אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » קפה ותה » איך להכין קפה מושלם

איך להכין קפה מושלם

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: קפה ותה
המאמר נקרא 428 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



תערובת וקפה לנסיון הבריסטה ולתערובת הקפה יש תפקיד מכריע בהכנת אספרסו טוב. המצב כיום אינו רק מחולק דיכוטומית בין ערביקה לרובוסטה . אלא מאופיין במקורות הקפה כמו ג'מייקה ,פורטו ריקו, אתיופיה ונפאל או רובוסטה בעלת ניחוח מטוגו גאנה אוגנדה וקונגו אשר מוערכים יותר ויותר. הבריסטה הטוב לא רק בוחר את התערובת אלא שולט באיחסון למניעת הזדקנות מואצת של המוצר על ידי אחסון במקום יבש בטמפרטורה מתאימה 10-20 מעלות.טחינה ומינון תערובת הקפה צריך לטחון בצורה נאותה כדי לאפשר  הפקת כל השמנים הבריאים והקשורים לחושים של הקפה. החוק הכללי הוא שצריך לכוון את הטחינה על בסיס הלחות באויר והסביבה . ולכן בסביבה יבשה צריך טחינה דקה יותר ובסביבה לחה טחינה גסה יותר. האספרסו המושלם נחלט בזמן של 20-30 שניות לקבלת 20-30 מ"ל של קפה בכוס. בהתחשב בכך הבריסטה יכוון את טבעת הטחינה יהדק אותה אם זמן החליטה קצר מדי וירפה אותה אם זמן החליטה ארוך מהזמן האידיאלי שהוזכר. טחינה מצויינת מצריכה גם מטחנה אמינה אשר מאפשרת את הטחינה של כמות קפה מתאימה אשר שומרת על הטריות במיטבה. במקרה זה גם לאיכות הסכינים אשר יכולות להיות שטוחות או קוניות חשיבות רבה סכין אחת קבועה והשניה מסתובבת בקצב קבוע וכיוון הטחינה נקבע על פי המרחק בין הסכינים . הנטיה החדשה הינה למטחנות אשר מאפשרות טחינה של הכמות ההכרחית של אספרסו אחד ישירות לתוך המסננת ללא הצטברות של קפה טחון שבד"כ מתחמצן בזמן קצר ובכך מאבד את עיקר הארומות שלו. מכונת הקפה ואחזקה המכונה היא אשר נותנת צורה ומהות להכנת האספרסו . כדי להכין קפה מושלם המכונה צריכה להיות בעלת משאבה עם לחץ של 9 בר במהלך מעבר המים דרך הקפה. מחליפי חום למים לקפה ודוד גדול לחמם את המים המסתובבים לטמפרטורה של 90 מעלות. כדי לודא שהמכונה תעבוד כשורה על הבריסטה לבצע מספר פעולות כדי להבטיח חיים ארוכים יותר ואיכות גבוהה יותר לציוד בזמן תהליך החליטה . בתחילת העבודה הלחץ בדוד צריך להיות 0.9-1.1 בדודים בעלי מחליף חום ו 1.2-1.4 למכונות עם ידית מנוף.בזמן עבודה הבריסטה צריך להשתמש תמיד בכוסות חמות 40 מעלות אשר יש להעמיד על מחזיק הכוסות מעל המכונה ולהשאיר את המסננת מחוברת לאחר החליטה בכך ימנע קירור אפשרי. הבריסטה הטוב שומר על גרגרי הקפה במסננת לחים עד שמשתמשים שוב במסננת, אם הקפה מרוקן המסננת יכולה להתחמם יתר על המידה ולשרוף את הקפה בחליטה הבאה. מחזיק הכוסות צינור הקיטור והמים החמים צריכים להיות מנוקים בבד לח למניעת אבנית ומצע לחיידקים ובקטריות . חשובים אף יותר הפעולות שיש לבצע בסוף היום אשר מבטיחים אריכות חיים למכונה ראשית ניקוי המטחנה:מיכל הפולים מחלק המנות והסכינים. בריסטה מקצועי מפרק ומנקה את ידית המסננת ובודק אם המסננת נקייה משאריות קפה . משרים את ידית המסננת והמסננת בחומרי ניקוי מתאימים .גם את ראש המכונה יש לנקות באמצעות מסננת עיוורת ומסיר שומנים מיוחד יש לחזור על השטיפה 5 -6 פעמים.כדי לבצע גם את תהליך השטיפה של החומר. הקפדה  על כללים המופיעים כאן תבטיח מצוינות הקפה המוגש ללקוחותיכם.


אודות מחבר המאמר:

גיא צור

אספרסוטק

 



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר איך להכין קפה מושלם תגובות למאמר איך להכין קפה מושלם

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר איך להכין קפה מושלם. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא קפה ותה

קליית קפה בבית - למתחילים
להכיר את טעמו של הקפה
קפה ממכונת קפה- איכות ללא פשרות
איך להכין קפה שחור מוצלח?
קפה לאירועים
בר קפה לאירועים
מכונת קפה אספרסו למשרד - מהם הסוגים הקיימים?
קפה למשרד – המדריך השלם
בתי קפה – הדרך שלי לעבוד נכון וקל
כוסות נייר ביבוא ישיר
בתי קפה מודרנים - טרנד חולף או מקום עבודה?
מוצרי קפה
מכונות קפה זה עניין של תרבות
טיפים למיקום ותפעול מכונת קפה במשרד
ההסטוריה של הקפה

הנך נמצא כאן: איך להכין קפה מושלם.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.