אתר מאמרים
מעגל הכותבים
אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מאמרים » משקאות אלכוהוליים » יינות, קצת על המשקה המצליח

יינות, קצת על המשקה המצליח

מחבר המאמר: orgkin
פורסם בקטגוריה: משקאות אלכוהוליים
המאמר נקרא 349 פעמים
תאריך פרסום: 15.08.10
גרסת הדפסה | 0 תגובות
שיתוף מאמר זה שיתוף מאמר זה


וודקה ויינות

"נכנס יין – יצא סוד". כך נוהגים לכנות את מי שלגימה מן נקטר האלים גורמות לו לדבר יותר מן הרגיל ולפלוט אמירות שבדרך כלל לא היינו שומעים ממנו. אך למעשה, לא חייבים לשתות יינות כדי להוציא לאור סודות חבויים. השפעת האלכוהול המצוי ביינות רבים הינה זהה גם כאשר שותים משקאות אלכוהוליים אחרים: וודקה, ויסקי, טקילה ועוד. מכיוון שאלכוהול, בכל צורה שהיא, הינו חומר משחרר עכבות, כל משקה אלכוהולי שנשתה יגרום לנו, בצורה כזו או אחרת, להתנהג כפי שלא היינו מתנהגים בלעדיו.

הפתגם "נכנס יין – יצא סוד" אולי נולד כפתגם לתיאור השפעותיו של האלכוהול המצוי ביינות, אך לאחרונה ניתן לפרש את הפתגם פשוטו כמשמעו. לאחרונה ניתן למצוא בשוק משקאות אלכוהוליים חדשים עם טעמים ייחודיים ומסתוריים שלא הכרנו עד כה. שתי דוגמאות בולטות לכך הן היינות הישראליים של יקב אסף והוודקה האמריקאית Sweet Carolina.

יינות מסתוריים עם סודות מתוקים

בניגוד לדעה הרווחת, יינות מסתוריים הם לא בהכרח היינות עתירי הפרסים או היינות שזוכים בתחרויות ארציות או עולמיות למיניהן. הגושפנקה הטובה ביותר ליינות מסתוריים באה לידי ביטוי כאשר כל מי שלוגם מן היין פשוט חייב למצוא את היקב שבו הוא מיוצר ואת היינן שאחראי על ייצורו. כאלו הם היינות של יקב אסף, אשר מביאים עשרות מטיילים אל מושבת קדמת צבי בחיפוש אחר יקב אסף. למרבה הפלא, הסוד של יינות אלו טמון דווקא בפשטותם ובהיעדר התחכום שבייצורם, מה שמעניק ליינות האדומים את הטעם הבלתי נשכח.

כך למשל: יינות קברנה סוביניון סילבר 2008 משלבים ענבי קברנה סוביניון מכל חלקה וחלקה ביקב, לאחר ששהו כאחד עשר חודשים בחבית. ליינות אלו ניחוחות של  אקליפטוס, דובדבנים, שזיפים, שוקולד מריר ומעט טבק וטעם מובהק של פרי בשל. או לדוגמא, סדרת "קיסריה" של יינות שיראז רזרב, 2007 שהתיישנו במשך כ- 15 חודשים. ליינות אלו טעמים חזקים של פירות אדומים ושחורים,ציפורן, קינמון ומעט עשבי תיבול.

הסוד מאחורי הוודקה אמריקאית

וודקה האמריקאית החדשה, Sweet Carolina, היא הפתרון הקיצי המושלם לכל אוהבי התה שלא מסוגלים לשתות תה חם בחודשי הקיץ ומאסו במשקאות האייס טי הקלים. לגימה ראשונה מוודקה זו מעוררת אצל כולם את השאלה "איך בכלל אפשר לשלב בין תה לוודקה ולקבל שילוב מתקתק שכזה?". התשובה נמצאת בתהליך הייצור של וודקה זו, הכולל זיקוק של וודקה יחד עם תה מתקתק בטעמים שונים שעבר השריה. יחד עם סוכר וצבעי מאכל שנמהלו יחדיו, מתקבלת מתערובת סודית זו וודקה אמריקאית משובחת וטעימה, שלא תבייש אף וודקה סובייטית ותיקה.

בארץ ניתן למצוא לעת עתה רק שלושה טעמים של הוודקה האמריקאית החדשה: וודקה בטעם תה קלאסי, וודקה בטעם תה לימון וודקה בטעם תה אפרסק. כל מי שאוהב את ניחוחות האייס טי בטעם אפרסק יוכל למצוא אותם גם בוודקה בטעם המקביל, יחד עם 35% אלכוהול וטעמים לא מלאכותיים של אפרסק.

לוודקה החדשה יש גם מחיר סביר שיאפשר לרבים ליהנות מאיכויותיה. ניתן לשתות אותה עם או בלי קרח, אך הוספת קרח מפחיתה מהמתיקות שלה. ניתן להוסיף לוודקה לימונדה או ספרייט כדי לחדד את אפקט הסחרור, לשתות בכוס גבוהה או בצ'ייסר.

 



אודות מחבר המאמר:

אורי ג



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר יינות, קצת על המשקה המצליח תגובות למאמר יינות, קצת על המשקה המצליח

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר יינות, קצת על המשקה המצליח. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא משקאות אלכוהוליים

יקב בצפון - ברוכים הבאים לארץ היין החדשה
מבשלת בירה פרטית בביתך
קורס מקצועי להכנת בירה
טיפים לכנת בירה בבית
בישול בירה
ייצור בירה
חנות יין – המקום לקנות יין איכותי
בירה – ככה אתה צריך לשתות
יינות, משקאות חריפים ומה שבניהם
יינות, קצת על המשקה המצליח
מכונת אספרסו
פאבים בזכרון יעקב

הנך נמצא כאן: יינות, קצת על המשקה המצליח.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.