|
בשנים האחרונות מגלים יותר ויותר ישראלים את יתרונות הזמנת המוצרים מחו"ל בכלל ומאתרי מכירות סינים בפרט. במיוחד כשמדובר במוצרים זולים יחסית כגון גאדג'טים למיניהם, אביזרים למכשירים סלולרים, אוזניות, תחפושות ובגדים זולים ועוד. האתר שפרץ את הדרך ללב הישראלים הוא האתר DealExtreme שהיה הראשון להציע משלוחים בחינם לכל העולם ובכלל זה לארץ. גורם נוסף המעודד את הייבוא האישי מסין הוא שינוי מגבלת המכס לפטור מלא ממיסים לרמה של $75. המשמעות של צעד זה היא שמוצרים רבים (רוב המוצרים באתרי מכירות מסין זולים משמעותית מרף זה) פטורים לחלוטין ממיסים ולכן המחיר שרואה הלקוח הישראלי באתרים הוא מחיר סופי עד לארץ.
אך לא הכל וורוד בעולם הרכישות מסין, ובמקרים רבים הלקוח אינו מרוצה מהמוצר שקיבל מהמוכר הסיני. אחד החסמים העיקריים לקניה מסין הוא האמינות של האתרים המוכרים במיוחד לאור המוניטין המפוקפק שיצא לסוחרים סינים ברחבי העולם. בעיה אחת היא העובדה שהמשלוח החינמי (שמבוצע לרוב על ידי חברת הדואר של טאיוון) לוקח בסביבות 20 ימי עבודה, ולרוב אינו כולל אפשרות מעקב אחרי החבילה. עקב כך הלקוח נשאר להמתין זמן רק לחבילה ואם קרתה בעיה במהלך המשלוח הדבר יתגלה רק זמן רב לאחר הרכישה. מעבר לזאת ברוב המקרים שבהם ירצה הלקוח להחזיר את המוצר, תהיה עלות השילוח חזרה לסין עליו, ולא תכוסה על ידי האתר המוכר. במילים אחרות המחירים הזולים של מוצרים באתרים סינים באים במחיר של סיכון ועיכוב בזמנים.
כדי להפחית סיכון זה מומלץ לרכוש רק מאתרים סינים מוכרים ובעלי מוניטין, כגון DealExtreme שהוזכר למעלה, או Focalprice שהוא השני מבחינת הפופלריות בארץ. אתרים אלו לא יסכנו את המוניטין שלהם במכירת סחורה פגומה או במתן חווית משתמש שלילית ללקוחות. בהקשר זה חשוב לציין שצרכנין ישראלים רבים מעדיפים לקנות סחורה מסין דרך איביי. למרות היתרונות של איביי בכל הקשור לרכישות מעבר לגבול חשוב לזכור שחלק גדול מן המוכרים בו הם מוכרים פרטיים שלהן חנות באיביי בלבד ורמת האמינות שלהם מוטלת בספק (כל אחד מכיר לפחות "סיפור אימה" אחד או שניים הקשורים להונאות של מוכרים באיביי). כדאי להימנע מכך על ידי קניה ישירה באתרים סינים מוכרים ובעלי מוניטין. ייתרון נוסף של קניה ישירה באתרים הסינים היא האפשרות לחסוך עוד על ידי שימוש בקוקי הקופון שנפוצים באתרים אלו (קודי קופון לרוב אינם תקפים בעת רכישה באיביי).
לסיום, חשבו לציין שרוב הסחורה הנמכרת באתרים סיניים היא סחורה זולה שאינה ממותגת בכל מקרה ולכן הסיכוי לזיופים קטן. (יוצאי דופן הם תחום הקוסמטיקה בו נמכרים מותגים מוכרים מחנויות סיניות ותחום הטאבלטים בו קיימים מותגים סינים כגון איינול ואונדה). מי שמעוניין לרכוש מותגי אופנה או אולקטרוניקה מוכרים מומלך שיפנה לאתרים אמריקאים כגון אמזון ו- TigerDirect
עוד על קניות מחו"ל דרך הרשת בגלוביי, האתר שמביא לכם את כל המידע על קניות בסין ובשאר העולם דרך הרשת.
הנך נמצא כאן: הזמנת מוצרים מאתרים סינים.
![]() |
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4853 20333 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |