אתר מאמרים
מעגל הכותבים
אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מאמרים » מתכונים ואוכל » יינות ומשקאות חריפים, שמירה והגשה

יינות ומשקאות חריפים, שמירה והגשה

מחבר המאמר: orgkin
פורסם בקטגוריה: מתכונים ואוכל
המאמר נקרא 431 פעמים
תאריך פרסום: 07.10.10
גרסת הדפסה | 0 תגובות
שיתוף מאמר זה שיתוף מאמר זה


יינות ומשקאות חריפים

תקופות החגים הן גם תקופות השיא מבחינת צריכת משקאות חריפים בכלל ויינות בפרט. למרות שתקופת החגים כבר מאחורינו, זה אף פעם לא מאוחר מדי לחלוק טיפים והמלצות בנוגע לבחירת היינות המתאימים ביותר לארוחות ערב ראש השנה או לסעודת החג בסוכה. במאמר הבא תוכלו למצוא כמה טיפים מועילים בנושא, כך שבשנה הבאה או אפילו בפסח הקרוב תוכלו לשדרג את ארוחת החג בעזרת יינות משובחים וטעימים.

יינות בבקבוקי מגנום

כדאי לדעת שלרגל תקופות החגים יקבים רבים נוהגים להפיץ יינות בבקבוקים גדולים יותר מבקבוקי היין הסטנדרטיים בנפח של 750 מ"ל. בקבוקים אלו מכונים בקבוקי מגנום שנפחם כפול מבקבוק רגיל – 1.5 מ"ל. פרט לחיסכון הכספי, בקבוקי המגנום אמורים להשביח את היין שבהם. בגלל שבבקבוק מגנום שטח הפנים גדול יותר, פוטנציאל ההתיישנות של היין הופך לאיטי יותר ולכן ניתן לשמור אותו למשך זמן רב יותר.

אחסון נכון של יינות

אם נשארו לכם בקבוקי יינות לאחר ארוחת החג, חשוב להקפיד על תנאי אחסון נאותים שיבטיחו שהיינות ישמרו לאורך זמן: מומלץ לאחסן את בקבוקי היינות במקום שבו הטמפרטורה נעה בין 15 ל- 20 מעלות ושאין בו שינויי טמפרטורה קבועים. אם לבקבוקי היינות יש פקק שעם מומלץ לאחסן את הבקבוקים בשכיבה כדי למנוע את התייבשות הפקק. כמו כן, חשוב להקפיד שמקום האחסון של היינות לא יהיה חשוף לשמש, לא יהיה צמוד לקירות החיצוניים של הבית ויהיה יציב ככל האפשר. אם אין ביכולתכם לאחסן את היינות בתנאי אחסון מקצועיים (כמו מקרר יינות) מומלץ לשתות את היינות לא יאוחר מחודשיים לאחר הקנייה.

יינות מבעבעים לתקופת החגים

לאחרונה יותר ויותר אנשים מעדיפים לחגוג את ערבי החג שלהם עם היינות המבעבעים, ולא בהכרח עם היינות הלבנים או האדומים המסורתיים. כיאה למשקאות שהיו שמורים לחגיגות, לניצחונות ולאירועים מרגשים, ליינות המבעבעים יש אפקט שלא יסולא בפז, אשר מעצים כל ארוחת חג. כי אחרי הכול אין דבר יותר מרגש מאשר לפתוח בקבוק של יין מבעבע, להסיר את החבק המתכתי שלו ולשמוע את הצליל המלווה את חליצת הפקק מהבקבוק. אין ספק שהיינות המבעבעים מאפשרים לנו לפתוח את השנה החדשה באופן חגיגי ובלתי נשכח.

משקאות חריפים לאחר ארוחת החג

אם את ארוחת החג המשפחתית ליווינו ביין אדום משובח או ביין לבן יוצא דופן, הרי שעבור הבילוי עם החברים יש למצוא משקאות אחרים. אנשים רבים, ובמיוחד הצעירים והצעירים ברוחם, נוהגים לסיים את ארוחת החג המשפחתית ולצאת מיד לבלות עם החברים במועדון עם ריקודים עד אור הבוקר. ועבור בילוי עם חברים אין כמו משקאות חריפים: וודקה, ויסקי, רום, טקילה ועוד. משקאות חריפים נחשבים גם כמשקה האידיאלי למסיבת חברים בסוכה השכונתית.

 

לסיכום, האלכוהול הוא חלק בלתי נפרד מכל חגיגה או שמחה, גם כשמדובר בשמחת החג. גם אם תקופת החגים הבאה עדיין לא נראית באופק, כדאי להשקיע מחשבה בבחירת היינות והמשקאות החריפים עבור שולחן החג.

 



אודות מחבר המאמר:

אורי ג



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר יינות ומשקאות חריפים, שמירה והגשה תגובות למאמר יינות ומשקאות חריפים, שמירה והגשה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר יינות ומשקאות חריפים, שמירה והגשה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל

פיצריות מומלצות- מי מופיע ברשימה?
דוכני מזון
פאונדרס- קייטרינג בופה או הגשה לשולחנות
דוכני מזון
קייטרינג זה המפתח לאירוע שלכם
איך בוחרים קייטרינג לחתונה
סושי: כיצד לשמור על הדיאטה במסעדה
עו"ד דנה תדמור- איך לבחור קיטרינג לארוע בת מצווה
הכנת כריכים טעימים לאירוח מוצלח
מה דעתכם על ארוחות ארוזות?
קייטרינג לאירועים- החוויה שבגורמה
סושי והעיר הגדולה
סושי: כל אחד והטעם שלו
סושי: ליהנות בלי רגשות אשמה
תפוח אדמה במיקרו – מתכונים מומלצים ומהירים להכנה

הנך נמצא כאן: יינות ומשקאות חריפים, שמירה והגשה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.