אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » תזונה נכונה » המלצות קיציות לעונה

המלצות קיציות לעונה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: תזונה נכונה
המאמר נקרא 776 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



אנחנו כבר מגיעים לקיץ. כבר בהחלט אפשר להרגיש את החום, את הלחות.

אצלנו, בארץ הקודש, קיץ זה קיץ, חום זה חום ! אי אפשר לפספס את זה.

אז איך להתכונן לעונת הקיץ ?

להלן מספר המלצות תזונתיות לקיץ מעולם הרפואה הסינית:

 

1.      בקיץ מומלץ לצרוך מזון שיחזק את נוזלי הגוף שלנו ויקרר אותו מעט. פירות קיץ כמו אבטיח, מלון, שסק, ענבים ועוד... גדלים לא במקרה בעונה זו. הם יזינו את הגוף ויקררו את החום.

 

2.      כדאי לבשל את המזון בהקפצה קצרה על ווק, במים או באידוי, בדייסות ומרקים. למשל מרק עגבניות. המים של המרק אמנם חמים אך העגבניות מקררות.

לא בטיגון, אפייה וצלייה, דבר שיגרום לחימום הגוף.

 

3.      מומלצים ירקות כמו ברוקולי, חסה ושאר העליים הירוקים, גמבה, עגבנייה, מלפפון, פטריות שמפניון, סלרי, גזר, בטטה, דלעת, סלק.

קטניות כמו שעועית מש למשל ודגנים.

 

4.      להמעיט במזון מחמם כמו בשר בקר, במזון חריף ובתבלינים מחממים.

 

5.      מומלץ לאכול ארוחות קטנות יותר ובזמנים קבועים עד כמה שניתן. לא להגיע לידי שובע, דבר שמחליש את מערכת העיכול, נותן תחושת עייפות ויוצר חום בגוף.

אני ממליץ לאכול בנחת, לא מול הטלוויזיה או עיתון.

 

6.      להמעיט במשקאות ממותקים למיניהם (גם דיאט), בנוסף לכך שהם אינם טובים לגוף, הם גם מחממים אותו ומגבירים את התיאבון.

וכמובן – לשתות הרבה מים. מומלץ לשתות מים בטמפרטורת החדר או מעט קרירים, לא מים קרים מהמקרר כיוון שלמרות שהם נותנים תחושה נעימה, הם יחלישו את מערכת העיכול ועקב כך את הגוף כולו.

 

7.      תה מנטה, נענע, לימונית, לואיזה, גרניום לימוני. אפילו שהמים חמים, צמחים אלה מקררים (כמו קודם לכן כשדברתי על מרק העגבניות).

 

מתכון למוקפץ סיני בריא וטעים:

·         גזר בינוני, חתוך לרצועות

·         כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים

·         2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות

·         גבעול סלרי קצוץ לחלקים בגודל של 3 ס"מ

·         פטריות שמפניון מקולפות וחתוכות לפרוסות

·         כוס ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

·         גמבה אדומה חתוכה לרצועות

·         2 שיני שום קלופות, קצוצות

·         2 כפות שמן

·         2 כפות בוטנים/אגוזים קלופים קצוצים דק.

·         כפית שמן שומשום

·         2 כפות רוטב סויה (מומלץ מופחת במלח)

·         כפית אבקת מרק (מומלץ ללא מונסודיום גלוטומט, יש אפילו לאסם)

·         מעט ג'ינג'ר טרי פרוס דק

*      מחממים בווק על אש גבוהה 2 כפות שמן, מוסיפים את הגזר, הכרובית והברוקולי, מכסים ומקפיצים מדי פעם.

*      כעבור מספר דקות מוסיפים את הכרוב, הסלרי, הפטריות והשום ומקפיצים לדקה נוספת. מוסיפים את התבלינים, מקפיצים לעוד דקה ומורידים מהאש, שהירקות לא יהיו רכים מדי.

*      מעבירים לקערת הגשה וזורים את הבוטנים/שקדים.

*      הירקות עדיין מעט קשים, כך הם עדיין שומרים על המרכיבים החיוניים שלהם.

*      ניתן להוסיף אטריות אורז שהוכנו לפי ההוראות על גבי האריזה או קוביות סויה טריה או יבשה.

 

שיהיה לכולנו קיץ שמח ונעים


אודות מחבר המאמר:

 

גיא סגל - הדרך לאיזון - מרפאה לרפואה סינית

052-8064646 , 073-7368207

שבט 25, קינג ג'ורג' 74 תל אביב, מנחם אוסישקין 28 עפולה

www.Tipulsini.co.il

 



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר המלצות קיציות לעונה תגובות למאמר המלצות קיציות לעונה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר המלצות קיציות לעונה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא תזונה נכונה

האם כדאי להזמין אוכל מוכן?
הקשר שבין תזונה לתסמיני הפרעות הקשב והריכוז
המלצות קיציות לעונה
מתכוני דגים- הגאווה הקולינרית שלכם
כריכים מיוחדים – כך נגרום לילדים לאכול במהלך היום
מדריך לקניית פיצה ברמת השרון
הסודות מאחורי המדפים - "הטון והטונה"- האם קשר של שתיקה ?
הסודות מאחורי המדפים - האם החל הקרב על הביצה ?
קייטרינג לעסקים
אכילת פירות וירקות
תזונת תינוקות

הנך נמצא כאן: המלצות קיציות לעונה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.