אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

חשיבות ניקיון הפה לפי רופא שיניים

 

שיניים לבנות יותר, החלום של כל אחד מאיתנו, שיננית אשר כל תפקידה לדאוג לנקיון הפה והשיניים בפרט, במידה ונבקש גם להלבין, תעבוד בעיקר על כתמי השיניים שלנו. אנשים רבים אינם מודעים לנושא הכתמים על גבי השיניים על שום שיש מהם נראים יותר ויש הנראים פחות, ממה בעצם מגיעים כתמי שיניים? הסתכלו בפיו של מעשן אקטיבי או שותה קפה כרוני, אלו חלק מן האנשים שפעם בארבעה חודשים נזקקים לטיפול הגייני של הפה על ידיי רופא שיניים על מנת לשמר את מצב השיניים ובפרט להוריד כתמים שיהפכו את החיוך לאסטטי יותר, ניצמד רגע לדוגמת הקפה, כולנו שותים קפה מידי יום וכתמי הקפה נשארים על שיניינו, מה ניתן לעשות וכיצד לזהות אותם?!

מומלץ מאוד להיוועץ על נושא זה ונושא כתמי השיניים בכלל עם שיננית אשר יכולה להיות מלאת ידע ועצות טובות על נושא זה, חשוב לספר לה את ההרגלים שלנו על מנת לעזור לה גם לטפל באשר אנו צריכים בקלות. רבים מן המחקרים שנעשו על צבעם של השיניים תוך כדי טיפול, לפני או אחרי, הראו כי שיניים רגישות יותר אחרי טיפול של הלבנה אצל שיננית, קפה הוא אחד מן המרכיבים המשאירים כתמים חמורים המצטברים על אבן השן, כמו הניקוטין ומשאירים בליטה וצבע חסר אסטטיקה בשיניים אשר לא עוברים בציחצוח פשוט.

ישנם הטוענים כי אחרי טיפול מומלץ לשתות סודה או לחילופין לניקוי השיניים גם ללא טיפול שיננית בעיקר בשביל הכתמים לצחצח שיניים עם אבקת סודה לשתיה, שתגבה את טיפול השיניים או שימורם הכללי, רק אחר כך מומלץ לעבור לקפה. אחרי שתיית הקפה חשוב לשטוף את הפה בכל נוזל שהוא על מנת לשמור על נקיונם של השיניים ובריאותם לאורך זמן.

בעצם מי מאיתנו אינו אוהב לצאת לטיפול שיניים אצל רופא השיניים? כולנו. נכון. הקידוחים, הצמרמורות, הדקירה הבודדת, הלעיסה הנוחה לא נוחה ואפילו כוס המים שינתה פניה ואינה כבר בעלת אותו התפקיד. אז מדוע בצם רופאי השיניים היום בישראל עדיין ממליצים להגיע לביקור במרפאה פעם בחצי שנה? ואם שמרתי על שיניי, אין לי חורים נוספים, או שן שהזדעזעה, עדיין כדאי להגיע?

פסיכולוגים שנשאלו שאלות אלו בקשר לביקור אצל רופא שיניים בקרב ילדים בני 9-20, העלה כי בגילאים אלו חרדות הטיפול שיניים גדולות יותר בקרב המטופלים הצעירים ועל מנת לא להגיע למצב בו הם סובלים יתר על המידה מומלץ להגיע אל רופא השיניים רק כאשר נוצר מצב חובה של כאב, טיפול שחייב לעבור או כל דבר מציק ומחייב טיפול מהר, חשוב לקחת בחשבון שפסיכולוגית אמנם ענינו על הצורך והתגברנו על בעיית הפגישה עם המרפאה ורופא השינים אך על הצורך הבריאותי לא רק שלא ענינו גם דחינו למאוחר יותר מה שצריך להבין שאולי גם יהפוך מסובך וארוך יותר בעתיד או כאשר נגיע לביקור אצל רופא שיניים.

את ההחלטה הסופית כל אחד יוכל לעשות בעצמו להעדיף פסיכולוגיה על פני כאב או כאב על פני הפסיכולוגיה, לשתף חברים, הורים ואחים בהחלטה ובד בד לשמור על אורח חיים בריא ושיניים טובות. זיכרו, רופא שיניים טוב הוא נכס. 


אודות מחבר המאמר

מקווה שזה יווזר לעודד אנשים לשמור על בריאות הפה.. 

נכתב על ידי דני גלעד

מעצב אתרי אינטרנט

WE BUILD IT בניית אתר וקידום אתרים

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.