אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

לא מה שחשבתם - הכירו את היתרונות של עבודה במפעל

כשאנחנו חושבים על עבודה במפעל אנחנו מדמיינים לרוב מקום גדול, רועש ומלוכלך, גברים בסרבלים הסוחבים משקלים כבדים מפס ייצור אחד למשנהו, עבודה חדגונית ומתישה עבורה מרבית הפועלים אינם מקבלים שכר גבוה במיוחד. תמונה זו אופיינית לאופי המפעלים שפעלו בארץ ובחו"ל בעבר, עד לעשרות השנים האחרונות בהם חל שינוי של ממש בתנאי העבודה, אופי העבודה עצמה וכמובן גם בתנאי השכר וההטבות הנלוות לכך, כך שעבודה במפעל כיום עשויה להיחשב לעבודה נחשקת ומכובדת.

סוגי תפקידים במפעלים

מפעל הוא בדרך כלל מקום בו מעובדים חומרי גלם שונים לכדי תוצר כלשהו אותו ניתן לשווק לבתי עסק או לצרכן הפרטי, אך זהו התיאור הכללי ביותר שניתן להעניק למפעל. כל מפעל נבנה בצורה שונה וייחודית לפי סוג המוצר המיוצר בו ולפי דרישות מנגנוני העיבוד השונים. מעניין לציין כי ככל שהעולם המערבי הלך והתקדם – כך התפתחו המפעלים, וכיום רבות מהפעולות שהיו נעשות בידי אדם נעשות כיום בידי מכונות, ואילו המפעל עצמו הפך למנגנון מורכב הרבה יותר הדורש סוגים רבים מאוד של עבודות. 

כך לדוגמא, אם בעבר ניתן היה לתאר עבודות ספציפיות ביותר במפעל, כיום מציעים המפעלים עשרות סוגי משרות: החל מביטחון, הפצה ולוגיסטיקה, ועד ניהול משאבי אנוש, ניהול מוצר וניהול ייצור, תפעול מערכות מידע וכמובן ניהול פיננסי וארגוני, שיווק ובקרת איכות. היצע המשרות המגוון מאפשר לאנשים רבים למצוא את העבודה המתאימה להם ביותר במפעל, שכן רבות מן המשרות הנ"ל אינן דורשות לימודים אקדמיים קודמים ובמקרים מסוימים אף לא הכשרה מקצועית (מעבר לזו שמציע המפעל). 

אין להסיק מכך, עם זאת, שהמשרות הנ"ל אינן מאפשרות לעובד להתפרנס בכבוד, רבות מן המשרות מציעות הכנסה שאיננה מביישת ענפי שוק רבים, בייחוד לאור היעדר דרישת ההכשרה הקודמת. מנהל ייצור, לדוגמא, משתכר למעלה מ15,000 ש"ח, מנהל מערכות מידע – למעלה מ12,000 ש"ח ומפעיל מכונה – למעלה מ8,000 ש"ח. גם משכורתם של אנשי השיווק והמכירות איננה נופלת מכ-8,000 ש"ח לפחות, זאת לפני בונוסים ותמריצים על בסיס היקף המכירות כמובן. 

כיצד מחפשים עבודה טובה במפעל?

כשמחפשים עבודה במפעל, מומלץ בשלב הראשון לבחון את היצע העבודות בשוק. כדאי מאוד לבחור מפעל של חברת מותג כלשהי, שכן חברות אלו מציעות תנאי העסקה טובים ונוחים יותר, משכורות גבוהות יותר, ולרוב מחפשות עובדים בכל רגע נתון. 

כדי להגיע למשרות השונות נכתוב בשורת החיפוש בGoogle את שם החברה + "דרושים", כמו לדוגמא "טרה דרושים", מה שיביא אותנו בדרך כלל ישירות לדף הדרושים באתר החברה. בהמשך לדוגמא שהובאה, אם חיפשנו "טרה דרושים", סביר להניח שהקישור הראשון יהיה לדף מתוך האתר של חברת "טרה" בו תוצגנה המשרות הפנויות אליהן מחפשת טרה עובדים בזמן זה. 

לאחר שנבחן את סוגי המשרות השונות המוצעות ניקח בחשבון את סוג העבודה ואת ההכשרה שלנו (לא נשלח את קורות החיים שלנו למשרת ייעוץ משפטי אם איננו עורכי דין לדוגמא). חשוב גם לבדוק את מסגרת דרישות העבודה – עבודה למספר שעות מסוים, עבודה במשמרות, עבודה בחוזה קבלני וכן הלאה. 


אודות מחבר המאמר

גל

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.