אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » צרכנות וקניות » איך לבחור מסנן לטיהור מים לשתיה

איך לבחור מסנן לטיהור מים לשתיה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: צרכנות וקניות
המאמר נקרא 1056 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



אולי גם אתם נתקלתם כבר במילים כמו: אוסמוזה הפוכה, מסנן פחם, פחם פעיל ? מגוון האמצעים והשיטות אשר מוצעים לבחירה לטיהור מים הוא גדול ורחב. איך נדע לבחור את המסנן אשר מתאים ביותר עבורנו לסינון ולטיהור מי שתיה ?כדי לבחור את מסנן המים המתאים ביותר עבורנו חשוב להגדיר למה הוא מיועד ומפני אילו זיהומים אנחנו רוצים להיות בטוחים. מרבית מסנני המים מסוגלים לטהר חלקיקים גסים וחלקיקים עדינים יותר. הרבה מסננים מונעים מעבר של חיידקים, וחלק קטן יכולים לתת מענה גם לסכנה של וירוסים (וירוס קטן הרבה יותר מחיידק). פחות מסננים נותנים פתרון לחומרים כימיים במים, כמו כלור או פלואור. מעט מאוד מערכות מסוגלות למנוע מעבר גם של מתכות כבדות אל מי השתיה. רוב המערכות לסינון וטיהור מי שתיה נותנות מענה לאתרים קבועים, נייחים, כמו הבית, גן ילדים, בית הספר, המשרד ומקום העבודה. אך לעיתים יש צורך במי שתיה נקיים ובטוחים גם בשטח ובמקומות ארעיים.

 

מי שרוצים רק את השורה התחתונה – מוזמנים לדלג ישר לסיום ולעיין בטבלה המסכמת אשר מצורפת בו.

מי שמעוניינים בפירוט והסברים -  מוזמנים להמשיך כאן בקריאה, ולעיין בחלק הראשון.

 

המסננים נחלקים לשלוש קבוצות:

1. מסננים קבועים, נייחים    קבוצה ראשונה – מסננים מחוץ לבית. קבוצה שנייה – מסננים בתוך הבית / דירה.    קבוצה ראשונה - מסננים חיצוניים: אלה מותקנים, בחלקם, על הצנרת הראשית לבית.     טכנולוגיות אשר משולבות בקבוצה זו: מסנן רשת; סינון קרמי; מסנן מתכת; מסנן מגנטי;    יתרונות:     - כמעט שאינן דורשות השקעה של זמן או תשומת לב (למעט במועדי הטיפול או החלפת המסננים).    - מערכת אחת יכולה לתת מענה לצרכים של בניין שלם.    - מערכת כזו שומרת על כל צרכני המים בבית (מכונת כביסה, מדיח כלים, דוד חימום, דוד שמש)        ועשויה לחסוך עלויות של שימוש (פחות חשמל) ושל תחזוקה והחלפה כתוצאה של בלאי ונזקים.    - תחזוקה יכולה להתבצע על ידי איש מקצוע.    - אם זו מערכת יקרה ומדובר בבית משותף – קל יותר לשאת בעלות, אשר מתחלקת בין הדיירים.    חסרונות:    - מענה חלקי לזיהום מים, מכיוון שהמערכת מתמודדת עם זיהומים רק עד לשלב שבו הם מגיעים אל       הבית, אך אינה פותרת בעיות שמקורן איכות הצנרת בתוך הבית עד לברז.    - מכיוון שמדובר במערכת מחוץ לבית, בדרך כלל לא משלבים כאן טכנולוגיות מורכבות ויקרות.    - כשמדובר במערכות לצרכנים ביתיים (זולות יותר) - הן מטפלות בדרך כלל רק בחלק ממקורות       הזיהום האפשריים.

    - תחזוקה תקופתית היא תנאי לשמירה על איכות המים (מערכות שונות נבדלות ביניהן בתדירות       ובהיקף התחזוקה הנדרשת. לכן, לפני הקניה חשוב לבדוק גם את העלות השוטפת אשר משתנה       ממסנן למסנן).

