אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » עשה זאת בעצמך » מכונות תפירה

מכונות תפירה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: עשה זאת בעצמך
המאמר נקרא 809 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



מכונות תפירה

 

מכונות תפירה מוכרות לנו מהרבה מאוד בתים, מהעבר הרחוק, ומההווה. בעבר, מכונות התפירה היו מופעלות ידנית, אך כיום, בהתאם למגמה הכללית, מכונות תפירה מופעלות חשמלית.

 

אז מה היא בעצם מכונת תפירה ? תפקידה של מכונת תפירה הוא לחבר בין שתי רצועות בד נפרדות, במטרה ליצור מוצר טקסטיל או נעל. זה יכול להיות סדין, או חולצה או נעל ספורט. כל המוצרים הללו יוצרו במכונת תפירה. אנשים החלו לעבוד על ההמצאה הזו בשלהי המהפכה התעשייתית, במאה ה-18. פיתוח של מכונת התפירה נתקל בהרבה קשיים, בעיקר חברתיים. הפועלים של אירופה היו כבר למודי ניסיון מה קורה אחרי שמכניסים מכונה לענף מסוים, והם חששו מאבטלה. מסיבה זו נהרסה בצרפת המתפרה הראשונה שתוצרתה יוצרה בהתבסס על מכונות תפירה. בסופו של דבר, מכונות תפירה נכנסו לשוק בשנת 1851, אחרי שפותחו על ידי האמריקאי אליאס האו.

 

מכונות תפירה מודרניות ביתיות מבצעות כ- 1500 תפרים בדקה, שזה הספק הגבוה בערך פי 20 מהספק של תפירה ידנית. מכונות תפירה תעשייתיות מהירת אף יותר. כיום תרבות הצריכה מעודדת יצור מוגבר של מוצרי טקסטיל כגון: מצעים, מגבות, בגדים. גם צריכת הנעליים בעולם גבוהה מאוד. פעם, להורים ולסבים שלנו היו 4 מגבות בבית, הם השתמשו בהם כל החיים, ודאגו להלבין אותם מדי תקופה.

 

כיום הנוהג הוא לזרוק את המגבת ברגע שמופיע עליה הכתם הראשון. לתרבות הצריכה המוגברת, נוסיף גם את האוכלוסייה הגדולה והגדלה בעולם. כל אלה מביאים אותנו למצב שבו יש עוד ועוד דרישה למוצרי טקסטיל. זה אומר מכונות תפירה תעשייתיות משוכללות יותר. מסיבה זו תחום זה של מכונות תפירה תעשייתיות מתפתח כל הזמן.

 

השוק של מכונות תפירה ביתיות מושפע כמובן מהמכונות התעשייתיות, והוא מתפתח במקביל אליו. חידושים של מכונות תפירה תעשייתיות נכנסים גם למכונות ביתיות. התוצאה היא שמכונות תפירה של היום מסוגלות לרמת ביצועים מאוד גבוהה, מבחינת סוגי תפרים וסוגי בדים שהן מתמודדות איתם. מכונות הפתירה החדישות יכולות אפילו לבצע רקמה על גבי הבד ולתפור כפתורים.

 

יש כאלה הקוראים את הכתוב כאן ושואלים את עצמם, אבל למה בכלל צריך את מכונות התפירה כיום, אם ההיצע שיש בשוק הוא כל כך גדול, הן של בגדים מוכנים, והן של נותני שירות שיתפרו בשבילינו כל מה שנרצה? כיום תפקידה של מכונת התפירה הביתית היא יותר לתחביב ולא לסיפוק צורך. הרבה נשים מוצאות עצמן בתקופות מסוימות בחיים, שהן רוצות לעסוק במלאכת יד כלשהי בבית. זה מרגיע אותן, ונותן להן כמה שעות ביום לעצמן. פרט לכך, אין ספק ששמלה שמישהי תתפור לעצמה לא תשתווה עם שום דבר שניתן להשיג בחנות.


אודות מחבר המאמר:

אורי ג



דירוג המאמר: 4.0

תגובות למאמר מכונות תפירה תגובות למאמר מכונות תפירה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר מכונות תפירה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא עשה זאת בעצמך

איך מנקים רובה לאחר שיפוץ?
צביעת קירות לפני הפסח
אימון אישי לקריירה
ניקוי ספות למה צריך?
ניקוי ספת בד בבית - עשה זאת בעצמך
סוגי ספות עור וניקיונם
שיר בהפתעה - מהלב אל הלב
ערן שלזינגר- הדפסת חולצות לאירועים מיוחדים
הסרת שטיחים וניקוי דבק מגע
ג'קוזי – איך מנקים?
10 טיפים לכתיבת כרטיס ברכה
אינפורמציה מעניינת על אומנות שימושית
יצירתי זה מעל הכל
פרקט איך לעשות את זה לבד
פורטל Bolesh חוקרים פרטיים

הנך נמצא כאן: מכונות תפירה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.