מחבר המאמר: דני גלעד |
כתר מלאכותי בדרך כלל נבנה במטרה לכסות שן פגומה או חסרה על מנת שכחלק מכלל השניים בפה תעשה פעולת הלעיסה כמו שצריך. רובם של הכתרים בנויים ממתכת עם ציפוי של חרסינה. כיצד עושים זאת?! בשלב הראשון ממלאים את השן הפגומה או מטפלים בה באמצעות סתימה כדי להשקיע בבסיס טוב, קודחים בה חור על מנת להצמיד את הכתר אליה, מטביעים חומר פלסטי על השן על מנת להעתיק את מבנה השן המדוייק לכתר שיבוא. כל רופא שיניים יגיד כמה ההליך מורכב.
מיקומה של השן חשוב במאוד להחלטה באיזו צבע יהיה הכתר על מנת שהכל יראה טבעי, ההחלטה נקבעת בעיקר על פי השיניים הסמוכות אל השן הפגועה. כאשר מגיע הכתר לבקשתינו מן המעבדה נתחיל בהתקנת הכתר, אלא שפעמים על מנת שהמקום והטיפול הראשוני ייקבע בו נוטה רופא השיניים להניח כתר מלאכותי זמני, את הכתר ידביק הרופא בדבק קבוע חזק, למרות שגם אם תביה תזוזה קטנה עדיין הכתר תואם למבנה השן ועומד מעליו כפאזל, אלא שעל מנת להעמיד אותו בדיוק מעליו כדי שישלים אותו רצוי שלא תהיה שום תזוזה.
בסיומה של ההתקנה יבדוק הרופא את נוחות הכתר החדש בשיניו של המטופל כך שהשיגרה היומית בפה לא תרגיש את הכתר החדש, אז בעזרת דיו הוא סוגר את הכתר ומעצב אותו שוב לפי נוחותו של המטופל. התקנת כתר אינה שלב כואב ולא נעים מלבד דקות הקידוח שקודמות לו. לרב בנייתו של כתר נעשית אחרי טיפול שורש רציני, אז השן חייבת לקבל מעין כסה על מנת שהשורש לא יקבל זיהומיות על כן מותקן כתר שישמר את מצב העצב והעצם שעדיין חיים באותו איזור.
כתר שבבסיסו בנוי ממתכת שהיא חומר יקר מאוד מייקרת את הטיפול, על כן במדינות שונות או בתרבויות מגוונות כתרים בנויים מסוגים שונים של מתכות על מנת להתאים את עלות הטיפול למטופל. מדינות בהם נהוג להניח כתר מזהב אינם דווקא מראות מצב כלכלי טוב אלא שבמקום לרכוש מתכת המטופל מביא את המתכת מביתו שלו ומחפציו האישיים. רק על מנת שאת כספינו לא נוציא על כתרים ותוספות מיותרות, חשוב להיות מודע להגיינת הפה ושימור השן, לצחצח שינים באופן סדיר ובתנועות מתמידות, לאכול נכון ולבקר אצל רופא שיניים פעם בשנה לפחות.
כי מי מפחד מכתרים?
מקווה שזה עזר למישהו להתגבר על הפחדים.
נכתב על ידי דני גלעד
מעצב אתרי אינטרנט
WE BUILD IT בניית אתר וקידום אתרים
הנך נמצא כאן: רופא שיניים וטיפולי כתרים.
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4813 20198 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |