אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » בניית אתרים » העברת בעלות על דומיין

העברת בעלות על דומיין

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: בניית אתרים
המאמר נקרא 786 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



כאשר מקימים אתר אינטרנט חדש, קניית דומיין עבורו הינה אחת הפעולות הראשונות והחשובות ביותר שיש לבצע – ככל שמצליחים להשיג דומיין אטרקטיבי וקליט יותר, כך יהיה קל יותר אחר כך לפרסם, לשווק ולקדם את האתר ולהביאו לתודעת הגולשים. בעת קניית דומיין בעברית או באנגלית מקבל הקונה בעלות על הדומיין לתקופה של שנתיים לפחות, כאשר לאחר סיום התקופה הזו הוא מקבל את זכות הראשונים לחדש את הבעלות על דומיין זה, כך שלמעשה מי שקונה דומיין רוכש את הזכות להחזיק בדומיין זה לאורך שנים רבות, במידה ויהיה מעוניין בכך.

כאשר בעל דומיין מסוים אינו מעוניין להמשיך ולהחזיק בבעלות על הדומיין מסיבה כזו או אחרת (למשל - האתר כבר אינו פעיל..), הוא יכול למכור אותו לבעל אתר אחר. במקרה כזה, בדיוק כמו במקרה בו קונים רכב יד שנייה, יש צורך לבצע העברת בעלות מסודרת של הדומיין, כך שיהיה רשום על שם בעליו החוקיים החדשים. פעולה זו חשובה מאוד, שכן ללא העברת בעלות מסודרת למעשה הקונה אינו מקבל בעלות אמיתית על הדומיין שהוא קונה.

 

קניית דומיין בעברית או באנגלית והעברת הבעלות עליו – כיצד זה נעשה?

אז נאמר וקנינו דומיין בעברית, אנגלית, סינית או כל שפה אחרת, ולאחר תקופה מסוימת אנחנו מעוניינים למכור אותו. מה בדיוק אנחנו והקונה צריכים לעשות על מנת שהכל יעבור כמו שצריך, והבעלות החוקית על הדומיין תעבור לידיים המתאימות?

ובכן, קניית דומיין יד שנייה היא זהה פחות או יותר לקניית דומיין יד ראשונה, מלבד להליך העברת הבעלות, אשר אינו אמור להיות מסובך או ארוך מדי.עוד על קניית דומיין תוכלו למצוא כאן .

תהליך העברת הבעלות הוא למעשה תהליך בו אנו מודיעים לרשויות הרלבנטיות (ארגוני האינטרנט השונים) על העברת הבעלות על הדומיין, כך שהדומיי החדש יהיה רשום תחת שמו של הקונה. הליך זה כרוך בהעברת כמה מסמכים וטפסים הממולאים וחתומים על ידיכם (כמו גם גורם בעל סמכות משפטית – עורך דין, נוטריון וכד'..) לחברה המתווכת ביניכם לבין הקונה. חברות כאלו ניתן למצוא ללא בעיה על ידי חיפוש פשוט באינטרנט של הביטוי "העברת בעלות דומיין" (או כל ביטוי קשור אחר..). חברות התיווך הללו ייקחו לידיהן את כל המסמכים הרלבנטיים, יגבו תשלום מסוים עבור התהליך (אשר אינו אמור להיות יותר מאשר כמה עשרות דולרים..) ויעבירו את כל הפרטים לגורמים הרלבנטיים (בארגוני האינטרנט הרשמיים..). בתוך כמה ימים אמורה להתבצע העברת הבעלות, ואז ניתן להעביר את הכסף ולסיים את התהליך (חברות מסוימות כאלו יציעו גם לקחת את הכסף מן הקונה בינתיים, ולהעבירו למוכר לאחר ביצוע העסקה – שירות תיווך מלא..).

 

ביצוע העברת בעלות דומיין מסודרת היא חשובה מאוד. הפרטים עצמם חשובים פחות (מי היא החברה המתווכת,ף מהו המחיר וכד'). דאגו לעשות הליך מסודר מסוג זה, בין אם אתם קונים או מוכרים דומיין...


אודות מחבר המאמר:

צוות כותבים בתחום פרסום באינטרנט



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר העברת בעלות על דומיין תגובות למאמר העברת בעלות על דומיין

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר העברת בעלות על דומיין. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא בניית אתרים

מימוש היתרונות של פיתוח אינטרנט מומחים במחיר משתלם לחברות
כמה עולה לבנות אתר?
מה התהליך של בניית אתר?
בניית אתרים כל מה שצריך לדעת
לבנות אתר אינטרנט בקלות ובמהירות
6 עצות לבניית אתרים מצליחים
למי יכולה להתאים חנות וירטואלית
הולדתו ומותו של ה - ווב 2.0
בניית אתרים לעסקים
בחירת דומיין -עשה ואל תעשה!
יתרונות וחסרונות של wix
בניית אתר עם מערכת ניהול התוכן של טואול
בניית אתרים בחברת טואול
חברה מומלצת לבניית אתרים
האם אתה עדיין צריך אתר אינטרנט לעסק שלך?

הנך נמצא כאן: העברת בעלות על דומיין.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.