|
הסטטיסטיקה בשנים האחרונות מראה כי אחוז גבוהה למדי מהזוגות הנשואים יגיעו שנית לבניין הרבנות והפעם בכדי להתגרש. ישנם תאוריות רבות בנושא ומחקרים רבים המנסים לבדוק מדוע מתרחשת עלייה שכזו בכמות הזוגות הבוחרים לסיים כך את הקשר ביניהם. הסיבות יכולות להיות שונות ומגוונות, אך הצעדים שיש לבצע הינם ברורים ואחידים לכולנו, בכל גיל ומכל עדה, מכל איזור בארץ - עירוניים או כפריים כאחד.
אחד הדברים המעניינים במוסד הנישואים בארץ ישראל הינו היותו מושתת באופן גורף וחסר עוררין על המשפט היהודי הדתי ועל הרבנות, כנ"ל לגבי גירושין. זוג יהודי בארץ לא יכול להתחתן בנישואים אזרחיים כפי שיכולים לעשות זוגות במדינות רבות בעולם, אפילו הן מדינות עם זיקה דתית ומפלגה שמרנית בשלטון. זוג יהודי בארץ ישראל אשר בוחר להתחתן עושה זאת בטקס דתי יהודי בנוכחות רב ועדים. בכדי להתגרש יש לפנות לרבנות גם כן, שכן המוסד היחידי שיכול להתירכם מהחוזה עליו חתמתם ערב הנישואים הינו אותו המוסד בו חתמתם - הרבנות. כאשר מגיעים לרבנות ישש להצטייד בכתובה, בתעודות הזהות של שני בני הזוג וכמובן בשני עדים אשר יכולים לזהות אתכם, מכירים את שמות אבותיכם ולהצביע על העובדה כי אתם בני זוג. הטקס עצמו אינו ארוך במיוחד וניתן לבצעו ביום אחד ובתאריך אשר ייקבע מראש כאשר תפנו לרבנות בפעם הראשונה בהצהרה כי אתם מעוניינם להתגרש. במקרים חריגים ישנם עיכובים או תקלות בדרך, אך לרוב התהליך פשוט ומהיר ואתם מלווים לאורך כל הדרך כאשר מסבירים לכם בדיוק כיצד לפעול בכל שלב ושלב.
התהליך המורכב יותר הינו משפט הגירושין בו דנים על הרכוש המשותף של שני בני הזוג, רכוש אותו קנו יחדיו או שנרשם על שם שני בני הזוג יחדיו, כגון רכב או דירה. זוהי הנקודה הבעייתית לרוב ומשם מתחילים משפטים מורכבים ולעיתים אף מלחמות ארוכות שנים. לצורך זה ישנם עורכי דין המתמחים בנושאים אלו ויש לפנות לייעוץ אצל עו"ד גירושין עוד לפני שניגשים לרבנות. עניין חשוב ביותר הוא הפנייה הראשונית, שכן את המשפט על הרכוש ניתן לבצע לא רק בבית הדין הרבני. החוק במדינת ישראל מאפשר לבצע את תהליך הגירושים גם על-פי חוקים אזרחיים לגמרי וללא זיקה ישירה לחוקי הדת היהודית וזאת בבית משפט לענייני משפחה. עובדה זו הופכת את העניין למורכב יותר שכן כל בית משפט מתנהג אחרת וזאת בהתאם להלך הרוח המקובל בו. בית המשפט הכפוף לחוקים האזרחיים מתנהל על פיהם ועל פיהם בלבד. בית הדין הרבני פועל על פי חוקי היהדות ואינו סוטה מהם לכאן או לכאן. הגישות השונות הננקטות בבתי המשפט השונים יוצרים מצב בו ישנו יתרון של בית משפט אחד על פני השני לטובת הגבר או האשה, בהתאם למצב הדברים הנתון. משתנה נוסף נכנס למשחק כאשר על-פי החוק במדינת ישראל מי מבני הזוג אשר מגיש את הבקשה למשפט קודם לכן יבחר את מקום המשפט, וזהו המקום אליו הוגשו המסמכים לראשונה. לכן נוצר מירוץ בין בני הזוג כאשר כל אחד רוצה להיות זה אשר בוחר את בית המשפט בו יתנהל הדיון מתוך אמונה כי זה ייטה את הכף לטובתו. מסיבה זו מומלץ לפנות לעורך דין גירושין מיד כאשר הגעתם להחלטה כי אתם עומדים להתגרש, ולא להמתין עד לרגע האחרון. רק בעל מקצוע אשר מתמחה בתחום זה יוכל לקבוע על סמך העובדות לאיזה משני בתי המשפט רצוי לפנות ומדוע, ובך לשרת את האינטרסים שלכם בצורה הטובה ביותר.
עם נסיון רב בענייני גירושים, אני מציע לקהל הקוראים אינפורמציה שימושית אשר נותנת חידוד לנושאים השונים והמורכבים בתחום. אני משתדל לתת עצות מעשיות בלבד אשר אינן מהוות תחליף לייעוץ עם עורך דין דיני משפחה, ומקווה כי תוכלו להיעזר בידע זה בתקופה לא קלה זו בה אתם סוגרים פרק בחיים שלכם.
הנך נמצא כאן: גירושים בעידן המודרני.
![]() |
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4853 20333 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |