אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מתכוני קינוחים » סופגניות כקינוחי גורמה

סופגניות כקינוחי גורמה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מתכוני קינוחים
המאמר נקרא 920 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



מי מאיתנו לא זוכר את הסופגניות החמות והמתוקות שהיו מגיעות בארגזים גדולים לכל אירועי החנוכה בבתי הספר ובגנים? כל מי שגדל והתחנך במדינת ישראל או במוסד חינוכי יהודי בתפוצות מכיר את הריטואל – שרים שירי חנוכה, מדליקים נרות, מברכים את הברכות וזוללים את גושי הבצק הדביקים והמתוקים המכונים סופגניות. הסופגניות המתוקות והפשוטות הן אמנם זולות מאוד אולם כמו כמעט כמו בכל מאכל פשוט וטעים אחר, תמיד נמצא השף שהסכים לשדרג אותו לרמות של אומנות ולהופכו למעדן לאניני הטעם, כזה שיכול להיות מוגש במסעדות גורמה, בקוקטילים מפוארים או בארוחות ערב חגיגיות. אם תהיתם כיצד ניתן לשדרג את הסופגניות האהובות והמוכרות ולהופכן למעדן שטעמו בלתי נשכח, יש לנו כמה רעיונות מעניינים בשבילכם. תוספת יוגורט לבלילההסופגניות המקוריות מורכבות מקמח, מים ושמרים אולם כפי שכל חובב אפיה יודע, ניתן לדשרג את הבצק בקלות יחסית על ידי תוספת של מוצרי חלב מעודינים לבלילה. תוספת של יוגורט בטעם תות שדה או פירות יער לבלילת הבצק יעניק לבצק עצמו מרקם אוורירי במיוחד, טעם שקשה לעמוד בפניו וגוון עשיר של פרי בשל. סופגניות עם מילוי על בסיס שמנת סימן ההיכר הבולט ביותר של סופגניות טריות  ו"מסורתיות" בא בדמות תלולית ריבה תעשיתית ומתוקה על קוקודן אולם מסתבר שניתן למלא את הסופגניות בהרבה יותר מאשר ריבת תות שדה קנויה. כיום, שפים רבים ממלאים סופגניות בקרמים שהכנתם כרוכה במלאכת מחשבת ומטעמים מארבע כנפות תבל נטחנים עד דק על מנת להעניק להם את הארומה הכל כך יחודית של מעדני גורמה. קרמים על בסיס שוקולד, ריבת חלב, פירות יער שונים ומשונים, וניל ואפילו שקדים משמים בסיס איתן לשדרוג סופגניות פשוטות כאשר שמנת מתוקה מהווה את הבסיס לטעם המיוחד של המילית. שפים שנותנים דרור לדמיונם יכולים לחולל פלאים במאכל המסורתי והכל-כך טעים הזה. ציפוי מעודן עוד סממן מוכר של סופגניות מסורתיות היא אבקת הסוכר שהייתה מפוזרת עליהן בנדיבות וגורמת ליותר מאף אחד להצבע בלבן, אולם מסתבר שמעבר לסוכר לבן יש עוד לא מעט חומרים טעימים שאפשר לצפות בעזרתם את הסופגניות – שברי אגוזים מסוכרים, אגוזי קשיו, פירות יער ועוד ועוד... כיד הדמיון הטובה עליכם...


אודות מחבר המאמר:

רונן צור



דירוג המאמר: 0.0

תגובות למאמר סופגניות כקינוחי גורמה תגובות למאמר סופגניות כקינוחי גורמה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר סופגניות כקינוחי גורמה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מתכוני קינוחים

המלכה הלבנה
מסעדות מומלצות באילת - איך להצליח בעולם המסעדנות האילתי?- מיקום הוא שם המשחק
מתכוני עוגות וקינוחים - מותר לקצר תהליכים
סלסלת פירות - סל של חיוניות
מדריך מקוצר למתעסקים פעם ראשונה עם בצק סוכר
סוכריות על מקל
מתכונים לעוגות שעוברים מדור לדור
פנקייקים הולנדיים - מה זה ואיך מכינים ?
עוגות חתונה -שימושי בצק סוכר
עוגת שוקולד פאדג'
מתכון סופלה שוקולד חם
עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניס שוקולד מדהימים
לסיים ארוחה עם קינוח ייחודי
צבעי מאכל טבעיים לעוגות יום הולדת

הנך נמצא כאן: סופגניות כקינוחי גורמה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.