אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מזון אורגני » בישול בריא – שיטות שימושיות

בישול בריא – שיטות שימושיות

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מזון אורגני
המאמר נקרא 1031 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



מגמת בישול בריא כבר אינה בגדר אופנה חולפת אלא עיקר הבישול במקומות רבים.

מאז כניסתה של המודעות לבישול נטול שמן, דל בקלוריות, וכזה המכיל יסודות מזון בריאים בכמות גדולה ככל האפשר, מקפידים - לא רק בבישול הביתי אלא גם בבישול במסעדות, בתי מלון ומקומות עסקיים – על בישול בריא.

ניתן למנות מספר שיטות בישול אוכל בריא הקשורות לא רק לאופן הבישול, הוספת החומרים והתיבול, אלא גם לכלים בהם מתבצע בישול בריא וציוד אחר כגון ציוד לטיגון ואפייה.

כך למשל, אם ברצונכם להקפיד על בישול בריא, מומלץ להשתמש במחבתות וסירי טפלון. חומר זה גם מקטין את כמות השמן הנצרכת בטיגון, וגם חסין יותר בפני שריטות. מדוע קשור הדבר לנושא בישול בריא: שריטות ופגמים בכלל עלולים לגרום לחדירת חומרים בלתי רצויים למזון המבושל כמו אלומיניום ומתכות אחרות המהווים את חומר כלי הבישול עצמם. עוד דבר שחשוב לבדוק כאשר מבשלים בריא הוא האם ניתן להזמין אוכל משלוחים מחו"ל אשר מיוצר באופן טבעי ומבוקר.

בנושא שריטות על כלי בישול, ניתן להזכיר סוג נוסף של סירים ומחבתות, שהוא חדיש באופן יחסי – מחבתות וסירים קרמיים – הנחשבים לדור השלישי בנושא ציוד לבישול וטיגון. אלו עשויים לתרום לנושא בישול בריא משתי סיבות:

הציפוי הקרמי נחשב לעמיד ביותר בפני שריטות וככזה אשר אינו דורש שמן בכלל.

נושא נוסף בתחום בישול בריא הינו איזון וגיוון המזון מבחינת הרכב וכמויות.

באופן זה, על בישול בריא להכיל את כל יסודות המזון כגון חלבונים, שומנים, פחמימות ואף סוכרים , ורצוי להגדיר את כמויותיהם של אלו לפי סדר העדיפויות של פירמידת המזון.

כלל נוסף בנושא בישול בריא הוא להמעיט ככל האפשר בתוספת של תבלינים ורכיבי מזון העתירים בקלוריות. לפיכך, דורש בישול בריא המעטה בסוכר, במלח בשומן ובעוד חומרים שבישול עודף בהם עשוי להיות מזיק לגוף.

יש לזכור שבישול עתיר סוכר אינו בריא לגוף  בגלל השפעות לטווח רחוק כמו מחלות לב וכלי דם. אותו הדבר אמור לגבי כמויות גדולות של שומנים העשויות לגרום בטווח הארוך לבעיות כמו כולסטרול ושומנים בדם.   

עוד דבר שניתן לעשות כדי להשיג בישול בריא הוא הוספת ירקות ופירות על חשבון פחמימות וסוכרים. כך נוכל להשיג בישול בריא על ידי תוספת גדולה של ויטמינים ומינרלים למזון המבושל.

 


אודות מחבר המאמר:

אתרים מומלצים נוספים:

חברת שליחויות

שליחויות

תקליטנים לימי הולדת



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר בישול בריא – שיטות שימושיות תגובות למאמר בישול בריא – שיטות שימושיות

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר בישול בריא – שיטות שימושיות. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מזון אורגני

בחזרה אל טבע- טבעונות כדרך חיים
אוכל בריא – אפשר גם טעים
אכילה מאוזנת עם מתכונים בריאים וטבעיים
שמן זית כמתנה לפסח
אוכל בריא במזון אורגני
חיזוק האוכל בויטמינים
בישול בריא – שיטות שימושיות
מוצרי מזון טבעיים במתכונים בריאים יותר
גידול ירקות אורגניים
מזון אורגני הוא מזון בריא יותר
מתכונים אורגניים בריאים יותר
מזון טיבעי בריא יותר לגופנו
מתכונים אורגניים לאכילה בריאה יותר
פירמידת מזון אורגני
פירות וירקות אורגניים - בריאים יותר

הנך נמצא כאן: בישול בריא – שיטות שימושיות.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.