|
החוק למניעת אלימות במשפחה התשנ"א - 1991 קובע כי במקרה של אלימות במשפחה, איש רשאי לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה להרחיק את בן זוגו מהבית. בית המשפט בוחן את גרסות הצדדים ופוסק במקרים בהם בן הזוג נוהג באלימות כי בן הזוג יורחק מהבית. אלימות יכולה להיות מוכחת ע"י תלונות במשטרה או אישורים רפואיים על חבלה גופנית או איומים או התעללות נפשית ממושכת וחריגה. שלושה חודשים הם הזמן הסטנדרטי לצו הגנה, אולם במקרים מיוחדים בית המשפט רשאי להאריך את התקופה מפעם לפעם עד לחצי שנה ובמקרי קצה רשאי בית המשפט להאריך את התקופה של צו ההגנה עד לשנה.
לעתים מגיש בן הזוג תלונת סרק. בית המשפט רואה זאת בחומרה רבה והדבר מהווה עבירה על החוק ואף עשוי לפגוע בבן הזוג שהגיש את תלונת הסרק בהליך הגירושין עצמו, שכן בית המשפט או בית הדין יחשוד באמינותו במהלך המשפט.לעתים בן הזוג שהגיש תלונה במשטרה מתחרט ומבקש למשוך את תלונתו, אך לא ניתן לבצע פעולה כזו.
כיום לא מעט נשים מגישות תלונות סרק לבני הזוג שלהן, מה שנחשב לכוח רב בבתי המשפט בתהליכי גירושין.
גברים רבים נפגעים רגשית וכלכלית מתלונות הסרק הללו- גברים שמואשמים באשמות פליליות חסרות כל בסיס נגד ילדיהם או נשותיהם מקום עבודתם ופרנסתם עומדים בסיכון, ולרוב הכנסתו של הגבר היא מקור פרנסה יחיד.
מהתלונה ועד המעצרלכן, החוק מעניק לבית המשפט סמכות להוציא "צו הגנה". זהו צו המרחיק אדם מדירתו כדי לסייע בת זוגו, הטוענת כי הוא אלים כלפיה. בית המשפט יכול להוציא צו המגביל את בן המשפחה נגדו הוגשה התלונה או לעוצרו, החלטה שמתקבלת לעיתים במעמד הצד המתלונן. השופט יעשה זאת לאחר שישתכנע כי זמן לא רב לפני הגשת הבקשה נהג איש זה באלימות כלפי בן משפחתו או ביצע בו עבירת מין. המתלוננת צריכה להוכיח כי אלימות זו אכן קרתה באמצעות הצגת אישורים רפואיים המעידים על חבלה גופנית או מסמכים על הגשת תלונות קודמות על איומים או על התעללות נפשית לאורך תקופה.
לפרטים נוספים וייעוץ בקרו באתרנו:חגית לב | גירושין , תביעות גירושין , עריכת דין
הנך נמצא כאן: החוק למניעת אלימות במשפחה.
![]() |
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4853 20333 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |