אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » איכות הסביבה » על קרינה ומה שמסביבה

על קרינה ומה שמסביבה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: איכות הסביבה
המאמר נקרא 875 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



קרינה זוהי צורה של התפשטות אנרגיה או מקור אנרגיה הפולט חלקיקים שלעיתים קרובות יהיו בלתי נראים לעין בלתי מזוינת. אותם חלקיקים נפלטים לאוויר הפתוח או לחלל הסגור בו נמצא המכשיר פולט הקרינה. ישנם סוגי קרינות שונים: קרינת אור השמש, קרינה סלולארית, אלקטרומגנטית ועוד.

קרינה מייננת

קרינה זו גורמת ליינון אטומים, כלומר - היא מתרחשת בתדר גבוה מאוד, כמו שקורה עם קרינה רדיואקטיבית או אלקטרומגנטית, שגורמת לפליטת אלקטרונים. המקור של קרינה מייננת הוא בחומרים רדיואקטיביים כגון רדון, מכשירי רנטגן או מאיצי חלקיקים.

קרינה מאור השמש

אחת הקרינות הנפוצות ביותר זוהי קרינת השמש. השמש מקרינה גלים ישירים, שפוגעים ישירות בקרקע כדור הארץ. חלק מהגלים הללו מוקרנים בצורה עקיפה ומפוזרת מהרקיע. קרינה זו היא המקור העיקרי לחום ולאור על פני כדור הארץ וביתר מערכת השמש. קרינה זו היא גם מקור האנרגיה לצמחים ולתהליכי הפוטוסינתזה. 

מאחר וזוהי קרינה חזקה מאוד, היא מסוכנת לחשיפה ממושכת. בשל הגלים האולטרה סגוליים וקרינת הגמא ששולחת השמש, יש סכנה לפירוק מולקולות בגוף האדם וכך גוברת הסכנה לחלות בסרטן. קרינה פוגעת בעיקר בשכבות החיצוניות של העור ובעיניים. זו הסיבה שמומלץ ללכת בימים חמים במיוחד עם קרם הגנה ומשקפי שמש.

קרינה אלקטרומגנטית

קרינה אלקטרומגנטית היא גל הגורם להפרעה במחזור ההרמוני של השדה החשמלי והמגנטי. קרינה זו מוכרת לנו כגלי רדיו, גלי מיקרו, קרני רנטגן וגלי האור הרגילים. קרינה זו נוצרת על ידי מטענים חשמליים שנמצאים בתאוצה או על ידי התנגשות בין שני אלקטרונים.

גם הפלאפונים הסלולאריים בהם אנו משתמשים פולטים קרינה אלקטרומגנטית, מאחר והם פולטים תדרי רדיו. רוב הקרינה משודרת מהאנטנה אך גם מיתר חלקי המכשיר. ניתן למדוד את עוצמתה באמצעות SAR - יחידה המודדת את רמת הקרינה הנקלטת ברקמות הגוף שלנו. חשוב לציין שבישראל אין מכשיר שיכול למדוד עוצמות קרינה שמפיק טלפון סלולארי פרטי.

בדיקות קרינה

בשל הסכנות הגבוהות הקיימות בשימוש במכשירים מקרינים, ניתן לערוך בדיקות קרינה. יש בדיקות לעוצמת הקרינה בארונות חשמל, בעמודי מתח גבוה, במכשירים סלולאריים ובאנטנות סלולאריות. אדם המודד קרינה הוא אדם בעל רקע בהנדסה אלקטרונית, שעבר הכשרה על ידי המשרד לאיכות הסביבה.

קרינה - שימושים נוספים

לכל קרינה יש יתרונות וחסרונות. כאשר מודעים לסכנות, ניתן לנצל את סוגי הקרינה לשימושים רבים: סיוע לרופאים באבחון ואיתור מחלות (באמצעות צילומי רנטגן למשל), ביקורת על הייצור במפעלים תעשייתיים (באמצעות חומרים רדיואקטיביים) או גידול לצורכי מסחר של פירות וירקות בצורה איכותית וחכמה (על ידי ניצול נכון של קרינת השמש). 

ככל שהמדע יידע להשתמש בחכמה בקרינת השמש, קרינה אלקטרומגנטית ויתר הסוגים הקיימים, ניתן יהיה להמציא ולשכלל מכשירים לשימושנו האישי. סוגי קרינה שונים משמשים ומשפיעים עלינו ועל הסביבה. ניצול חכם שלהם יוכל לסייע לנו רבות ולקדם אותנו צעד נוסף.


אודות מחבר המאמר:

מאמר זה נכתב ע"י כותב תכנים מקצועי בחברת קידום אתרים בגוגל - SEOneto



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר על קרינה ומה שמסביבה תגובות למאמר על קרינה ומה שמסביבה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר על קרינה ומה שמסביבה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

5 סיבות לבחירת דחסניות אינטגרליות
האם כדאי להתקין מערכת סולארית?
מה צריך לדעת על אחסון חומרים מסוכנים?
יקרונית התאנה
ביו דיזל: יתרונות ושימושים בביו דיזל
שינוע פנאומטי- יעילות זה שם המשחק
שינוע פניאומטי ובטיחות
שינוע פניאומטי ובטיחות
שקוף זה הירוק החדש
מה בין פינוי אשפה לפינוי אשפה פנאומטי
דואר פנאומטי
פינוי אשפה פנאומטי-מה זה בעצם?
שליחת תולעים אדומות בדואר
הסיפור שלי - מכירת תולעים אדומות
קציר הומוס

הנך נמצא כאן: על קרינה ומה שמסביבה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.