אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » שיפוצים ותיקונים » התקנת מעלית

התקנת מעלית

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: שיפוצים ותיקונים
המאמר נקרא 734 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



כיום כמעט בכל בניין ניתן למצוא לפחות מעלית אחת. אם אנו מדברים על בניינים ישנים משנות ה70 ומטה,  אז קשה למצוא בניינים אלו עם מעלית. כיום בזכות טכנולוגיה מתקדמת, פרויקטים חשובים (כמו תמ"א 38 שמאפשרים מימון של התקנת מעלית) וכדומה, הרבה יותר קל להתקין מעליות בבניינים ישנים וכן גם חדשים כאחד.

אז אילו יתרונות בכלל קיימים בהתקנת מעלית? ובכן, קודם כל שיפור איכות החיים והנוחות של הדיירים בעליה הן בעליה יום- יומית במעלית במקום המדרגות ואפילו לצורך העלאת הקניות או משאות אחרים במעלית במקום במדרגות, בנוסף, הוספת המעלית תורמת משמעותית לערך הדירות והשבחת הנכס. הרבה יותר קל למכור או להשכיר דירה בבניין שיש בו מעלית. 

התקנת מעלית – מידע נוסף

רבים אינם יודעים זאת אך על מנת להתקין מעלית בבניין ההחלטה בעניין זה צריכה להתקבל על ידי אסיפה כללית של הדיירים ברוב של כשני שליש מהדירות בבניין המשותף ובהתאם לשני תנאים מצטברים שהם: התקנת המעלית לא תגרום בשום צורה לפגיעה מהותית בדירות מסוימות, חזות הבית או ברכוש משותף ואילו התנאי השני הוא שהתקבל היתר בנייה להתקנת המעלית על פי חוק התכנון והבנייה בשנת 1965.

אז מה קורה במידה והתקנת המעלית כן יוצרת פגיעה מהותית? ובכן, במקרה זה הרוב שיידרש אינו יהיה רוב של שני שליש אלא יהיה צורך בהסכמה מלאה של כל בעלי הזכויות בבניין. מעבר לכך, יצר המחוקק מערכת של איזונים וזה לשם הגנה על המיעוט אשר בא לידי ביטוי בכך שאם קיים דייר שמתנגד להתקנתה של המעלית, הוא לא יצטרך לשאת בהוצאות של ההתקנה אך עם זאת, על הדייר המתנגד לשאת בתשלום של האחזקה ושל ההפעלה של המעלית מכיוון שהוא יעשה במעלית זו שימוש.

חשוב לדעת 

תשלום בגין הוצאות מעלית בבית שהינו משותף יכול בקלות להגיע לסכומים של מאות אלפי שקלים. במקרה זה יוטל על אותם הדיירים שהסכימו על התקנת המעלית להיות רשאים להסכים (בינם לבין עצמם) מי יישא בתשלום הוצאות התקנתה של המעלית. ברור כי דייר בקומה רביעית ישלם יותר מהדייר בקומה שניה, במידה ומדובר על בית משותף ויש דייר שמתנגד להתקנה, דייר זה לא יצטרך לשאת בתשלום של הוצאות התקנת המעלית. 

מה קורה במקרה ומדובר על בניין ובו דיירים בקומת קרקע? ובכן, במקרה הנ"ל דיירי קומת הקרקע לא יצטרכו לשאת בתשלום ההוצאות על התקנת המעלית גם אם הם נמנים עם דיירים נוספים אשר מבקשים להתקין מעלית בבניין. יש להבהיר כי התשלום של הוצאות ההחזקה וכן הוצאות ההפעלה נעשות באופן שווה ועל פי חלקו של כל דייר לפי שטח הרצפה של דירתו ביחס לשטח הרצפה של בעלי הדירות שבעליהן נושאים בתשלומים. 

 

חברת סדן מתמחה בנית מעלית ביתית ובהתקנת מעלון ביתי

 


אודות מחבר המאמר:

תודה רבה ובהצלחה 



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר התקנת מעלית תגובות למאמר התקנת מעלית

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר התקנת מעלית. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא שיפוצים ותיקונים

כיצד לבחור חברת ניקיון
הבחירה הנכונה לתריסים שלכם
למה חשוב לעבוד עם קבלן אסבסט מוסמך?
שחרור סתימה בביוב – איך לטפל בבעיה?
איטום מקלחות ורצפות - מה ההבדל בין השניים?
הזמנת מומחה לאיטום גגות
פיגומים ניידים 3 דברים שחשוב שתדעו
איטום בסנפלינג (גובה)
איך עושים עיצוב צבע לבית?
צבע סיד המדריך המלא
חברת ניהול ואחזקה - אפשר בלי, יותר משתלם עם
ניסור בטון מקצועי
מנוף הרמה לקומות גבוהות - לדעת לפני שמזמינים
שיפוץ חדרי אמבטיה בעזרת עבודות איטום
מה חשוב לדעת לפני שמתחילים תיקוני חשמל ?

הנך נמצא כאן: התקנת מעלית.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.