אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מתכונים ואוכל » סושי וצרכנות ביקורתית

סושי וצרכנות ביקורתית

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מתכונים ואוכל
המאמר נקרא 884 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



סושי וצרכנות ביקורתית.

סושי הוא עוד מוצר צריכה שמחייב חשיבה ביקורתית לפני שצורכים אותו.

סושי, לא בכול מחיר.

היו זמנים שבהם האיסורים על אכילת מזון פלוני או שימוש בחפץ אלמוני נבעו מאמונה דתית כלשהי. במאה ה20, ובעיקר במחצית השנייה של מאה זו, החלה להתפתח תופעה חדשה: איסורים שהמקור שלהם איננו דתי במובן הרגיל של המילה. כיום אנשים רבים בעולם מקפידים על מיני כללים שהמקור שלהם הוא אידיאולוגי ולא דתי. הם נמנעים מלאכול מאכלים שונים או מצריכה של מגוון רחב של מוצרי צריכה. גם בתחום של אכילת סושי ישנם כללים רבים ושונים של מותר ואסור שנובעים מסיבות שונות. הצרכן הסלקטיבי אינו אוכל מנות סושי מסוימות או מוותר על מסעדות סושי ספציפיות בגלל האידיאולוגיה שבה הוא מחזיק. צרכנים סלקטיביים אינם זהים וצרכן אחד יכול להימנע ממנת סושי שאינה אסורה על צרכן אחר. האיסורים שמטילים על עצמם צרכני סושי יכולים להיות תוצאה של תחומים שונים. אינו דומה לקוח צמחוני במסעדת סושי ללקוח שמונע על-ידי שיקולים אקולוגיים, אם כי לפעמים האיסורים בתחום של אכילת סושי נובעים מכמה סיבות שונות.

למה לא לאכול סושי?

צמחונים, אם לציין את המובן מאליו, יימנעו מאכילת מנות סושי עם דגים. מסעדת סושי עדיין יכולה להציע מנות סושי מגוונות גם עבור הלקוח הצמחוני, אך ישנם צמחונים שיימנעו מלהיכנס למסעדת סושי שבה מוגשות מנות סושי עם דגים או כל מוצר מהחי. אין צורך, עם זאת, להיות צמחוני כדי להימנע ממנות סושי ספציפיות. ישנן כמה מנות סושי שמכילות מיני דגים שנמצאים בסכנת הכחדה. אזרחים שמודאגים מגורלם של מינים שעלולים להיעלם מעל פני האדמה יוותרו על מנות סושי שכאלה וגם על מנות שבהם הדייג של המין שמשמש להכנת מנת הסושי מסכן מינים אחרים. סיבה אחרת להימנע מאכילת סושי – כל סושי – היא הרצון לתמוך בשימוש במוצרים מקומיים בלבד. המניע לגישה שכזאת יכול להיות אקולוגי (זיהום האוויר שנגרם מהובלת מוצרים מארץ לארץ,) סוציאלי (תמיכה בכלכלת הייצור המקומית) או לאומית\לאומנית (נאמנות לתוצר המקומי ולתרבות המקומית.) לעיתים מסעדת סושי ספציפית יכולה להיות למטרה לחרם צרכנים בגלל יחס לא הוגן לעובדים במסעדה. זוהי דוגמה לסוג נוסף של שיקולים שחורג מהתחום הצר של מרכיביה של מנת סושי ומתרכז בסביבת הייצור שלה. איסור מקומי זה על אכילת סושי במסעדה אחת יכול להיות רק איסור זמני; אם תנאי העבודה במקום ישופרו, יחזור הצרכן הסלקטיבי לאכול שם. ייתכן שהוא אף יקפיד להעדיף לאכול במסעדת סושי חוזרת בתשובה שכזאת כדי ללמד עסקים אחרים שיחס הוגן לעובדים במקום יכול להיות מעודד צריכה ולמשוך לקוחות למקום.

אכילה סלקטיבית.

מי שנמנע לחלוטין מאכילת סושי נאלץ לוותר על אחת מהנאות החיים אך לפחות הוא אינו מוטרד משאלות מסובכות כמו אלו שעימן מתמודד הצרכן הסלקטיבי: אילו מנות סושי הוא יכול לאכול? באיזה מסעדת סושי הוא יכול לשבת? כל ביקור במסעדת סושי דורש עבודת הכנה: מה יש במסעדה, אילו מנות סושי מגישים בה, מה יש בסושי ועוד ועוד. התקופה שבה צרכנים אכלו הכול בלי שאלות כבר חלפה מהעולם ויותר ויותר אזרחים מקפידים להימנע ממאכלים ומוצרים שונים. ביקור במסעדת סושי עבור הצרכן הסלקטיבי או הבחירה של מנה מתפריטי סושי כבר אינם דברים פשוטים ומובנים מאליהם כמו בעבר.


אודות מחבר המאמר:

מסעדת סושי



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר סושי וצרכנות ביקורתית תגובות למאמר סושי וצרכנות ביקורתית

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר סושי וצרכנות ביקורתית. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל

מטרפה
חומרי גלם לאפייה - מיסטר שף
ללא גלוטן נתניה
טיול קולינרי
מנות עסקיות נתניה
ארוחת בוקר נתניה
ארוחה משפחתית נתניה
מחפשים מגשי פירות לעונת החורף? הכירו את המגש שיעניק לכם רגעים בלתי נשכחים
הקייטרינג הטוב בישראל
פיקניה נתח סטייק שחייבים להכיר
איזה קייטרינג כדאי לבחור לאירוע?
קייטרינג לאירועים
פנטסיה על חנות ממתקים
שניצל קומפני - משלוחי אוכל ברמת גן
האם כדאי להזמין קייטרינג לחג או לבשל לבד

הנך נמצא כאן: סושי וצרכנות ביקורתית.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.