|
המגבלה הגדולה ביותר לשהייה בחלל אינה קשורה בבעיות מכאניות של מעבורות החלל בהן טסים האסטרונאוטים, אלא בבעיה פיזית פשוטה לכאורה – הדלדלות מסת השריר וירידה בצפיפות העצם של האסטרונאוטים בזמן שהייה לאורך זמן בחלל, בגלל חוסר כוח המשיכה. תמונה מוכרת למי שצופה בנחיתת מעבורות חלל בכדור הארץ לאחר שבועות אחדים היא נשיאת האסטרונאוטים אל מחוץ למעבורת על אלונקות, מכיוון שהם לא מסוגלים לזוז. סוכנות החלל הסובייטית היא שהביאה לפריצת דרך חדשה והשיגה שיא עולמי בשהיית הקוסמונאוטים שלה בחלל. בזכות מכשיר אימון רטט חדשני שהומצא על ידה ניתן כעת להאריך את השהייה בחלל משבועות ספורים לפרק זמן של יותר משנה!
כיצד אימוני רטט עובדים? אימוני הרטט מנצלים את הפיזיולוגיה הטבעית של תאי השריר בגופנו – רפלקס המתיחה. כל שריר יתכווץ מיידית ברגע שיוסט ממקומו. מכשירי הרטט הם למעשה פלטות הנעות מעלה ומטה במהירות גבוהה, שמאפשרות אימון גופני תוך כדי עמידה, שכיבה או ישיבה עליהן. בכל שינוי בתנוחת המתאמן על המכשיר, פועלת קבוצת שרירים אחרת, מה שתורם לעלייה בנפח השריר ובכוחו, ובצפיפות העצם הקרובה לו. ישנם מחקרים שהוכיחו גם ירידה ברמת הצלוליטיס בגוף, בעקבות המרצת הדם ועידוד הפעילות הלימפתית (פעילות לימפתית לא תקינה היא הגורם הראשוני לצלוליט). תרגילי עמידה משפרים את היציבה והקואורדינציה ובאימון האורך כ-15 דקות זוכה המתאמן להפעיל את כל מערכות השרירים והשלד בגוף.
למי מתאימים במיוחד אימוני רטט? לאחר מספר שנים של שימוש במכשירי הרטט התגלה כי הם מסייעים במיוחד לאנשים המתקשים בפעילות גופנית, והם הפכו למכשיר יעיל באימון האנשים הללו. מתאמנים מבוגרים הם הקבוצה הראשונה שיכולה להנות משימוש במכשירי הרטט. מכיוון שמסת השריר שלהם חלשה והם אינם מורגלים באימון גופני אקטיבי, אימון רטט עשוי לסייע להם בחיזוק השרירים ובשיפור צפיפות העצם, שתי בעיות מהם אנשי גיל הזהב סובלים בצורה כרונית.פגועי פציעות אשר אינם מסוגלים להניע את גופם באופן זמני, עשויים להפיק תועלת רבה ממכשירי הרטט. מכיוון שהם מוגבלים בתנועתם ולא מסוגלים לבצע אימון כושר הכולל הנפות משקולות, פעילות אירובית וכדומה, אימון הרטט הוא פתרון מועיל.אנשים בעלי מומים ופגיעות אורטופדיות מולדות לרוב סובלים מהתנוונות מסת השריר שלהם בצורה בלתי הפיכה עד כדי שיתוק מוחלט לפעמים. השימוש במכשירי הרטט להמרצת הדם ועידוד הפעילות במסת השריר מסייע בשיפור היכולות הגופניות של פגועים אלה.אנשים הסובלים ממחלות כרוניות או ממאירות מוכרחים להיוועץ ברופא לפני האימון במכשירי הרטט.
הנך נמצא כאן: רטט - כיצד אימוני רטט עובדים ולמי מתאימים ?.
![]() |
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4853 20333 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |