב"ד בעינה – כלומר לא להחזיר לנהג את רישיון הנהיגה שלו.

 

איך מציגים ערעור?

 

במידה ואתם רואים עצמכם כנפגעים מהחלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אתם יכולים לערער בתוך פרק זמן של 30 יום ממועד קבלת החלטת המרב"ד ולהגיע לוועדת ערר בתל השומר. לטובת הערעור חשוב להצטייד במסמכים רפואיים שסותרים את החלטת המרב"ד, ורצוי מאוד לעשות זאת בליווי של עורך דין תעבורה.

 

מה קורה אם נדחים ע"י ועדת ערר?

 

ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים היא אירוע חשוב שניתן לומר שאין לו הזדמנות שנייה. במידה והערר אינו מתקבל, הנהג יכול להגיש בקשה נוספת שתדון בכשירותו לרישיון נהיגה לאחר כשנה, או לערער לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום מיום מסירת ההודעה. המשמעות היא – שאם הערר שלכם לא מתקבל, תידרשו לעוד שנה לפחות ללא רישיון הנהיגה שלכם בטרם תוכלו להגיש בקשה נוספת, או שתוכלו לערער לבית המשפט המחוזי – העניין כרוך בהוצאות גבוהות יותר, ולמעשה מדובר בהליך משפטי לכל דבר ועניין בו אתם מיוצגים על ידי עורך דין. מסיבות אלה ונוספות, חשוב להשקיע בערעור איכותי וטוב במסגרת ועדת ערר תל השומר.

 

על החשיבות שבליווי עו"ד

 

כאמור, הגעה לערר בפני הועדה היא הזדמנות חד פעמית בזמן נתון. רצוי להזכיר כי ישנם נהגים רבים אשר בוחרים להגיע לערר ללא עורך דין שמייצג אותם ומדבר בשמם, ומעריכים כי בעזרת סיפורים מרגשים על איבוד הפרנסה כתוצאה משלילת הרישיון הם יוכלו לגעת בליבם של מקבלי ההחלטות. למרות הרצות הטוב, דבר זה הוא רחוק מהמציאות ולעיתים אף גורם ליושבים בוועדת הערר להחמיר את החלטות המרב"ד. עורך דין תעבורה מנוסה יזהה את הפרצות בהחלטת המרב"ד ובסיכויים גבוהים יצליח להפוך את החלטת המרב"ד וישיב אליכם את רישיון הנהיגה. בהצלחה!

 


אודות מחבר המאמר

עו”ד צורי סבן, עו”ד לענייני תעבורה, עם תואר ראשון במשפטים ובקרימינולוגיה וגם מגשר מוסמך ע”י לשכת עורכי הדין. לעו”ד סבן ותק רב ונסיון בייצוג מאות לקוחות בכל הארץ מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ועבירות תעבורה.

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.