מחבר המאמר: TzafrirS |
פעם מזמן, הייתה לנו את פירמידת המזון. היא פורסמה על ידי משרד החקלאות האמריקאי בשנת 1992 והייתה האורים והתומים של כל צרכני הבריאות בארצות הברית וגם אצלנו.חשבנו שהנה, סוף סוף יש לנו כלי מצויין שנוכל על פיו לתכנן את הארוחות הבריאות במשך היום, וכך כולנו נהפוך לרזים ויפים.אבל...בשנת 2005, בית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד פרסם פירמידה משופרת שעיקריה: העדפת דגנים מלאים על מעובדים.כמובן שבארץ התאימו את הפירמידה לאורח החיים בארץ כשהשינוי המשמעותי הוא הפרדת הפירות והירקות וזאת על מנת לצמצם צריכת פירות והגברת צריכת הירקות.בשנת 2011 הציג משרד החקלאות האמריקאי את הדבר הבא בנושא תכנון אכילה. הם קראו לזה MyPlate, הצלחת שלי.ההבדל בעצם זה נוחות השימוש כל שדי במבט אחד, נוכל להבין מה לשים על הצלחת שלנו.ומי לדעתך קם ואמר את דברו? נכון, בית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד. הם פרסמו מבנה צלחת משופר, המסביר בצורה טובה יותר לגבי מה בריא ומה פחות. לדוגמא, כאן יש התייחסות לשמנים מה שבצלחת הקודמת, חסר.
בקיצור ולעניין, שיקלו בחיוב לאמץ את המלצות בית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד ושפרו את איכות חייכם ואת צורת החשיבה שלכם לגבי מה בריא ומה פחות.
דרך אגב, משרד הבריאות הישראלי טרם עדכן את המלצותיו לגבי ההרזייה ומה שמופיע באתר, נכון לכתיבת שורות אלו, זו המלצה על שימוש בפירמידה הישראלית החדשה בצריכת מזון, תוך שימת דגש על צריכת מזון מגוון ושילוב הרגלי אורח חיים בריא, כגון שתיית מים לרוויה וביצוע פעילות גופנית יומית.
ולמה אני מספר לך את כל זה? כי חשוב לי להראות לך שתחום ההרזייה מתעדכן כל הזמן וצועד קדימה.
אחת ההתפתחויות המשמעותיות בתחום היא הטמעתו של המקצוע החדש הנקרא מאמן בריאות.מאמן הבריאות הוא החולייה החסרה בין הידע הרב של האנשים המעוניינים לרדת במשקל, לבין תחושת המסוגלות שלהם.
כמה פעמים שאלת את עצמך מדוע בכל הדיאטות שעשית, התוצאות לא נשמרו לאורך זמן? הסיבה הפשוטה היא שלא טיפלת בנושא החשיבה הקשורה לאורח חיים בריא וזה בדיוק תפקידו של מאמן הבריאות, לסייע לך לחשוב אחרת על כל תהליך הירידה במשקל.
כאדם ששקל 140 קילו בשיא ועשה את מרבית הדיאטות האפשריות בשוק, ירדתי כבר מעל ל 26 קילו ואני יכול לספר לך שזו הפעם הראשונה שאני עובר את התהליך הזה בצורה כיפית, מהנה וללא לחצים מיותרים.
וכל זאת בזכות שינוי החשיבה שעברתי בעצמי ובתור מאמן בריאות, אני שמח לסייע לאנשים אותם אני מלווה, לעבור את החוויה המדהימה הזו.
אם קראת את המאמר עד כה, כנראה שהנושא מעניין אותך ואני שמח על כך מאוד ואני אשמח להציע לך, בלי לחכות למחר, להתחיל בשינוי החשיבה שלך, לאט לאט וב - Step By Step, ולבסוף גם התוצאות יתחילו לבוא.
שלך,
צפריר שמעוני - הרזייה דרך שינוי חשיבה
הכותב הוא מפתח SBSD - Step By Step Dieting, שיטה להרזייה דרך שינוי חשיבה ובעזרתה הוא מלווה אנשים בתהליך ההרזייה, דרך שינוי חשיבה.
לפרטים ניתן לגלוש לאתר http://sbsd.co.il
הנך נמצא כאן: על ההבדל בין פירמידה לצלחת ואיך זה קשור לחדשנות בתחום ההרזייה.
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4817 20198 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |