אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מתכונים ואוכל » שמן אבוקדו

שמן אבוקדו

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מתכונים ואוכל
המאמר נקרא 1407 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



למה שמן אבוקדו? Why Avocadoil

איכות של שמן נקבעת על סמך שני מדדים עיקריים - תהליך הכבישה ורמת החומציות. תהליך ההפקה מכבישה קרה אחת הוא האיכותי ביותר מכיוון שרמת חומציות הינה מתחת ל-1%, לכן מבחינה בריאותית הינה המומלצת ביותר. שמן אבוקדו מצטיין בשני מדדים אלה, מה שהופך אותו לשמן כתית מעולה – EXTRA VIRGIN.

הכבישה הקרה הראשונה של שמן אבוקדו

שמן אבוקדו עובר כבישה קרה, בתהליך קצר ומבוקר השומר על איכותו וטעמו הטוב ולא פוגע בערכיו, לעומת שמן מזוכך שלצורך הפקתו נעזרים בתהליכי זיקוק כימיים הפוגעים בריחו, באיכותו ובטעמו ואילו שמן אבוקדו שומר על האיכות שלו.

רמת חומציות נמוכה 0.2%  הנמצאת בשמן אבוקדו

רמת חומציות מתחת ל-1% היא המומלצת ביותר. רמת החומציות בשמן אבוקדו מכבישה קרה היא 0.2%! לכן שמן אבוקדו מומלץ מבחינה בריאותית יותר מכל שמן אחר.

נקודת עשן (smoke point) של שמן אבוקדו

ככל שנקודת העשן של שמן גבוהה יותר, השמן נחשב יציב יותר בתנאי חימום, בישול וטיגון.

נקודת העישון של שמן אבוקדו היא 255 מעלות צלסיוס (הגבוהה ביותר מבין כל השמנים הצמחיים בכבישה קרה). טיגון ובישול עם שמן אבוקדו היא נעימה ונוחה יותר.

שמן אבוקדו עם טעם פירותי עשיר ומלא ארומה נפלאה

לשמן האבוקדו צבע ירוק רענן מודגש וריח של אבוקדו. השמן מצטיין בטעם פירותי עדין ונעים ובתחושת חיך חלקה, ומדגיש את טעם המאכל, שאליו מוסיפים אותו, בלא להשתלט עליו.

סמיכות עדינה הנמצאת בשמן אבוקדו

שמן האבוקדו מרוכז מאוד בטעמו ובמרקם שלו - תכונה שמקנה תוצאה אופטימלית בשימוש בכמות שמן קטנה, בהשוואה לשמנים אחרים. בנוסף, בבקבוק פקק ייחודי המווסת את כמות השמן היוצאת ממנו.

פרופיל חומצות שומן – עשיר בשומן חד בלתי רווי

שמן האבוקדו עשיר בשומן חד בלתי רווי (בעיקר חומצה אולאית חד בלתי רוויה 18:1) ומכיל כמות נמוכה של שומן רווי. השמן אינו מכיל שומן טראנס.

שמן אבוקדו מקור מצוין לוויטמין E

שמן האבוקדו מתאפיין בתכולה גבוהה של ויטמין E (טוקופרול) - אנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) רב עוצמה המסייע במניעת מחלות לב והאטת תהליכי ההזדקנות.

סוד הצבע המיוחד של שמן האבוקדו - 100% טבעי

צבעו הירוק העז של שמן האבוקדו מעיד על תכולה גבוהה של כלורופיל, לוטאין ופיגמנטים ירוקים אחרים שנמצאים בבשר הפרי. השמן אינו מכיל צבעי מאכל, או כל חומר מלאכותי אחר, וצבעו הוא תוצאה של חומרים טבעיים בלבד.

 

כלורופיל – ירוק בריא את צבעו הירוק עמוק מעניקה לשמן האבוקדו תכולת כלורופיל גבוהה(40-60 ppm)  - פיגמנט ירוק חיוני.

מחקרים על כלורופיל הדגישו את כוחו של הכלורופיל בהגנה מפני חומרים מסרטנים. הכלורופיל הוא בעל השפעה אנטיבקטריאלית ובתור שכזה מוסיפים אותו לתרופות, בעיקר נוגדות דלקת.


אודות מחבר המאמר:

שמן אבוקדו



דירוג המאמר: 0.0

תגובות למאמר שמן אבוקדו תגובות למאמר שמן אבוקדו

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר שמן אבוקדו. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל

מטרפה
חומרי גלם לאפייה - מיסטר שף
ללא גלוטן נתניה
טיול קולינרי
מנות עסקיות נתניה
ארוחת בוקר נתניה
ארוחה משפחתית נתניה
מחפשים מגשי פירות לעונת החורף? הכירו את המגש שיעניק לכם רגעים בלתי נשכחים
הקייטרינג הטוב בישראל
פיקניה נתח סטייק שחייבים להכיר
איזה קייטרינג כדאי לבחור לאירוע?
קייטרינג לאירועים
פנטסיה על חנות ממתקים
שניצל קומפני - משלוחי אוכל ברמת גן
האם כדאי להזמין קייטרינג לחג או לבשל לבד

הנך נמצא כאן: שמן אבוקדו.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.