אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

טיפול בחרדות באמצעות נוירופידבק

בני נוער, ילדים ומבוגרים מרגישים מאוד בודדים בתקופה זו. מוסדות לימודים סגורים. מקומות עבודה הוציאו עובדים לחופשה. אנשים עובדים מהבית. חשוב שנשמור על חיי חברה פעילים, בטלפון, בסקייפ, בזום. רצוי שנקבע זמן קבוע שבו נשוחח עם חבר, נתעדכן, נשתף. פעולה זו יכולה לשפר את הרגשתנו עד מאוד.

לקיים אורח חיים בריא ושגרה

בתקופה זו חשוב לשמור עד כמה שאפשר על אורח חיים בריא ושגרה. לאכול ארוחות בזמנים קבועים. לשמור על שעת שינה וקימה סבירים. לבצע פעילות גופנית.

לתכנן מה אנחנו עושים בכל יום

תכננו בכל יום מה אתם עושים היום. אילו משימות תבצעו היום כדי להתקדם ברמה האישית, משפחתית, תעסוקתית: קריאת מאמרים בנושא שמעניין אתכם, ספר שתמיד רציתם לקרוא, שעת אפיה עם הילדים, ריקוד, האזנה למוזיקה. כל מה שעושה לכם טוב וממלא את היום שלכם באנרגיה ורעננות.

להפסיק לצרוך חדשות

נראה שכולנו הפכנו להיות מדענים שחוקרים את נגיף הקורונה. אנחנו מקבלים ללא הרף עדכונים, דיווחים, התראות. חשיפת יתר לחדשות סביב נושא שמדאיג ומטריד אותנו עלולה להשפיע עלינו באופן שלילי. מומלץ לצמצם ככל האפשר צפייה בחדשות ועדכונים למידע מהימן והכרחי בלבד.

לחשוב מחשבות חיוביות

אחד הדברים שמזינים את החרדה אלו הן המחשבות שלנו. מחשבות חיוביות ואופטימיות יכולות להקל מהמתח ולהוריד את מפלס החרדה. “המשבר הזה יעבור בקרוב”, “אנחנו נמצא עבודה טובה יותר, בדיוק כפי שמצאנו את העבודה הקודמת”, “אנחנו בריאים, זה מה שחשוב עכשיו”, “כולם נמצאים באותו מצב, זה לא רק אנחנו”.

לפנות לקבל עזרה

אם אתם מרגישים שמשבר הקורונה, או כל משבר אישי שאתם עוברים כרגע, משתלט על החיים שלכם, כדאי שתפנו לעזרת אנשי מקצוע. אל תתנו למצוקה להתקבע ולהחריף.

מאת: ד"ר נתנאל (Ph.D)  מנהלת המרכז לשיפור תפקודי המוח “אלפא בריין סנטר” התמחה בטיפולי נוירופידבק, ביופידבק, CBT  - טיפול התנהגותי קוגניטיבי


אודות מחבר המאמר

אלפא בריין

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.