|
הגשמים שירדו עלינו ממש לפני ימים אחדים מרמזים, כנראה, בעניין עונת החורף הקרב, שעומד להשתהות קר וגשום. כראוי, דבר זה בכל זאת ממש לא המינוס של אירופה או שמא סופות הטורנדו של חופי ארצות הברית, אך עדיין, שלשה – כמה שבועות לא פחות של פוך ותנור. לאמר שיתבסס זהו, שבמרבית הדירות במדינתנו, שמתגאים במזגנים משוכללים ויקרים, מסתפקים בחורף בתנור קל שבעיקר שורף אחר הרגל ולא מחמם את שאר הגוף, אם במפזר חום פשוט שלוקח לו עשרים דקות עד שהוא הינו להשפיע לגבי הטמפרטורה באוויר. למה הזלזול? בשל שהקיץ במדינת ישראל נמשך זמן רב הרבה יותר מהחורף?... זה הזמן ליהנות מחדר נעים וגם בחורף. איך עושים את זה? באופן בלעדי יחד עם קמינים. מהם קמינים? קמינים הם באופן מעשי תא חימום סגור המקבל את בערתו בדרכים מגוונות. מעץ, פחם, גז, סולר ונפט הינם החומרים המשמשים הבערה הקיימים, כשלכל אדם המלות וחסרונות מבחינת זמני הבערה, עוצמת החום המופקת, העלויות הכרוכות עם חומר הזה ואפילו רמת הבטיחות (שבעקרון לא זולה בכולם, ברם בהחלט ישנם הבדלים מועטים). קמינים הפכו בהשפעת סרטים רומנטיים במרוצת הזמן לסמל רומנטי רגיל. אנחנו מדברים בקמיני העץ הקלאסיים, הישנים, הפועלים בדרך כלל אודות עץ או לחילופין פחם, עם ארובה בחלקו הקיצוני של הגג של הבניין ואשר מייצרים חום מושלם ואור עדין היוצר סביבה נעימה. קמינים קלאסיים אלו עברו תיקון במהלך הזמן וכיום באים יחד עם וסתי עוצמת חום ועשן, נוני שוב פעם, היתרון הרחב – האווירההאופי המדהימה אשר הוא יוצר. לעומתו קמין הגז מבחינת המלות מרשים יותר, מימן יותר, חדיש מעט יותר, נוני אף "קר" מיוחד, ממש לא מבחינת החום אשר הוא מפיק, כי אם מבחינת האווירה ששוררת שהוא מייצר. היתרון המשמעותי הוא היכולת לשלוט בעוצמת הלהבה ובכך בעוצמת החום, לעומת קמין העץ שבו היכולת בין אי אפשר יש אפשרות לפחותה באופן מיוחד. ניתן לומר, בגדול, שקמין מעץ מתאים מיוחד לבתים מרשימים של זוגות בכפר, וקמין גז הולם מעט יותר למשפחות באזורים הרבה פחות קרים. מחירם של קמינים בישראל נע בין מאות רבות של לעשרות אלפים רבים של שקלים, אך אנחנו מדברים במוצר שמעלה את אותה ערך הדירה למכירה ומחזיק מעמד עשרות רבות של שנים. חורף חם שיהיה זה לנו!
קמין סנטר - קמינים בכרמיאל
הנך נמצא כאן: קמין מעוצב לסלון.
![]() |
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4853 20333 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |