אתר מאמרים
מעגל הכותבים
אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!

מאמרים » מזון אורגני » חיזוק האוכל בויטמינים

חיזוק האוכל בויטמינים

מחבר המאמר: אלי גולדמן
פורסם בקטגוריה: מזון אורגני
המאמר נקרא 542 פעמים
תאריך פרסום: 07.01.11
גרסת הדפסה | 0 תגובות
שיתוף מאמר זה שיתוף מאמר זה


מחקרים אחרונים מציגים לנו כי האוכל אותו אנו אוכלים הוא דל ביותר שהספיגה שלנו קטנה מדי ושאנחנו לא מקבלים את כמות ויטמינים שאנו צריכים. האם יכול להיות שויטמינים ותוספי מזון הם הפתרון? במאמר זה ננסה לענות על כמה שאלות בנידון.

אם כן הטענה הנשמעת לרוב היא שהמדע יודע כבר הכול בכל הנוגע לנישת אוכל בריא או אוכל אורגני בעקבות התעמקות באזור הולך ומצטמצם של הטבע כשכל זה נותן תחושה שתחומי הידע גדלו ואנו כבר יודעים הכול בנושא.  

 גם בתחום הרכיבים הזעירים   של המזון, הויטמינים והמינרלים, בטוחים רוב האנשים שהמדע כבר גילה את כל מה שיש לדעת. כעת, אנחנו סבורים, כל מה שצריך לדעת זה איך לצרף את הרכיבים ביחד כדי להשלים את הצרכים של הגוף.

מבט נוסף, אפילו אל העבר הקרוב, יוכיח שאין הדבר כך: מכיוון שכל כמה שנים ניתן לגלות שמדענים מגלים דברים חדשים כאלה ואחרים ולא רק בנישת אוכל בריא, ויטמינים או בשר, לחם, דגנים, פירות או ירקות אורגניים וכד'.

פעם נהגו להחליט ואף לחשוב שנטילת ויטמינים חשובה ביותר אך מאידך משכיח תמונה כוללת החורגת מויטמן זה או אחר או את היחס והמרכיבים ומה שביניהם וזה מה שבעצם עושה מצד אחד המדע ומצד שני מזניח את הרעיון המקובל שהגוף הינו בעצם מערכת שלמה שפעולתה התקינה דורשת שיתוף פעולה בין מערכות ומרכיבים רבים.

במילים אחרות אם יש לכם בעיה בריאותית, נטילת ויטמינים לא תפתור אותה, בטח שלא אם זה יהיה השינוי העיקרי והיחיד שתעשו בחייכם.

אם כך הפתרון הינו אוכל בריא דהיינו מזון טבעי דהיינו מזון אורגני הבנוי בראש ובראשונה על פירות או ירקות אורגניים טריים בתוספת דגנים וקטניות. המחקרים המופיעים בתקשורת מצביעים לרוב על החיוב ועל הצורך בנטילת תוספים, אולם אין מי שיכול כיום להתמצא באין סוף המחקרים.

למרות כל זאת, אפילו בעיתונים הופיעו לאחרונה כתבות על מספר מחקרים גדולים וארוכי-טווח שהוכיחו את נזקם של חלק מתוספי התזונה, אולם ניכר שהידיעות בעיתונים לא השפיעו על שוק התוספים ההולך ומתרחב.

כשמדברים איכות מזון או ויטמינים או אוכל בריא מדברים בעצם אוכל אורגני והיכולת של הגעת כל אלה בשלום למערכת העיכול. איכות הפעולה שמאפשרת ספיגה נכונה של ויטמינים או מינרלים שונים ואת פעילותו התקינה של הגוף כשלסיכום ניתן להבין שהמפתח לעיכול נכון של מזון על כל מרכיביו הינו בעצם איכות המזון כשהכמות הינה בעצם משמעות משנית.

לסיכום חשובה ביותר צריכת המזון יותר מלקיחת ויטמינים על מנת להשיג הצלחה גם בנישת אכילה בריאה בעלת השלכות בריאות לעתיד בריא.



אודות מחבר המאמר:

אלי גולדמן



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר חיזוק האוכל בויטמינים תגובות למאמר חיזוק האוכל בויטמינים

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר חיזוק האוכל בויטמינים. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מזון אורגני

בחזרה אל טבע- טבעונות כדרך חיים
אוכל בריא – אפשר גם טעים
אכילה מאוזנת עם מתכונים בריאים וטבעיים
שמן זית כמתנה לפסח
אוכל בריא במזון אורגני
חיזוק האוכל בויטמינים
בישול בריא – שיטות שימושיות
מוצרי מזון טבעיים במתכונים בריאים יותר
גידול ירקות אורגניים
מזון אורגני הוא מזון בריא יותר
מתכונים אורגניים בריאים יותר
מזון טיבעי בריא יותר לגופנו
מתכונים אורגניים לאכילה בריאה יותר
פירמידת מזון אורגני
פירות וירקות אורגניים - בריאים יותר

הנך נמצא כאן: חיזוק האוכל בויטמינים.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.