אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » בית, צרכנות ושיפוצים » כל מה שצריך לדעת על בניה קלה

כל מה שצריך לדעת על בניה קלה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: בית, צרכנות ושיפוצים
המאמר נקרא 726 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



מה היא בניה קלה?

בניה קלה, כשמה כן היא- לעומת הבניה ה'כבדה' שכולנו מכירים, העשויה מבטון וברזלים המקובעים היטב באדמה. בניה קלה או בנייה מתועשת היא בעצם בניית מבנים מחומרים קלים וניידים. אחד היתרונות העיקריים שלה הוא שלא חייבים לבנות את המבנה באתר בו הוא אמור לעמוד, אלא במפעל מרוחק, ולהוביל אותו או חלקים ממנו אל המקום המיועד.

ממה זה עשוי?

יש מגוון גדול של חומרים מהם בונים כיום מבנים בבניה מתועשת. מגוון החומרים נע מברזל דרך סגסוגות מתכת שונות ועץ ועד חומרים פלסטיים שונים. כמה מן הדוגמאות המוכרות ביותר לבניה קלה הם הקרוואנים שכולנו מכירים, אשר עשויים בעקר מאלומיניום עץ וגבס, או המבנים היבילים הידועים לשמצה מצה"ל, אשר עשויים במבנה דמוי מכולה מברזל.הדוגמאות הנ"ל לא מהוות בדיוק את פסגת הגאווה של ממציאי השיטה של בניה קלה. אך אל דאגה, יש עוד דוגמאות רבות למבנים שנבנו בשיטה זו. הסיבה שהם אינם מוכרים כמו הקרוואן והמבנה הצבאי, היא פשוט שמרבית האנשים לא יודעים להבחין בהבדל ולא מודעים לכך שהבניין שניצב מולם הוא כזה שנבנה בשיטה של בניה קלה.

היתרונות של הבניה הקלה

בניה מסורתית היא סגנון בניה איטי יחסית. יש מספר רב של שלבים בבניה ולכל אחד מהם יש את פרק הזמן שהוא צריך. אחד היתרונות של הבניה הקלה נעוץ במהירות שבה ניתן לסיים את המבנה. החלקים מוכנים מראש, פשוט צריך להרכיב אותם ולסדר את חיווטי החשמל וציפויי הרצפה והקירות במקום בו אנו רוצים להקים את המבנה.בניה קלה במרבית המקרים תהיה בניה מדויקת יותר ונאמנה יותר לתוכניות הבניין, משום שכל חלקי הבניין יוכנו מראש במפעל וייחתכו על המילימטר. הם יגיעו לאתר רק בסוף התהליך, מוכנים להרכבה ולא פתוחים לפרשנות של הבנאים בשטח. בניה קלה גם גמישה יותר מבחינת החומרים מהם ייבנה הבית החדש. רבים מחברים אותה עם בניה ירוקה. ואכן בניה מתועשת היא קרקע נוחה ופורייה לשימוש בחומרים ידידותיים לסביבה ולתכנון בית חסכוני באנרגיה.

האם זה בטוח?

יש מכם שיחששו לגבי הבטיחות של הגרים במבנה מסוג זה. האם הוא עמיד מספיק בפני רעידות אדמה? או חס ושלום נפילות טילים? בואו ונתייחס לשני הנושאים בנפרד. ראשית, בעת רעידת אדמה, מבנה שכזה יהיה בטוח יותר מאשר מבנה אבן רגיל. הוא גמיש יותר ונוטה פחות להתמוטט כי הוא מחובר לאדמה בצורה חלשה יותר. כמובן שבהתמוטטות הוא פחות כבד וגורם פחות נזק. באיזורים רבים בעולם אשר מועדים לרעידות אדמה, מעדיפים להשתמש בבניה מתועשת בדיוק בשל כך.לגבי הנושא של נפילת טילים בקרבת מבנה שנבנה בשיטת בניה קלה (כי מה לעשות, אנחנו בישראל) - אין מה לכם מה לחשוש. התקן בישראל מחייב מרחב ביטחון ממוגן בכל בית והמבנים הקלים אינם שונים. מכיוון שכך, במדינת ישראל בונים חדר ביטחון מבטון מזוין אשר יהווה מרחב מוגן בעת הצורך ומסביבו כל שאר המבנה הוא בניה קלה. שיהיה בהצלחה!


אודות מחבר המאמר:

מבנה שנבנה בשיטת בניה קלה (כי מה לעשות, אנחנו בישראל) - אין מה לכם מה לחשוש. התקן בישראל מחייב מרחב ביטחון ממוגן בכל בית והמבנים הקלים אינם שונים



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר כל מה שצריך לדעת על בניה קלה תגובות למאמר כל מה שצריך לדעת על בניה קלה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר כל מה שצריך לדעת על בניה קלה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא בית, צרכנות ושיפוצים

ציוד מגן - מי זקוק לו?
הפחתת הסיכון לקצר חשמלי בדוד שמש: אמצעי זהירות חיוניים
פרופיל פינה לקרמיקה - טיפים לבחירה והתקנה
איך לבחור דלתות פנים עבור שיפוץ מושלם
למה לבחור בחנות לעיצוב הבית
שיטות גינון וכלים לסדר וארגון החצר
הסיבה לכך שמחסני פנל מבודד הם הכי מבוקשים
מהו בעצם טיפול בחלון ומהם הסוגים השונים?
תיקון צנרת ביוב ללא הרס
איך בוחרים נכון דוד חשמל?
מה זה מרסס צבע ללא אוויר?
טכנולוגיה חדשה לאיתור נזילות
5 יתרונות למעבר לצפון הארץ
סגירת מרפסת, מהם הדרכים לסגור מרפסת בישראל 2022
שיפוצים בירושלים - כל הסכנות שיכולות לצוץ

הנך נמצא כאן: כל מה שצריך לדעת על בניה קלה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.