אתר מאמרים
מעגל הכותבים
אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מאמרים » תזונה נכונה » הקשר שבין תזונה לתסמיני הפרעות הקשב והריכוז

הקשר שבין תזונה לתסמיני הפרעות הקשב והריכוז

מחבר המאמר: נדה
פורסם בקטגוריה: תזונה נכונה
המאמר נקרא 282 פעמים
תאריך פרסום: 17.02.13
גרסת הדפסה | 0 תגובות
שיתוף מאמר זה שיתוף מאמר זה


הפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות נובעות מכשל נוירולוגי תפקודי במערכת העצבים במוח. מדוע זה קורה? הגורמים להפרעות הללו עדיין נחקרים, ואולם קיימות השערות שקיימים מספר גורמים לתופעה כמו הגורמים התורשתיים, פעילות ירודה של דופמין אשר בקליפת המוח הקדמית, האחראי לשליטה על הדחפים והאפשרות לשמר את הריכוז והקשב לאורך זמן, תזונה לקויה, אלרגיה למזון, רעילות של מתכות כבדות בעת ההיריון וכדומה.

בנוסף, נמצא כי קיים קשר ישיר בין תזונה לקויה לבין העצמת התסמינים של ההפרעות הללו, כאשר התאמת תזונה באמצעות אנשי מקצוע עשויה למזער את תסמיני ההפרעה הללו. חומצות שומן הינן חיוניות וקריטיות לתפקוד הנוירולוגי, וחוקרים משערים כי בעיה בויסות חומצות השומן הללו במוח משחקת תפקיד מרכזי בהפרעות, כמו כן חשוב כי כבר בשלבי ההיריון וההנקה תוספנה החומצות הללו, המצויות בדגי ים, אצות, זרעי פשתן ואגוזים. יש כמובן להיוועץ בתזונאים ואנשי מקצוע הן על מנת לווסת את המינון באופן אינדיבידואלי, והן מהסיבה שחלק מהמוצרים שציינו הינם מוצרים אלרגניים לחלק מן האוכלוסייה. במקביל לצריכת חומצות השומן החיוניות לגוף, יש להימנע ככל הניתן מצריכת חומצות שומן טראנס הידועות כבעלות השלכות שליליות באופנים רבים, שביניהם חסימת האנזים האחראי להמרת חומצות השומן החיוניות לגוף. הבעייתיות במטבוליזם הקשור לחומצות השומן נובע לעיתים בשל מחסור באבץ, כאשר הוכח מחקרית כי קיים קשר ישיר בין ADHD למחסור במינרל הזה. האבץ מצוי בגרעיני דלעת, ביצים ומוצרי חלב, וגם בדגנים מלאים ובחסה, אך יש כאמור, להיוועץ בגורמים רפואיים בשל היות חלק מן המזונות אלרגניים עבור אנשים מסוימים. גורמים העשויים להחריף את תסמיני הפרעות הקשב, הריכוז וההיפראקטיביות הם הסוכרוז, חומרי הטעם, צבעי המאכל וחומרים משמרים לסוגיהם השונים. בנוסף, ידוע כי רגישות למזון ולתוספי מזון מסוימים עשויות לגרור למצב של חוסר איזון מנטאלי ואף להחמיר עם תסמיני ה- .ADHD מזונות אלרגנים עשויים לפגוע באופן ישיר אך עשויים לגרום גם להשפעות מאוחרות הפועלות בין היתר גם על תהליכי הספיגה במערכת העיכול. על מנת למנוע זאת, יש להרבות באכילת קטניות, פירות וירקות. שינויים תזונתיים המלווים בפיקוח מבוקר עשויים להיות יעילים במניעת תסמיני הפרעות הקשב, הריכוז וההיפר אקטיביות ואף לשפר את התופעה, כאשר השינוי התזונתי מלווה גם בטיפולים קוגניטיביים ופעילות גופנית מבוקרת באמצעות הגורמים המתאימים.למידע נוסף הכנסו אל פורום הפרעות קשב וריכוז



אודות מחבר המאמר:

פורטל אבחון

www.kavkeshev.co.il



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר הקשר שבין תזונה לתסמיני הפרעות הקשב והריכוז תגובות למאמר הקשר שבין תזונה לתסמיני הפרעות הקשב והריכוז

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר הקשר שבין תזונה לתסמיני הפרעות הקשב והריכוז. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא תזונה נכונה

הקשר שבין תזונה לתסמיני הפרעות הקשב והריכוז
המלצות קיציות לעונה
מתכוני דגים- הגאווה הקולינרית שלכם
כריכים מיוחדים – כך נגרום לילדים לאכול במהלך היום
מדריך לקניית פיצה ברמת השרון
הסודות מאחורי המדפים - "הטון והטונה"- האם קשר של שתיקה ?
הסודות מאחורי המדפים - האם החל הקרב על הביצה ?
קייטרינג לעסקים
אכילת פירות וירקות
תזונת תינוקות

הנך נמצא כאן: הקשר שבין תזונה לתסמיני הפרעות הקשב והריכוז.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.