אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

תקליטן מומחה למוסיקה אמהרית

מי ממלא את רחבת הריקודים באירוע? התקליטן, כמובן! ובנוסף ליכולתו ליצור רצף שירים ונעימות שיתאימו למצב הרוח של החוגגים באירוע, עליו לדעת מה יותר מתאים בתור מוסיקה לאירועים ומה קצת פחות.

איך יוצרים רשימת השמעה של מוסיקה לאירועים?

קודם כל, מתחילים במוסיקת רקע לזמן קבלת הפנים והמתאבנים. מוסיקה זו צריכה להיות ערבה לאוזניים ובדרך כלל שקטה כדי שלא תהפוך לדומיננטית מדי כאשר כולם מגיעים לחיבוקים ולנשיקות.

מאוחר יותר, שוברים את השקט עם שיר חופה מעורר ומרגש. שיר לחופה נבחר על ידי החתן והכלה, לרוב עם משמעות סמלית המתבטאת במילותיו או שיר שבו יש חשיבות לבני הזוג, כגון השיר ששמעו יחד בפגישה הראשונה או השיר הראשון שלצליליו רקדו.

לאחר הברכות והקידושין, משמיעים שיר סיום לציון שבירת הכוס ועוברים אחרי זמן קצר לשיר הסלואו הראשון, שגם אותו בוחרים הנשואים הטריים.

השלב הבא דומה אך גם שונה בכל חתונה. השירים שיושמעו כרגע יורכבו משירי ריקודים האהובים על ידי בני הזוג אך גם פונים לקהל הרחב שמצטרף אליהם ברחבת הריקודים. כאן ניתנת חשיבות לשירים קלאסיים, להיטים עדכניים ובמיוחד למוזיקה עדתית שתביא לרחבה גם את האחיינים וגם את הסבים והסבתות.

מוסיקה יוונית, מוזיקה רוסית, מוסיקה אמהרית או מרוקאית – גם אם שירים אלה אינם כוס התה שלכם, אי אפשר לעבור חתונה בלי כמה שירים שפונים לכולם, איש איש ומוצאו האתני. כאשר מתחיל להיות מאוחר וקשישי השבט מתחילים להתפזר לבתיהם, ניתן להעלות את הווליום ולקרוע את המקום עם מוסיקה שחורה, טראנסים או רוק כבד, לפי טעמכם.

כאשר בוחרים תקליטן לחתונה, חשוב לוודא שהוא מודע לצרכים אלה ותקליטן ששואל מראש איזו מוזיקה תרצו להשמיע ומאיפה הגיעו הסבא והסבתא סביר להניח שיבצע עבודתו נאמנה.

 


אודות מחבר המאמר

לפרטים נוספים ולמציאת תשובות לכל השאלות במגוון נושאים היכנסו לאתר http://alltexts.pro-blogs.net/

דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.