אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » חינוך ולימודים » חינוך ילדים - שיטות לחינוך ילדים - איך לחנך ילד? מהו חינוך ילדים נכון? חלק 2

חינוך ילדים - שיטות לחינוך ילדים - איך לחנך ילד? מהו חינוך ילדים נכון? חלק 2

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: חינוך ולימודים
המאמר נקרא 884 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



חינוך ילדים / שיטות לחינוך ילדים - איך לחנך ילד? מהו חינוך ילדים נכון? חלק 2

המשך מ: * חינוך ילדים / שיטות לחינוך ילדים - איך לחנך ילד? מהו חינוך ילדים נכון? חלק 1.

וכאשר רוצים לחנך ילד בצורה נכונה, הדרך לעשות זאת, היא על ידי זה שמראים לאותו הילד, איך להשיג את המטרות האישיות שלו, על ידי זה שהוא ישפר את המיומנויות האישיות שלו, ויגלה את הפוטנציאל האישי שלו. ואת כל זה הוא אמור לעשות, כדי להשיג את המטרות האישיות שלו, שיש לו בעולם הילדים שבו הוא נמצא.

כי אחת הטעויות המרכזיות ביותר שיש בחינוך ילדים, היא שמנסים לגרום לילד להתעניין בדברים שלא מעניינים אותו. כי כאשר המחנך לא יודע מהו חינוך נכון ואיך לחנך בצורה נכונה, אז על ידי זה נדמה למחנך שלחנך ילד בצורה נכונה, פירושו לגרום לילד להתנהג אחרת.

ואז ההורים והמורים של הילד, מנסים לגרום לילד לעשות דברים שהוא לא רוצה לעשות. והילד רוצה להתעסק עם השטויות שלו. שהם בעיניו חשובות, בדיוק כמו שבעיני ההורים והמורים חשובים דברים אחרים.

ועל ההורה להבין, שכאשר הוא מנסה לגרום לילד שלו להיות בוגר, על ידי זה שהוא מנסה לגרום לו לשחק במשחקים בוגרים יותר וכיו"ב, הרי שבעצם זה כאילו שמישהו יבוא להורה עצמו, ויבקש ממנו לצורך חינוך מחדש של ההורה, להתחיל להחליף את שגרת החיים שלו. שכמובן שדבר כזה לא יתקבל בברכה, על ידי אף אחד. כי אף אחד לא אוהב שמשנים לו את החיים שלו. ואף אחד לא רוצה שיזלזלו בדברים שחשובים לו. והאדם לא תמיד בנוי לעשות שינויים מהותיים בחיים שלו.

וכאשר מנסים לגרום לילד להחליף את העיסוקים שלו לעיסוקים בוגרים יותר, הרי שמצד האמת מבחינתו של הילד, מישהו כאן לא מקבל אותו איך שהוא, והילד חווה סוג של דחייה ושל חוסר קבלה עצמית. כי למבוגר נדמה שהוא יותר חכם מהילד שלו. ולמבוגר נדמה שהוא החכם הגדול מתעסק בדברים חשובים באמת, אבל הילד שהוא לא מספיק חכם כמוהו, הוא מתעסק בשטויות.

והמבוגר שהוא חושב שהוא חכם גדול, הוא מנסה לחנך את הילד, על ידי זה שהוא מנסה לגרום לילד לעזוב את העיסוקים שלו ולהתעסק בשטויות אחרות, שבעיני המבוגר הם נחשבות לדברים מאוד חשובים.

והילד בעצם חווה כאן סוג של פגיעה אישית, בכך שלא מעריכים את הדברים שחשובים בעיניו. כי כנ"ל יש לזכור, שבעיני הילד העיסוקים שלו, חשובים בדיוק כמו שהאדם המבוגר חושב שהעיסוקים שלו חשובים. וכאשר מנסים לגרום לילד לשנות את הצורה החיצונית של המעשים שלו, הרי שזה דומה בדיוק לכך שמנסים לגרום לאדם מבוגר לשנות את צורת החיים שלו.

והדרך הנכונה לחנך ילד, היא לא על ידי זה שמנסים לגרום לו לשנות את העיסוקים שלו, למשחקים מורכבים יותר מעולמם של המבוגרים, אלא על ידי זה שמנסים לגרום לילד להשיג את המטרות האישיות שלו, בדברים שחשובים לו, על ידי זה שמראים לו כיצד יש לו כל מיני יכולות שעליהן הוא עדיין לא יודע, ושבאמצעותן הוא יכול להשיג טוב יותר את המטרות האישיות שלו.

והדרך הנכונה לעשות זאת, היא על ידי זה שההורה והמורה מנסים לראות מהן המטרות החשובות של הילד. ומהן היכולות האישיות של הילד להשיג את המטרות האישיות שלו של הילד, ועל ידי זה המחנך מראה לילד את היכולות האישיות שלו של הילד, להשיג את המטרות האישיות שלו.

ועל ההורה לנסות להתבונן היטב על מה שכן מעניין את הילד. ועל ההורה לנסות לראות כיצד הוא יכול לגרום לילד לגלות את היכולות האישיות שלו, כדי להשיג את המטרות האישיות של הילד עצמו, בצורה טובה יותר. וזה חינוך ילדים נכון, שהוא מחנך את הנער על פי דרכו, ועל פי מה שמעניין את הילד.

וכאשר ההורה והמורה מחנכים את הילד בצורה הזאת, דהיינו כאשר הדגש ששמים בחינוך הילד, הוא לא על החיצונית של מה שהילד עושה (במסגרת ההגיון והרצוי והמצוי כמובן), אלא על צורת החשיבה ועל הדרך שבה הילד עושה את מה שהוא עושה, על ידי זה הילד לא רק שהוא לא שונא את הלימודים ואת ההורים והמורים, אלא הוא יתחיל לאהוב את אלו שגורמים לו להשיג את המטרות שלו טוב יותר.

כי כאשר המחנכים מנסים לכפות את דעתם על הילד, ומנסים להראות לו כמה הם חכמים גדולים, וכמה הילד לא מספיק חכם, על ידי זה הילד מרגיש דחייה ורגשות של שנאה כלפי אלו שבעצם מזלזלים ולא מעריכים את הדברים שחשובים לו ואת צורת המחשבה שלו. וזאת הסיבה בעצם שבגללה יש בעיות ביחסי הורים וילדים וביחסי מורים ותלמידים.

כי כאשר הילד חווה סוג של חוסר כבוד מצד המחנכים שלו, על ידי זה הילד מפתח רגשות לא טובים כלפי ההורים והמורים שלו. והכל זה משום שאותם המחנכים מסתכלים ממבט מלמעלה על הילד, כאילו שהם חכמים גדולים, והוא בסך הכל ילד.

ועל כל החכמים בעיניהם לזכור, שכמו שבעיניהם הילד שלהם לא חכם וגאון כמותם, כך בעיני מי שחכם מהם, גם הם לא חכמים גדולים ולא גאונים גדולים. וכפי שאכן מצד האמת, כולם גם הילדים וגם המבוגרים, כולם בסך הכל משחקים במשחקים שונים, כאשר ההבדל הוא רק ברמת המורכבות וברמת החשיבות שהאדם עצמו מייחס לדברים.

ובמאמר מוסגר, המטרה של כל המשחקים שבני האדם משחקים בעולם, היא לגרום לאדם לגלות באמצעות המשחקים השונים, את היכולות האישיות שלו. כדי שעל ידי זה האדם בסופו של דבר יהיה מאושר באמת.

וכאשר מחנכים את הילד בצורה נכונה, דהיינו כאשר לא מנסים לשנות את מה שהילד עושה, אלא מנסים להאיר לילד את דרכו ולהראות לו כיצד הוא יכול להשתמש ביכולות האישיות שלו טוב יותר, כדי להשיג את המטרות האישיות שלו, על ידי זה נוצרת אהבה גדולה בין הילד לבין הוריו ומוריו. בדיוק כפי שכל אדם אוהב את מי שעוזר לו בחיים מתוך מקום של כבוד.

ובנוסף על כל אלו, כאשר הילד מגלה את היכולות האישיות שלו, והוא לומד להשיג את המטרות האישיות שלו טוב יותר, על ידי זה הוא מצליח בפועל להשיג את המטרות שלו מהר יותר, ואז ממילא הוא כל הזמן יעלה לעצמו את הרף של המטרות שלו, דהיינו הוא ממילא מעצמו יתחיל להתעסק בדברים שבהם מתעסקים אנשים יותר מבוגרים.

וזה כמובן כבר יבוא מעצמו, אחרי שהילד ילמד להכיר את היכולות האישיות שלו, להשיג את המטרות האישיות שלו. ועל ידי זה הילד יוכל להרשות לעצמו להתעניין בדברים מורכבים יותר מעולמם של המבוגרים. ועל ידי זה הילד יצליח לגלות את הפוטנציאל האישי שלו בצורה הטובה ביותר, ויחיה חיים מאושרים באמת.

ראה גם:

* הורות / חינוך ילדים - איך לדבר עם הילד בשפה שלו? איך לחנך ילד קטן לחשיבה בוגרת?.

* עצות - מהי עצה טובה? ממה היא נובעת? וכמה מאמץ דורשת עצה טובה?.

* אימון אישי / חינוך ילדים / יכולת הכלה - מהו אימון אישי וחינוך ילדים עם יכולת הכלה?.

* איזהו חכם? זה ש*מלמד* את כל האדם! מיהו חכם אמיתי? איך ללמד כל אחד כל דבר?.

* אימון אישי / קואצינג / יעוץ - איך אפשר לעזור למי שלא מאמין בעצמו?.

* חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 1.

* חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 2.

* חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 3.

* חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 4.

* חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 5.

* חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 6.

* אימון אישי / קואצ'ינג / פשטות - מהו אימון אישי פשוט? ומה טוב בו?.

* אהבה - איך לגרום למישהו לאהוב אותך / להתאהב בך / לרצות אותך?.

* אהבה - איך לגרום למישהו לאהוב אותך / להתאהב בך / לרצות אותך?.

המאמר מאת להצליח בכח המחשבה www.EIP.co.il | ידע - הדרך שלך להצליח

הכנס לאתר וקרא עוד מאמרים על יעוץ, חוויות, קבלה עצמית, חיים ועוד ...



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר חינוך ילדים - שיטות לחינוך ילדים - איך לחנך ילד? מהו חינוך ילדים נכון? חלק 2 תגובות למאמר חינוך ילדים - שיטות לחינוך ילדים - איך לחנך ילד? מהו חינוך ילדים נכון? חלק 2

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר חינוך ילדים - שיטות לחינוך ילדים - איך לחנך ילד? מהו חינוך ילדים נכון? חלק 2. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא חינוך ולימודים

כל המידע הנחוץ על לימודי מנהל עסקים
תואר בהנדסה או לימודי הנדסאי? מה כדאי לכם ללמוד
"מרבדים עשתה לה שש וארגמן לבושה"
סילבוס חשבונאות ניהולית מתקדמת תשע"ח 2018-2017
מענק עבודה – רווחה בעולם קפיטליסטי
חשיבות הלמידה בעולם העסקים המודרני
שינויים בבחינות הבגרות: האם יש לנו בכלל אופציה אחרת?
קורסים בתחום שוק ההון
הרצאה בבית ספר "התקוה" בברצלונה - ד"ר איתמר כוכבי עורך דין, רואה חשבון וכלכלן
לא קצת נסחפתם? כולה בחינה!
מה זה לימודי תעודה?
עלות לימוד תחום ההייטק
בורסה ושוק ההון
קורס עיסוי תינוקות במחיר טוב
מקצועות חשובים ללמידה

הנך נמצא כאן: חינוך ילדים - שיטות לחינוך ילדים - איך לחנך ילד? מהו חינוך ילדים נכון? חלק 2.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.