להלן פניה שלי לחברה העוסקת במוצרי פרסום ומתנות. הדילמה שלי האם וכיצד ניתן להשקיע בתקציב גדול ויקר עבור חבילות שי או יום כיף עם חולצות מודפסות לחג:
שלום, שמי דני גלעד, אני בעל חברה למוצרי פלסטיק, בחברה שלי מצויים מידי יום כ 200 אנשי עבודה ופעילות. במהלך השנם נהגתי להעניק מתנות לעובדים בכל חג, אלא שהיום אני נמצא מבחינה תקציבית בגרעון חמור שרק הולך ומדרדר, מדרדר את חברתי ואת עובדי מיום יום, ברצוני לדעת מה אוכל לעשות על מנת לפתור דילמה זו אשר בעיני מציגה חשיבות להעניק מתנות לעובדים בכל חג ומצד שני גורמת לי להפסדים משמעותיים, האם קיים פיתרון באמצע?
דני, שלום, נעים מאוד, שמי אורית יעקובסון, בעלת משרד קטן לפרסום בראשון לציון. את אשר אתה מספר אני מכירה טוב מאוד והייתי שמחה להציע את אשר עשיתי אני על מנת לצאת מן המציאות העגומה הזו בכל שנה שוב. ראה, לפטר עובדים באם הם טובים זו אינה סיבה, להעניק מתנות לעובדים בכל חג מחדש, גם זו אינה סיבה וחשיבות או הכרת תודה ניתן להעניק גם בדרכם אחרות, אם זה דרך פרח בודד, מילה טובה או אפילו מכתב קטן עם חתימת ידך, מניסיוני שלי, מתנות לעובדים אני נוהגת לחלק בכל שנה בתחילתה של שנה בראש השנה, עם מילות סיכום ותודה על שנה שהייתה, גם אז אני לא משקיעה יותר מידי, הכל בהתאם לתקציב המשרד שלי ולהמלצות רואה החשבון שלי שמכיר מקרוב את מצב חשבון העסק, אתה שמדבר על כמות גדולה יותר של עובדים יכול להיות ותאלץ להשקיע פעם בשנה במתנה נמוכה יותר מבחינת תקציב.
דבר נוסף בו אני מאו דשמחה הוא נושא הפידבק וההענקה, אני אינני נוהגת לתת מתנות לעובדים בכל חג וגם לא מכתב ברכה אבל אני משתדלת להשים לב כי בכל תקופת זמן כל אחד מעובדיי יקבל מילת חיזוק טובה, מכתב תודה, הערה נחמדה ואם ניתן וחשוב (על עבודה גדולה ורצינית) אני שולחת זר פרחים נכבד הביתה, אצלך אולי קשה לזכור מתי ולמי הענקת ומי הבא בתור, על כן דאג ל3 תאריכים בשנה בהם תוכל לפרגן לעובדיך בדרכים שונות שהזכרתי ולא דרך מתנה. נסה להיות בקשר רציף עם רואה חשבון ועורך הדין של העסק שלך ורק על מנת לקבל עצות, להצליח, להתקדם ולהמשיך להעריך את עובדיך.
עדיין מתלבט מה עושים עם התקציב, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
נכתב על ידי דני גלעד
מעצב אתרי אינטרנט
WE BUILD IT בניית אתר וקידום אתרים