אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

כללים של רופא שיניים

 

צחצוח שיניים מתחיל במברשת ומשחה, על המברשת להיות בעלת בסיס ישר  התואם בגודלו לגודל של  2-3 שיניים, על נמברשת להיות בעלת שערות רכות מפלסטיק על מנת שתהיה גמישות בציחצוח בין שן לשן. חשוב מאוד להחליף מברשת שינים כל שלושה חודשים או כאשר היא כבר שחוקה ושערותיה איבדו כל פרופורציה, אז כבר היא אינה עושה עבודה בזמן הציחצוח. על משחת השיניים להכיל פלואוריד ברמה בינונית עד נמוכה, משחות אשר מכילות חומר להלבנת השיניים אינם חיוביות הן יוצרות ניגוד לחומציות השן, רגישות יתר וריקבון מהיר יותר של השן, הכמות הרצויה לצחצוח נכון היא כגדול אפון, על הציחצוח להעשות בכל פינות השיניים הן הפנימיות והן הקידמיות מבפנים ומבחוץ בתנועות של ימין ושמאל או קדימה ואחורה במשך 2 דקות ובאופן שווה, אחרי הציחצוח חשוב מאוד להעביר בהם חוט דנטלי לבדיקה של מאכלים שלא יצאו בעזרת המברשת ועודם בשיניים. לפרטים שאלו כל רופא שיניים.

ציחצוח שיניים היא אחת הדרכים החיוביות על מנת לשמור על הגיינת הפה והשיניים שלנו בעצמינו, איזורים נוספים בפה כגון החיך והלשון שעלולים גם הם לצבור שאריות של אוכל, להשאיר חומציות דביקה בפה שרק מזיקה לטווח ארוך על הגיינת הפה והשיניים. שיננית אשר כל תפקידה לשמר ולסייע בהגיינת הפה והשיניים יכולה לייעץ בזמן ביקור אצלה על צחצוח טוב, הפסקת עישון ועוד. רופאי השיניים היום בישראל ממליצים להגיע לביקור אצל שיננית על מנת לעבור ניקוי יסודי של השיניים לפחות פעם בשנה כחלק משמירה לאורך זמן של השיניים ורמת החומציות הרצויה בפה.

כבר בגיל בית הספר היסודי מעלה משרד הבריאות את עניין המודעות לצחצוח ושמירה על הגיינת הפה על ידי שליחת מערכת הסברה וטיפול קצר של שיננית בעבור כל ילד. במחקרים שונים נראה כי הגברת מודעות בקשר לצחצוח נכון כבר בגיל קטן היא שימור השיניים לאורך זמן ומניעת ריקבון, עששת או חורים שעלולים להופיע כבר אצל ילדים, רמת החומציות בשיני הילד היא אחת מן הדברים שצריכים המון איזון על כן גם כמות של סוכר או פחמימות מיותרות אינם טובות בעבור שיני הילד בנוסף לצחצוח המתמיד פעמיים ביום.

מחקרים שונים הוכיחו כי בעקבות עישון של מעשנים קיימת רמה גבוהה של נזק גופני,להיחשפות זיהומית, למחלות בכלי הדם העלולות להתפתח בעקבות עישון כבד ולבעיות חניכיים קשות וכן התפתחות לקויה של השיניים. כמות החיידקים הרצויה בפה בזמן עישון עולה ואף מכפילה עצמה, קיימת הצטברות של שכבת חיידקים בעיקר בין קו החיך – הבשר לשן עצמה אשר במשך הזמן גם יכולה להוביל לשחיקה בין העצם והחניכיים סביב השן, מצב זה מוביל את השן לריקבון ולחוסר חיות על שאינה בעלת הגנה כבר ואז כל שנותר הוא לעקור אותה (פעמים אף רצוי אז לבדוק גם את מצבו של השורש שיכול אף הוא להיפגע).

הנזק לשיניים ולפה כולו בזמן עישון הוא חמור ולא נעים במיוחד, בעקבות העישון האקטיבי נוצר בפה ריח רע שלא ניתן להעבירו גם בצחצוח שיניים, מסטיק או סוכריה, מעשניים כרוניים אינם מודעים למצב זה מתוך הרגל אך מעשן חדש יחסית יוכל להרגיש זאת בעצמו. עידוד להפסקת עישון הוא אחת מהמלצותיה של השיננית שיכולה להביא לא רק לשימור מבנה השיניים והגיינת הפה אלא גם לנשימה חלקה ורעננה יותר, הרבה פחות סבל מטיפול בשיניים והוצאות מיותרות של כאב, צבע השיניים ישאר מקורי ולא בגוון צהוב (בזמן הפסקת עישון מומלץ מאוד לבקר אצל שיננית לצורך טיפול יסודי וניקיון השיניים לשימור טוב יותר של המצב הקיים גם בריאותית וגם אסטטית).

חשוב מאוד לזכור כי מעבר לנזק הנגרם למעשן בעצמו העישון מזיק אף לסובבים אותו ברמת השאיפה, לחלות במחלות זיהומיות ומחלות בקנה הנשימה. הפסקה של עישון היא החלטה מורכבת ולא פשוטה בייחוד עבור מעשנים כרוניים, בדיוק בשביל זה משרד הבריאות יוצא בקמפיינים שונים בכל תקופה מחדש על מנת למנוע את העישון כבר בגילאי צעירים בגיל תיכון החשופים יותר ללחץ החברתי, ניתן לראות אותם גם על קופסאות הסיגריות. ציוד לרופאי שיניים, מחוכם ככול שיהיה, אינו פותר את הבעיה באופן סופי. 


אודות מחבר המאמר

אני לא רופא שיניים, אבל כן מעניין אותי לעורר את המודעות וההקפדה על הכללים. הרבה יותר לראות חיוך מלא שיניים לבנות. 

נכתב על ידי דני גלעד

מעצב אתרי אינטרנט

WE BUILD IT בניית אתר וקידום אתרים

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.