|
הליכי פשיטת הרגל במדינת ישראל נועדו להסדרת חובות חייבים בצורה מרוכזת תוך ביצוע האיזון הראוי בין האינטרסים של הצדדים השונים , מחד מתן אפשרות לחייב להסדיר את חובתיו בצורה מרוכזת ולצאת מהליך זה לדרך חדשה ללא חובות ומאידך , שמירת האינטרסים של הנושים להיפרע מהחייב . להליכי פשיטת הרגל מספר שלבים מרכזיים וזאת כפי שיפורט במאמר זה בהמשך בהרחבה.
כמות תיקי פשיטת הרגל הנפתחים להסדרת חובותיהם של חייבים הולכת וגודלת עם השנים והליכי פשיטת הרגל הופכים למעשה לפופולריים יותר , שכן פשיטת רגל הנה פתרון אפקטיבי וכולל המשמש להסדרת חובות חייבים ומקנה לחייבים יתרונות שונים שאינם קיימים במסגרת מסלולים משפטיים אחרים המשמשים להסדרת חובת.
בשלב זה של ההליך מוגשת על ידי החייב בקשתו למתן צו לפשיטת רגל בלווית עמדתו של הכונס הרשמי. לשם כך על החייב להעביר תחילה את הבקשה לתגובת הכונס הרשמי אשר בוחן אותה ונותן עמדתו לגביה. . שלב זה בהליך מהווה למעשה את פתיחת הליכי פשיטת הרגל במסגרת בית המשפט.
בשלב זה של ההליך אשר מתחיל במועד שבו ניתן צו לכינוס נכסי החייב ועד למועד הכרזתו של החייב כפושט רגל מצוי החייב תחת צו כינוס שבמסגרתו מוקנים נכסיו לנאמן בפשיטת רגל. במסגרת צו הכינוס נוהג לרוב בית המשפט לעכב את כל ההליכים המתנהלים כנגד החייב ובתוך כך להורות לחייב לבצע תשלומים חודשיים שוטפים לקופת הכינוס ולחייב את החייב בדיווח תקופתי מסודר אודות מצבו הכלכלי לכונס הרשמי ו/או למנהל המיוחד. כמו כן במסגרת מתן צו הכינוס מטיל בית המשפט על החייב הגבלות שונות ובין היתר, הגבלה על שימוש בכרטיסי חיוב ובהקמה ו/או ייסוד תאגיד ובהשתתפות כבעל עניין בתאגיד.
במידה שבית המשפט מגיע במסגרת בירור בקשתו של החייב למתן צו פשיטת רגל להחלטה כי התקיימו התנאים השונים שמאפשרים את הכרזתו של החייב כפושט רגל מכריז בית המשפט על החייב כפושט רגל ובזה מסתיים שלב נוסף במסגרת הליכי פשיטת הרגל.
בשלב זה של הליך פשיטת הרגל , בבואו לדון בבקשת החייב להכרזתו כפושט רגל, רשאי בית המשפט להחליט על ביטולם של הליכי פשיטת הרגל ןזאת אם הוא שוכנע שהחייב ניצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל
ברוב המקרים לאחר הכרזת החייב כפושט רגל ועל פי בקשתו של החייב למתן צו הפטר שתוגש עשוי בית המשפט שדן בענייני פשיטת הרגל של החייב לפטור את החייב מהחובות שהוא יצר במסגרת הליכי פשיטת הרגל. חשוב לציין בהקשר זה כי צו ההפטר שניתן חל על חובות ברי תביעה בלבד ולא על כל סוגי החובות.
במסגרת פקודת פשיטת הרגל ישנם מנגנונים שונים להסדרת חובות לנושים וחייב המצוי בהליך פשיטת רגל יכול להציע להסדיר את חובותיו השונים לנושיו באופן פורמלי באמצעות בית המשפט . הצעת החייב להסדר נושים מוגשת על ידי החייב לבית המשפט ולאחריה מתבקשת עמדתם של הכונס הרשמי ו/או המנהל המיוחד. בסיומו של הליך זה יחליט בית המשפט שדן בבקשת החייב אם לקבל את הצעת החייב להסדר נושים או לדחותה.
להליכי פשיטת רגל טיפוסיים מספר תועלות מהותיות בעבור החייב . בין היתר, הוא עשוי לזכות בכרטיס יציאה מהחובות בדמות הפטר מחובותיו והסרת ההגבלות שהוטלו עליו במסגרת הליכי ההוצאה לפועל וכן לצרף להליך חובות שאינם נגבים על ידי הנושים בהוצאה לפועל.
המאמר נכתב בחסות פשיטת רגל והסדרי חובות - האתר לענייני פשיטת רגל והסדרי חובות
הנך נמצא כאן: הליכי פשיטת הרגל במדינת ישראל ומהותם.
![]() |
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4853 20333 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |