מחבר המאמר: סמדר אפרת |
השם חג השבועות מקורו בשבעה השבועות של ספירת העומר, שאנו סופרים מחג הפסח ועד ו' בסיוון, הוא היום החמישים. הסבר נוסף לשם זה, כי שמו לא חג השָבועות (ש' קמוצה) – כי אם חג השְבועות (ש' שווּיה) – שכן שתי שבועות קשורות בתאריך זה:
א. השבועה, שנשבע עם ישראל בעת קבלת התורה למרגלות הר סיני, כשהכריז "נעשה ונשמע!";
ב. השבועה, שנשבע ה' במעמד זה שלא יחליף את עם הסגולה, שבו בחר, ולא ימירנו לעם אחר.
מקורו של השם חג הביכורים הוא בחובתו של עם ישראל לעלות-לרגל לירושלים בחג זה ולהביא לבית-המקדש מראשית ביכורי אדמתו – כביטוי של תודה לה', שהנחיל לו את נחלת אבותיו ומשביעו טובה. את הביכורים היו מביאים אך ורק מפירות שבעת המינים, שנשתבחה בהם ארץ-ישראל: חיטה, שיעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר. הביכורים הובאו לירושלים ברוב עם ובחגיגיות רבה, וכל בעלי האומנויות שבעיר פסקו ממלאכתם ויצאו לקדם את פני שיירות העולים-לרגל. אחר כך מסרו העולים-לרגל את הביכורים לכוהן בבית-המקדש והיו קוראים "מקרא ביכורים", הכולל תמצית היסטורית של גלגולי עם ישראל עד לישיבתו בארץ-ישראל. "מקרא הביכורים" היה מסתיים במילות התודה: "ועתה הנה הבאתי את-ראשית פרי האדמה, אשר-נתתה לי ה'".
עצרת הוא שמו השלישי של חג השבועות, והוא שגור במקורות התלמודיים. שם זה בא להמחיש את הרעיון, שכשם ש"שמיני עצרת" הוא היום השמיני הנועל את חג הסוכות – כך חג השבועות הוא היום השמיני, הקשור ונלווה לשבעת ימי הפסח; ואכן, חיבורו אליהם הוא באמצעות שישה שבועות של ספירת העומר.
חג השבועות, כעצרת של חג הפסח, הוא גם הרקע לשמו הרביעי של חג זה – חג מתן-תורה. שם זה בא להדגיש, כי מאורע יציאת מצרים לא נועד אלא להיות הכנה למעמד הר סיני. בתפילות חג השבועות מציינים אנו בקביעות: "חג השבועות הזה, זמן מתן תורתנו". מדוע מתן תורה – ולא חג קבלת התורה? ההסבר בא להדגיש, כי נתינת התורה הייתה במועד קבוע, ואילו קבלתה חורגת מכך, ומשתרעת ומתמשכת על-פני כל ימות השנה ולילותיה. חז"ל נחלקו בדעותיהם, אם מתן-תורה היה ב-ו' בסיוון, או ב-ז' בו; אך להלכה אנו מציינים את מעמד הר סיני ב-ו' בסיוון.
שבועות 2011 במיני ישראל עם אטרקציות לילדים ששוות ביקורים...חינם! לילדים הלבושים בלבן
SEOM ייעוץ שיווקי בתיירות Israel Travel
הקמה ,ניהול וקידום במנועי חיפוש של אתרי אינטרנט בתחום התיירות הנכנסת בשפות שונות וע"פ מדינות יעד
הנך נמצא כאן: השמות השונים לחג השבועות ומקורותיהם.
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4817 20198 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |