|
המונח מיתולוגיה יכול להתייחס גם לחקר המיתוסים, ובמקרים אחרים לאוסף של מיתוסים. מיתולוגייה השוואתית היא חקר הקשרים בין מיתוסים מתרבויות שונות. המיתוס מוגדר כנרטיב מקודש המסביר איך העולם והאנושות הגיע לצורתה הנוכחית, אומנם חוקרים שונים נוהגים להשתמש במונח "מיתוס" בדרכים שונות. במובן רחב מאוד, המילה יכולה להתייחס לכל סיפור שמקורו בתוך מסורת כלשהיא.מאפיינים טיפוסייםהדמויות המרכזיות במיתוסים הם בדרך כלל אלים, גיבורים טבעיים ובני אדם. כמו סיפורים אחרים, המיתוסים נכתבו לעתים קרובות על ידי שליטים וכהנים ולכן יש להם קשר הדוק לדת או לרוחניות. בעבר הסיפורים הללו נתפסו כאמת ואמיתה, בחברות רבות יש שתי קטגוריות של הנרטיב המסורתי, "סיפורים אמיתיים" או מיתוסים, ו"סיפורי שווא" או אגדות. בכל מיתולוגיה ישנם מיתוסי הבריאה אשר באים להסביר איך העולם זכה במתכונתו הנוכחית ואיך הגיעו מנהגים, והוקמו מוסדות.אחת התיאוריות היא שמיתוסים הם סיפורים מעוותים של אירועים היסטוריים האמיתיים.לפי תיאוריה זו, הסיפורים הועברו מדור לדור עד שהדמויות צברו מעמד של אלים.
תיאוריות טרום מודרניותפרשנות ביקורתית של המיתוס חוזרת לאורך הנים. הוא פירש מיתוסים כמו אירועים היסטוריים בפועל, אשר גרסאתם התעוותה. השקפה זו שעל מיתוסים ניתן לראותה על ידי אפלטון ב פדרוס, שבו סוקרטס אומר כי גישה זו היא נחלתו של מי הוא "סקרן בתוקף, ולא מאושר לגמרי..." האפלטוני בדרך כלל היה מצפה למשהו עמוק ומקיף יותר על הנושא. למרות אפלטון , קיימת סכנה כי צעירים משכילים עלולים לקחת את הסיפורים על האלים והגיבורים, פשוטו כמשמעו, ומתייחסים לכל המיתוסים כאל בדיות אשר לא היו ולא נבראו מעולם.
בחברה המודרנית, מיתוס נחשב לעתים קרובות כהיסטורי או מיושן. חוקרים רבים מתחילים לחקור ולהכניס את רעיון המיתוס לתוך השיחה המודרני. העולם המודרני מאפשר תקשורת רחבה ברחבי העולם, וכך אפשר להגדיל את השיח המיתולוגי בקרב קהל גדול יותר מאשר אי פעם בעבר. ניתן למצוא את מרכיביהם השונים של המיתוסים בקולנוע ובטלוויזיה.
הנך נמצא כאן: מיתולוגיה - מאפיינים, תיאוריות והמצב היום.
![]() |
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4853 20333 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |