אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » שיפוצים ותיקונים » בדיקת בית חדש או יד שניה

בדיקת בית חדש או יד שניה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: שיפוצים ותיקונים
המאמר נקרא 877 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



בדיקת בית חדש

רכשתם בית חדש? מזל טוב. אין ספק כי רכישת בית חדש היא אירוע משמח ומשמעותי בחייו של כל אדם. עם זאת, רגע אחרי ה"אופוריה" יש לשים לב לנקודות חשובות הקשורות לטיב ואיכות הבית שרכשתם. גם בעת רכישת בית חדש קיימת אפשרות שיימצאו ליקויי בניה. הסיבות לכך יכולות להיות רבות: תכנון לקוי או חסכוני, ביצוע לוקה בפיקוח רשלני וחסכוני, חומרים לא מתאימים וכו'.

בהתאם לחוק מכר הדירות, רוכש בית המבקש להודיע לקבלן על ליקויים בדירתו החדשה, צריך לעשות זאת בכתב ובהקדם האפשרי, רצוי בתוך שנה מיום קבלת הדירה בהתאם לדרישות החוק, וזאת על מנת לא לאבד את זכויותיו. לכן ישנה חשיבות רבה לביצוע בדיקת בית חדש מוקדם ככל האפשר על ידי חברה הנדסית, המתמחה באיתור ליקויי בנייה וביקורת מבנים. זהו תהליך תקני שבמסגרתו אמורים להתגלות מרבית ליקויי הבניה הגלויים והנסתרים מן העין על ידי מהנדס מומחה בנושא בדק בית וכן ביקורת מבנים. תהליך ביצוע בדק הבית אינו מסתיים בבדיקה הנדסית, אלא בהכנת חוות דעת הנדסית מקצועית ומהימנה, המלווה בתצהירים ובאסמכתאות וכן בהוראות תיקון ובאומדן עלויות לתיקון הליקויים.

רצוי מאוד לבצע בדיקה הנדסית / בדק בית כבר בשלבים השונים במהלך הבניה, וזאת לצורך איתור מוקדם של ליקויי הבניה ותיקונם בשלב מוקדם או מניעתם מלכתחילה. לא תמיד הדבר מתאפשר, ולכן גם אם לא בוצעו בדיקה הנדסית / בדק בית במהלך הבניה, יש לבצע בדיקה כזו לאחר קבלת החזקה על הנכס. רצוי במקרה כזה לא לאבד זמן יקר, ולשכור שירותי חברה הנדסית מיד או בזמן מסירת הדירה מהקבלן לרוכש. אם הדבר איננו מתאפשר, ניתן לבדוק את הדירה גם במועדים מאוחרים יותר.

דו"ח בדיקת בית חדש – מה נרוויח מזה?

בדיקת בית חדש על ידי מהנדס מומחה מטעם חברה הנדסית יכולה לחסוך לכם כסף רב במקרה של איתור ליקויי בנייה. שימו לב! התעלמות ואי טיפול בליקויים גורמים לפגיעה באיכות החיים של הדייר, להוצאות תיקון מיותרות שהיה על הקבלן לשאת בהן, לירידת ערך הנכס בעת מכירה, ובסופו של דבר - להפסד כספי ניכר של הדייר.

מהנדס מקצועי ינחה אתכם לדרוש מהקבלן מסירת מפרט הבנייה על פי חוק. חוק חובת מסירת מפרט אומר: (א) המוכר דירה חייב לצרף לחוזה מכר מפרט ולמסור לקונה העתק ממנו חתום בידו. (ב) כל תיקון במפרט טעון חתימת שני הצדדים. במידה והמבנה נבנה שלא בשיטה הקונבנציונלית, אך הוגדר בחוזה המכר כמבנה בית קבע נמוך למגורים, על הקבלן להציג גם תיק טכני של הבית והוראות לדייר כנדרש. (ג) העברת המפרט לידיכם - המהנדס ישתמש במפרט להשוואה במהלך תהליך בדיקת בית חדש.

תהליך בדק בית והביקורת ההנדסית לצורך בדיקת בית חדש כוללים שורה של נושאים:

  • התאמות המבנה למפרט הטכני, לתוכנית ולחוזה המכר.
  • התאמות המבנה לתקנון תכנון ובניה ולתקנות הג"א.
  • בדיקת המבנה מול דרישות גורמים הרלוונטיים.
  • בדיקת הנכס מול הוראות למתקני תברואה.
  • התאמת הנכס לתקנים, לתקנות ומפרטי הבניה של מדינת ישראל.

דו"ח חוות הדעת ההנדסית יכלול:

  • הצהרה על קבילות חוות הדעת ההנדסית במקרה של העברת הדו"ח לבית המשפט.
  • קורות החיים של המהנדס שביצע בדיקת הבית.
  • איתור ליקויי בניה ומיקומם בנכס.
  • אסמכתאות וציטוטים ממסמכים רלוונטיים (במידת הצורך).
  • הוראות תיקון המפרטות את מהות התיקון וכיצד לתקן.
  • תמחור העלויות לתיקון הליקויים.
  • תצלומים (במידת הצורך).

רוכשים אשר קיבלו לידם דו"ח ממהנדס מוסמך, שביצע בדיקת בית חדש בנכס שרכשו – זכאים להשתמש בדו"ח בדק בית זה כמסמך הקביל בבית משפט. הרוכשים רשאים להציג בפני הקבלן את מסקנות הדו"ח לבדיקת בית חדש, ולקבל ממנו, במידת הצורך, תיקון הליקויים או החזר כספי לצורך ביצוע התיקונים על ידי גורם אחר ולא הקבלן. במידה והקבלן לא יסכים לקבל את מסקנות הדו"ח, יוכלו הרוכשים לפנות מיידית לבית המשפט ולתבוע את המגיע להם, כאשר בידיהם ראייה מוצקה וקבילה – דו"ח ליקויי בנייה מטעם החברה ההנדסית.

בדיקת בית יד שנייה

כאשר רוכשים בית יד שנייה, בדיקה ראשונית ושטחית של הקונה הפוטנציאלי נמשכת לרוב 20-10 דקות לערך, והינה לרוב בלתי מקצועית עקב חוסר ידע בהנדסת בניין. הסיכון ברכישת בית לא חדש בכל הקשור לליקויים במבנה הוא גדול עוד יותר מרכישת בית חדש. אי לכך, קיימת חשיבות רבה להסתייע בגורם מקצועי, קרי, חברה הנדסית, לביצוע בדיקה הנדסית מקיפה של הבית טרם רכישתו. במקרה של בדיקת בית יד שנייה - דו"ח בדק בית הוא כלי המאפשר לרוכש הפוטנציאלי להפעיל שיקול דעת באשר לתיקונים שיידרש לבצע בדירה. כמות ליקויי הבנייה יכולה להשפיע על הפחתת מחיר העסקה, בכפוף לאומדנים הכספיים הנדרשים לתיקון ליקויי בניה והמבנה השונים. ברכישת דירה מ"יד שנייה", דו"ח בדק בית מציג בפני הרוכש מאפייני דירה הנדסיים, שמרביתם סמויים מעיני הרוכש הסטנדרטי אך גלויים לעיניו של הבודק המקצועי. דו"ח בדק בית הינו מסמך משמעותי - בכוחו להכשיל עסקה, או לחילופין לעודד רכישת מבנה בעייתי, הסובל מליקויי בנייה ומחייב השקעת סכומי כסף גדולים לצורך שיקומם. דו"ח בדיקת בית הוא במקרים רבים בסיס למשא ומתן מול המוכר, ואמצעי מצוין להקטנת סכום הרכישה עקב גילוי הליקויים השונים.

על כן, מומלץ לשכור שירותי חברה הנדסית לצורך בדיקת בית יד שנייה – זה פשוט חוסך לכם כסף, לפעמים הרבה כסף!

כשם של צורך עריכת הסכם הרכישה של הדירה, בין אם מדובר בדירה חדשה או דירה יד שנייה, מקובל להיעזר בשירותי עורך דין הבקיא בתחום הנדל"ן, כך חשוב לקבל גם ייעוץ מקצועי בבדיקת מצבו ההנדסי של הנכס - בדירות ובתים יד שנייה כמו בדירות ובתים חדשים.


אודות מחבר המאמר:

אלגן הנדסה - שירותי בדק בית וביקורת מבנים.



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר בדיקת בית חדש או יד שניה תגובות למאמר בדיקת בית חדש או יד שניה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר בדיקת בית חדש או יד שניה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא שיפוצים ותיקונים

כיצד לבחור חברת ניקיון
הבחירה הנכונה לתריסים שלכם
למה חשוב לעבוד עם קבלן אסבסט מוסמך?
שחרור סתימה בביוב – איך לטפל בבעיה?
איטום מקלחות ורצפות - מה ההבדל בין השניים?
הזמנת מומחה לאיטום גגות
פיגומים ניידים 3 דברים שחשוב שתדעו
איטום בסנפלינג (גובה)
איך עושים עיצוב צבע לבית?
צבע סיד המדריך המלא
חברת ניהול ואחזקה - אפשר בלי, יותר משתלם עם
ניסור בטון מקצועי
מנוף הרמה לקומות גבוהות - לדעת לפני שמזמינים
שיפוץ חדרי אמבטיה בעזרת עבודות איטום
מה חשוב לדעת לפני שמתחילים תיקוני חשמל ?

הנך נמצא כאן: בדיקת בית חדש או יד שניה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.