מחבר המאמר: Anyas |
יש לכם כמה מחשבים בבית? באמצעות מאמר זה תוכלו להתקין בקלות רשת מחשבים אלחוטית, כדי לשתף קבצים, לחלוק חיבור לאינטרנט, חיבור למדפסת ועוד.
רכישה וחיבור של נתב אלחוטי (ראוטר)
הנתב הוא המכשיר המאפשר את יצירת רשת המחשבים. כשמו כן הוא: הוא מנתב תקשורת אל המחשבים המחוברים ברשת ומהם. מחיריהם של נתבים אלחוטיים כיום הם שווים לכל נפש. קיים מבחר גדול של חברות המייצרות נתבים, אך העדיפו לרכוש מוצרים של חברות ידועות בתחומן (לשם כך, התייעצו עם טכנאי מחשב או עם המוכר ברשת חנויות מוכרת). הנתבים הנמכרים כיום פועלים בתקן 802.1n, הנתמך על ידי מרבית המחשבים החדשים (אם יש לכם מחשב ישן, יתכן ותצטרכו לרכוש עבורו מתאם).
כעת, נחבר את הנתב למודם שקיבלנו מספק האינטרנט שלנו:
- נכבה את המודם וננתק את הכבל המחבר אותו למחשב.
- נפעיל את הנתב ונחבר את הכבל המגיע איתו לכניסת WAN.
- את הקצה השני של הכבל נחבר למודם ונפעיל אותו.
חיבור המחשב לנתב
לאחר שקיבלנו אינדיקציה כי קיים חיבור טוב בין הנתב למודם (באמצעות נוריות החיווי במכשירים), אנו מעוניינים לחבר את המחשב לנתב ולגלוש לכתובת בה נוכל לשנות את הגדרות הנתב. כתובת זו מופיעה בחוברת ההוראות שקיבלתם עם הנתב. בכוונתנו לשנות את כתובת ה-IP של המחשב, כך שתהיה זהה לכתובת הנתב. לשם כך, חברו - באמצעות כבל אתרנט - את אחת מיציאות ה-LAN של הנתב, ליציאת האתרנט של המחשב. כעת, עקבו אחר ההנחיות הבאות (המתייחסות לווינדוז 7 בממשק אנגלי).
Control pane l >Network and internet >Network and sharing center >change adapter settings >Local area connection >Properties >Internet protocol version 4 >Properties > use the following IP address
עתה, הכניסו את פרטי כתובת ה-IP המופיעה בחוברת ההוראות שקיבלתם עם הנתב. לאחר שעשיתם זאת, גלשו לכתובת הרשומה גם היא בחוברת ההוראות, כדי להיכנס לממשק הניהול ולהתחיל להגדיר את הנתב.
הגדרות אבטחה של הנתב
הגדרות האבטחה של נתב אלחוטי הנן חשובות מאוד. הסיבה לכך היא שהמידע המשודר בין המחשבים עשוי להיות "מיורט" על ידי גורמים בלתי מורשים, העשויים לעשות בו שימוש מזיק. לדוגמה, איננו מעוניינים שמי מהשכנים או עוברי האורח שברחוב יצליח לחשוף את סיסמאות הכניסה למייל או לחשבון הבנק שלנו. לשם כך, נבצע כמה הגדרות, כדי לאבטח את הרשת שאנו מקימים.
1. נשנה את הסיסמה שבאמצעותה נכנסנו לממשק הניהול. כדאי לבחור סיסמה לא קצרה או טריוויאלית מדי, כדי להקשות על חשיפתה.
2. נשנה את שם ברירת המחדל של ה-SSID. בפעולה זו, אנו מעניקים לרשת שלנו שם. שם זה יופיע כאשר נעשה סריקה של רשתות אלחוטיות הפועלות בסביבתנו. כדאי לבחור עבור הרשת שם ייחודי, שאינו נפוץ מדי.
3. כעת, נשנה את ההגדרה מ-WPS למצב- Manual וניבחר סיסמה, שהיא לפחות בת 8 תווים (רצוי אף יותר). ככל שהסיסמה תכיל תווים רבים יותר, כך יהיה קשה יותר לפרוץ לרשת שלנו.
4. לצורך קבלת רמת אבטחה גבוהה באמת, שנו את כתובת ה-IP של הנתב, המופיעה כברירת המחדל.
5. נתקו את המחשב ובצעו אתחול מחדש. כעת תוכלו לראות את שם הרשת שלכם ותוכלו גם להתחבר אליה באמצעות הסיסמה שיצרתם.
הקצאת סיסמאות למשתמשים
כעת, נקצה סיסמאות למחשבים המשתמשים ברשת. עם סיום התהליך, יכניס כל משתמש שם וסיסמה, כדי להתחבר לרשת שהקמנו. לשם כך נפעל בדרך הבאה:
טיפים להתקנת רשת מוצלחת
כדי להבטיח שהתקנת הרשת תעבור בשלום, הקפידו על הטיפים הבאים:
המרכז הישראלי לטכנולוגיה ותקשורת IITC היא מכללה ותיקה ומובילה בתחום לימודי מחשבים בארץ. המכללה מציעה מגוון רחב של קורסי תקשורת ומחשבים למתחילים ולמתקדמים. פנו אלינו לקבל מידע נוסף וייעוץ.
הנך נמצא כאן: התקן בעצמך רשת מחשבים ביתית.
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4833 20267 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |