אתר מאמרים
מעגל הכותבים
אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מאמרים » קפה ותה » טיפים לרכישת מכונת קפה למשרד

טיפים לרכישת מכונת קפה למשרד

מחבר המאמר: יון בן שבת
פורסם בקטגוריה: קפה ותה
המאמר נקרא 382 פעמים
תאריך פרסום: 16.01.11
גרסת הדפסה | 0 תגובות
שיתוף מאמר זה שיתוף מאמר זה


 

כשאתם חושבים על הרגלי שתית הקפה שלכם אתם מגלים שבבית אתם שותים בדרך כלל קפה נמס . בטיול או במילואים אתם שותים קפה טורקי  או בוץ וכשאתם יורדים לבית הקפה השכונתי או זה שקרוב למשרד, אתם תמיד מזמינים ספל קפה משובח זה יכול להיות אספרסו קצר וחזק או לאטה איכותי, העיקר שהוא תוצר של מכונות קפה. עד לפני מספר שנים הכנת קפה איכותי מסוג אספרסו היתה שמורה רק לבתי קפה. וזאת מכיוון שמכונות אספרסו ביתיות לא היו נפוצות. כיום לעומת זאת בכל חנות למוצרי חשמל ממוצעת ניתן למצוא מכונות אספרסו ביתיות בטווח רחב של מחירים. בסקירה זו מובאים כמה טיפים שיעזרו לכם לפני הרכישה.

 

 

נתונים חשובים לגבי המפרט הטכני של מכונת האספרסו -  לפני קניית כל מכונת אספרסו, יש מספר נתונים חשובים שצריך לקחת בחשבון לגבי המפרט ואופן הפעולה.

1. הלחץ בו עוברים המים דרך אבקת הקפה הוא נתון קריטי לאיכות האספרסו, והוא נמדד ביחידות בַּר. מידת הלחץ צריכה להתאים למידת הטחינה של אבקת הקפה, וככלל מספיק לחץ של 8-10 בר. בפועל, רוב מכונות האספרסו מפעילות לחץ בטווח שבין 15 ל-19 בר

2. גודל מיכל המים קובע את תדירות החלפת המים שתידרשו לה בעת שימוש יום-יומי במכונה. מיכל מים של 0.75 ליטר מתאים להכנה של מספר ספלי אספרסו ביום ומשאיר קצת מים לניקוי הספל.

3. הספק המכונה, שנמדד בוואטים, קובע את זמן ההמתנה לחימום המים עד לחום של כ-95 מעלות. מכונה עם הספק גבוה יותר תחמם את המים מהר יותר – חפשו מכונה עם הספק של 1000 וואט.

סוגי הקפה ושיטות איכסון - לבד מסוג המכונה, יש לבחור גם את סוג הקפה בו אתם רוצים להשתמש. הכוונה היא לצורת האכסון ולא לסוג הקפה או מוצאו.

1. פולי קפה טחונים היא השיטה ההכנה הנפוצה ביותר, והיא מאפשרת את הגמישות הרבה ביותר בבחירת סוג הקפה ומידת הטחינה שלו. ככלל, זו השיטה הזולה ביותר. את פולי הקפה קונים מבעוד מועד בחנויות קפה מתמחות, או אפילו ברשתות השיווק, וקרוב למועד הכנת הקפה טוחנים כמות קטנה של פולים במטחנת קפה ייעודית. חסרונה העיקרי של שיטה זו הוא בטרחה הרבה שכרוכה בה טחינת פולי הקפה, מילוי ודחיסת אבקת הקפה במכונה, ניקוי המכונה והמטחנה, וחוזר חלילה.

2. פודים, שקיות חד פעמיות ארוזות מראש של אבקת קפה דחוסה שצריך רק להניח במכונה, למזוג, ולהשליך לפח. הפודים יקרים יותר מפולי קפה לא טחונים אבל הם מקצרים משמעותית את תהליך הכנת האספרסו. מלבד המחיר, חסרונם העיקרי של הפודים הוא באופן שמירת הקפה. אלא אם הפודים נשמרים באריזות וואקום נפרדות, הקפה שבפודים מתחמצן ומאבד מטעמו המקורי.

3. קפסולות, הן מציעות את כל היתרונות של הפודים, ובנוסף על כך הקפה הטחון נשמר בוואקום בתוך אריזת אלומיניום חד-פעמית, ושומר על טעמו למשך שנה ויותר. עם הקפסולות, תהליך הכנת הקפה הוא המהיר ביותר. חסרונן הגדול של הקפסולות הוא במחיר. כוס אספרסו תעלה לכם 2 – 3 ₪. את הקפסולות עצמן לא ניתן לרכוש בבתי קפה או ברשתות השיווק, אלא רק בחנויות מתמחות בודדות או בהזמנה באינטרנט.

 

 



אודות מחבר המאמר:

מומחה לקפה



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר טיפים לרכישת מכונת קפה למשרד תגובות למאמר טיפים לרכישת מכונת קפה למשרד

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר טיפים לרכישת מכונת קפה למשרד. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא קפה ותה

להכיר את טעמו של הקפה
קפה ממכונת קפה- איכות ללא פשרות
איך להכין קפה שחור מוצלח?
קפה לאירועים
בר קפה לאירועים
מכונת קפה אספרסו למשרד - מהם הסוגים הקיימים?
קפה למשרד – המדריך השלם
בתי קפה – הדרך שלי לעבוד נכון וקל
כוסות נייר ביבוא ישיר
בתי קפה מודרנים - טרנד חולף או מקום עבודה?
מוצרי קפה
מכונות קפה זה עניין של תרבות
טיפים למיקום ותפעול מכונת קפה במשרד
ההסטוריה של הקפה
כל הדרכים להפוך בית קפה למצליח ואופנתי

הנך נמצא כאן: טיפים לרכישת מכונת קפה למשרד.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.