אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

לקראת הגיוס: טיפים לשמירה על בריאות העור

כל חייל בהווה ובעבר מכיר וזוכר את אחת הבעיות הנפוצות והמציקות ממנה סובלים חיילים רבים במהלך השירות: שפשפות, פטריות ברגליים ואף החמרה של פצעי בגרות. הבעיה גוברת בעיקר במהלך הקיץ הצה"לי החם והלח- זאת מכיוון שהחום והלחות הינם  גורמים עיקריים להתפתחות והתרבות הפטריות, ואילו הזיעה עלולה לגרום להחמרת פצעי בגרות ולשפשפות. חיילים רבים סובלים מגרד מעיק ותחושת אי נוחות במקומות המועדים להתפתחות הפטריות והשפשפות: בין אצבעות הרגליים, כפות הרגליים, מפשעה, מתחת לבית השחי ובקפלים. גם חוסר הנוחות הפיזית והאסתטית שמתלווה לפצעי בגרות מטרידה חיילות וחיילים רבים.

 

ד"ר זהבה לבר, מומחית ברפואת העור ודרמטולוגיה קוסמטית, מסבירה:

 

פטרת הרגל

פטרת הרגל היא מחלה שכיחה מאוד. לרוב היא פוגעת בעור שבין אצבעות הרגליים, אך יכולה להתפשט אל כף הרגל (החלק עליו דורכים) ולפעמים אף עוברת אל הציפורניים. סכנת ההדבקות בצבא היא גבוהה בשל השימוש במקלחות המשותפות. שלוש צורות שכיחות של הפטרת ברגל הן:

1.      הצורה הקלה ביותר באה לידי ביטוי בקילוף וקשקשת, המתחילים בד"כ בין אצבעות הרגליים ומתפשטים אל כף הרגל ולצידי הרגל.

2.      צורה נוספת ודלקתית יותר מתבטאת בשכבה אדומה ומגורה של עור כף הרגל שבשוליה לעיתים מתפתחות שלפוחיות קטנות.

3.      הצורה השלישית היא של עור יבש, גס וסדוק, בו לעיתים קרובות מתפתח זיהום פטרייתי בסדקי העור.  

 

 

 

המלצות למניעה ולטיפול בפטרת ברגל:

 

שפשפות

השפשפת מתפתחת בד"כ באזור המפשעות ובית השחי ואצל הבנות מתחת לחזה (קו החזייה), עקב חיכוך מכני (שפשוף), לחות וחום. עיסוק בפעילות גופנית שעות רבות ללא רחצה ובתנאי לחות וחום מהווים את אחד הגורמים המרכזיים להתפתחותה. הסימפטומים המאפיינים שפשפת הם שכבה אדומה ומגורה המלווה בתחושת עקצוץ וגירוד.

 

המלצות למניעה ולטיפול בשפשפות:

על מנת  להימנע מחיכוך הירכיים זו בזו.

 

פצעי בגרות (אקנה)

חיילים רבים סובלים מפצעי בגרות, אשר מחמירים עם גיוסם משום שתנאים של חום והזעה עשויים להחמיר את האקנה. הפצעונים עשויים להופיע באזור הירכיים, הגב והפנים. האקנה (פצעי בגרות) היא בעיית עור המתפתחת כאשר בלוטות החלב שבעור מפרישות שומנים בכמויות מוגברות, ולכלוך וזיעה גורמים לכך שתאי העור המתים אינם נושרים בצורה תקינה. התוצאה היא חסימת נקבוביות העור וכתוצאה מכך- פצעים דלקתיים ומוגלתיים, פצעי האקנה.

 

המלצות לשמירה על עור הפנים

·         מומלץ לנקות את עור הפנים פעמיים ביום לפחות. יש להימנע מפעולת ניקוי אגרסיבית (שפשוף העור) משום שהיא עלולה לגרום להחרפה של הבעיה.

·         רצוי לשטוף במים פושרים ולא חמים מידי עם תרחיץ מיוחד המכיל חומרים אנטי בקטריאליים, כגון אקניל או תרחיצים אחרים המיועדים  לעור שומני.

·         יש לייבש את הפנים במגבת בטפיחות קלות, ללא שפשוף.

·         מומלץ לא לגרד את הפצעים כדי לא להחמירם.


אודות מחבר המאמר

ד"ר זהבה לבר, מומחית ברפואת העור ודרמטולוגיה קוסמטית

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.