אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מחשבים וטכנולוגיה » אבחון מלריה באמצעות ראייה ממוחשבת

אבחון מלריה באמצעות ראייה ממוחשבת

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מחשבים וטכנולוגיה
המאמר נקרא 787 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



חוקרים מאוניברסיטת ווסטמינסטר בלונדון ומאוניברסיטת ניו סאות' ווילס באוסטרליה, חקרו ובחנו את השימוש באמצעי טכנולוגית הראייה הממוחשבת ובקרת איכות אוטומטית, לצרכי אבחנה מיקרוסקופית של מחלת המלריה. החוקרים בחנו זאת למטרת השגת תוצאות אבחנה מדויקות, אמינות ויעילות הרבה יותר.

רקע

מלריה היא מחלה זיהומית חמורה ביותר, הנגרמת על ידי טפילי דם היקפיים מסוג הנקרא פלסמודיום . על פי ממצאי  ארגון הבריאות העולמי,  מלריה גורמת ליותר ממיליון מקרי מוות מידי שנה, הנגרמים מ- 300-500 זיהומים.

 שיטת המיקרוסקופיה הידנית לבדיקת דגמי דם, שהומצאה בסוף המאה ה -19, כיום הנפוצה לאבחון מלריה.  אבחון ידני באמצעות מיקרוסקופ דורש הכשרה מיוחדת ומומחיות רבה. הוכח במספר מחקרים בתחום, כי מיקרוסקופיה ידנית איננה שיטת אבחנה אמינה כאשר היא אינה מבוצעת על ידי מומחים, זאת כתוצאה מחוסר הכשרתם, במיוחד באזורים הכפריים בהם המחלה נפוצה יותר.

לפיכך, נעשים מחקרים מקיפים לבחינת השימוש בשיטת computer vision , שמטרתה ביצוע משימה זו ללא התערבות אנושית, על מנת לספק כלי אובייקטיבי, אמין ויעיל לאבחון המחלה, ככל הניתן.

האבחון

דיאגנוזה מיקרוסקופית נעשית על ידי בדיקה ידנית ויזואלית של דגמי דם שונים. תהליך זה מחייב את היכולת להבדיל בין דגמי דם שאינם מכילים טפילים, כגון כדוריות דם אדומות תאי דם לבנים, טסיות דם ועוד, לבין דגמי דם המכילים טפילים הגורמים למחלה. כל זאת נעשה באמצעות מידע ויזואלי.

כאשר מדגם הדם מאובחן חיובי, כלומר שכן קיימים טפילי דם הגורמים למחלת המלריה, נעשות בדיקות נוספות שתפקידן לזהות את הזנים השונים של המחלה ושלבי מחזור חייה.

הבדיקה המיקרוסקופית נעשית על ידי מצלמה חכמה המבצעת עיבוד תמונה image processing, ומסוגלת לצלם מדגם דם בגודל של  2 ס"מ, בעזרת  1300 צילומים. מצלמה חכמה מסוג CCD Sensor זו, מבדילה בין סוגי מדגמי הדם השונים על ידי גודלם וצבעם, כל זאת נעשה על ידי חישובי אלגוריתמים מורכבים מתקדמים.

על מנת שהאבחון יהיה מדויק ככל האפשר, ה- machine vision מורכב ממספר פעולות וגורמים חיוניים: כגון ניתוח תמונה על ידי image processing, עיבוד התחלתי, סגמנטציה ומשימות מיון. לפיכך, הרצוי הוא שימוש במיקום מיקרוסקופי מדויק ופוקוס אוטומטי, מהיר ואמין ביותר. כל זאת על מנת להגיע תוצאות אמינות באיתור התאים הנגועים במחלה.

לסיכום, נראה כי נעשים מאמצים נרחבים לצורכי מחקר אבחון המחלה, ונבחנת האפשרות בשימוש בטכנולוגית הראייה הממוחשבת ובקרת איכות אוטומטית, על מנת לספק כלי מדויק, אמין ויעיל לאבחון המחלה. בכך, יוכלו לאבחן את מחלת המלריה בשלבים מוקדמים יותר, ובכך להציל חייהם של מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם.


אודות מחבר המאמר:

וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבת

פתרונות עיבוד תמונה מותאמי לקוח לתעשייה ולעסקים

בקרת איכות אוטומטית, זיהוי תוצרת פגומה, מיון אוטומטי, זיהוי ויזואלי של פגמים או פיגמנטים, זיהוי טקסט וניתוח תמונה, מדידת רכיבים סטטיים ונעים, ועוד..

 



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר אבחון מלריה באמצעות ראייה ממוחשבת תגובות למאמר אבחון מלריה באמצעות ראייה ממוחשבת

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר אבחון מלריה באמצעות ראייה ממוחשבת. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מחשבים וטכנולוגיה

המקום המושלם למציאת מחשבים מתקדמים ושירות מקצועי
לגייס עובדים ולקבל שירות עם מערכת גיוס עובדים
מה לעשות אחרי שימוש במנדף ביולוגי
דיסק קשיח ומידע מעניין עליו
מקלדת ועכבר אלחוטי
ציוד בדיקה מחודש (REFURBISHED)
פתרונות טכנולוגיים בעולם אינטראקטיבי
מוצרים אינטראקטיבים למסיבה, להוראה ולכל מטרה
על מוצרים אינטראקטיביים כבר שמעת?
על חיישני תנועה כבר שמעתם? – הפתיעו את עצמכם
ארכיון דיגיטלי
באיזו שפת תכנות כדאי לבנות אתר העלאת קבצים ?
מקדש האור – ברגע שתתחילו לשחק במשחק הזה לא תוכלו להפסיק
מסך למחשב נייד
פיתוח אפליקציות- העתיד כבר כאן

הנך נמצא כאן: אבחון מלריה באמצעות ראייה ממוחשבת.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.