אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » קפה ותה » ידע כללי על קפה

ידע כללי על קפה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: קפה ותה
המאמר נקרא 830 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



ידע כללי על קפה קצת היסטוריה נראה כי קפה כמשקה הגיע ממדינות ערב במאה ה-16 למצרים ,תורכיה ולאחר 1700 גם לאירופה.הפצת הקפה האמיתית באירופה החלה מוינה לאחר הנסיגה התורכית לאחר המצור על העיר . מדובר בשנת 1683 .למעשה התורכים השאירו בשדה כמות עצומה של קפה אשר נלקח על ידי אנשי וינה .בתי הקפה הראשונים נפתחו. דרכים רבות להכנת קפה פותחו, כמו קפה תורכי קפה פילטר, קפה פרקולטור ועוד. כיום המדינות עם צריכת הקפה הגבוהה הן מדינות סקנדינביה עם 13 ק"ג קפה צריכה לנפש בשנה במקום ה -11 מוצאים את איטליה עם 4-5 ק"ג לנפש. ישראל עם צריכה של כ-3 ק"ג לנפש בשנה.

 קפה הנו צמח טרופי גדל בתנאי מזג אויר של 20-25 מעלות ובין 200-2000 מטר מעל פני הים . ייצור הקפה העולמי נעשה בשני זנים עיקריים: קפה ערביקה וקפה רובוסטה.   קפה ערביקה ייצור קפה ערביקה מהווה 70% מכלל הייצור העולמי. הקפה גדל באזורים הטרופיים בגבהים של 800-1000 מטר ו 1700-2000 מטר. אחוז הקפאין נמוך ביחס לרובוסטה והוא 1.1-1.7% קפה רובוסטה ייצור של 30% מהצריכה העולמית של קפה, גדל בגבהים של 200-600 מטר כמו לערביקה קיימים סוגים רבים. אחוז קפאין 2-4.5% .  

תהליך הקלייה

קפה ירוק אינו אכיל לכן צריך לקלות אותו. הקלייה מתבצעת בין 200-220 מעלות צלזיוס ולוקחת 10-15 דקות.

בד"כ הקלייה נעשית על ידי מכונה עם צילינדר מסתובב הטבול במקור חום ובו שמים את הקפה הירוק.

בשלב הראשון של תהליך הקלייה פולי הקפה מצטמקים ונעשים כהים יותר , בשלב מסוים הם מתפוצצים . תהליך ההתנפחות נובע מלחץ גבוה של פחמן דו חמצני הנוצר בתוך הפולים ומגיע ל-20-25 אטמוספירות בתוך תא הפול צומחת הארומה המורכבת מיותר מ-600 חומרים . תוך כדי הקלייה הנפח גדל ב-50-60% והמשקל פוחת ב-20%  כתוצאה מיצירת וקום בדקה הראשונה של הקלייה

קירור

לאחר יציאת הפולים מתנור הקלייה צריך לקרר אותם מהר כדי מצב של בעירה עצמית שיביא לדרגת קלייה גבוהה מהרצוי. הקירור נעשה על ידי אויר בתנאים אטמוספריים רגילים.

אריזה

ישנן צורות אריזה שונות בסביבה אטמוספירית  בואקום או תחת לחץ של גז.


אודות מחבר המאמר:

גיא צור אספרסוטק-קפה סאן ג'וסטו http://www.espressotech.co.il/index.html



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר ידע כללי על קפה תגובות למאמר ידע כללי על קפה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר ידע כללי על קפה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא קפה ותה

קליית קפה בבית - למתחילים
להכיר את טעמו של הקפה
קפה ממכונת קפה- איכות ללא פשרות
איך להכין קפה שחור מוצלח?
קפה לאירועים
בר קפה לאירועים
מכונת קפה אספרסו למשרד - מהם הסוגים הקיימים?
קפה למשרד – המדריך השלם
בתי קפה – הדרך שלי לעבוד נכון וקל
כוסות נייר ביבוא ישיר
בתי קפה מודרנים - טרנד חולף או מקום עבודה?
מוצרי קפה
מכונות קפה זה עניין של תרבות
טיפים למיקום ותפעול מכונת קפה במשרד
ההסטוריה של הקפה

הנך נמצא כאן: ידע כללי על קפה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.