 

    קבוצה שניה -  מסננים פנימיים: אלה מותקנים בתוך הבית, מחוברים לברז המים במטבח מתחת / על     השיש, או כמתקן עצמאי נפרד. מכיוון שהן מוגנות בתוך הבית, מערכות אלה יכולות להיות מורכבות     ומשוכללות יותר מן המערכות החיצוניות.     הטכנולוגיות אשר משולבות בהן: מסנן רשת; סינון קרמי; מסנן מתכת; מסנן מגנטי; נורה אולטרה     סגולה; מסנן פחם; אוסמוזה הפוכה; תוספים מינרליים.        יתרונות:     - מטפלים במים בקצה הצנרת, או כמעט בקצה הצנרת (אם מערכת כזו כוללת ברז שממנו מוזגים       את המים הרי שזה נחשב סוף הצנרת).    - כמעט אוטומטיות ואינן דורשות השקעה של זמן או תשומת לב (למעט במועדי הטיפול או החלפת       המסננים).    - שילוב של טכנולוגיות לטפל בגורמי זיהום שונים ומגוונים – מחלקיקים גסים ועד חיידקים, וירוסים,       כימיקלים ומתכות כבדות.    - " קרוב אל העין קרוב אל הלב " – כאשר המסנן קרוב יותר נוח יותר לבדוק ולטפל בהחלפה תקינה.    - חלק מן המערכות מציעות גם ברזים למים חמים וקרים, כולל הרתחה של המים.    - מערכות אוסמוזה הפוכה הן היחידות אשר מציעות סינון של מתכות כבדות.    חסרונות:    - המערכות צורכות חשמל להפעלה תהליכי הסינון. החשמל מוסיף לעלות החודשית השוטפת.       בנוסף, יש מי שמחשיבים את השפעת החשמל על המים כמשמעותית ומזיקה לבריאות (ראו מאמר       בנושא: מים חיים)    - נדרשת תחזוקה תקופתית והיא תנאי חיוני לשמירה על איכות המים.    - מערכת מורכבת יותר כוללת חלקים נוספים לתחזוקה ולהחלפה תקופתית (חשוב לבדוק מחירים       ותדירות החלפה לפני הקנייה).    - מערכות אוסמוזה הפוכה נחשבות בזבזניות בגלל איבוד של כמות מים גדולה בתהליך הסינון.         בנוסף, חובה להשיב למים את המינרלים החיוניים לפני השתייה !

   

2. מסננים ניידים    אלה מסננים אשר מיועדים לאפשר שתיה בטוחה של מים בשטח.     הם נחלקים לשתי קבוצות, על פי מקור האנרגיה אשר נדרש לפעולתם:    קבוצה ראשונה - צורכים אנרגיה חיצונית. קבוצה שניה – אינם זקוקים לאנרגיה חיצונית.      קבוצה ראשונה – צורכי אנרגיה חיצונית: אלה מיועדים, בדרך כלל, לספק מים במהירות ובכמויות    גדולות. לכן, הם נעזרים במקורות אנרגיה לשאיבת מים ו / או ליצירת לחצים אשר נדרשים לתהליך    הסינון והטיהור. כאן נוכל למצוא מסננים נישאים על ידי אדם, או נישאים על כלי רכב (ככל שהמערכת    מיועדת לספק מים ליותר אנשים כך היא גדולה וכבדה יותר).   יתרונות:  - מביאים חלק, או את כל הטכנולוגיות של מתקנים נייחים אל השטח  - אספקת מים מהירה, לכמות גדולה של אנשים (וגם לבעלי חיים, במקומות שבהם זה חשוב).  - מניעת מחלות, שהן אחת הבעיות המשמעותיות ביותר במקומות ללא אספקה סדירה ותקינה של מים      לשתיה.   חסרונות:   - תלות במקורות אנרגיה חיצוניים (חלק מהמערכות פותרות מגבלה זאת באמצעות חיבור לפאנל      סולרי / פוטו וולטאי, או לגנרטור דלק נייד. עדיין, יש תלות במקור אנרגיה חיצוני כדי לשתות).   - משקל.   - זמינות של מסננים להחלפה.

 

קבוצה שניה – עצמאיים ואינם זקוקים לאנרגיה חיצונית*: אלה הם מסנני מים קטנים וגמישים. חלקם בצורה של בקבוקים וחלקם בצורה של קשיות שתיה. הכח אשר מפעיל אותם הוא כח ידני או יניקה פשוטה, בשעת השתיה.

יתרונות:- מיועדים לשימוש אישי, בעיקר.- איכות טיהור גבוהה מאוד. במקרה הצורך, ניתן להוסיף אמצעי ביטחון על ידי תוספת של טבליות כלור    או יוד לפני הסינון הסופי.- עצמאיים, על כל המשתמע מכך.- משקל קל.-  לבקבוקי סינון יש יתרון מיוחד על קשיות, מכיוון שהם מאפשרים גם סינון וגם נשיאה של מים    למרחקים.

חסרונות:- מתאימים לסינון כמות קטנה, יחסית, של מים בכל פעם.- מתאימים למספר שימושים מוגבל.- בדרך כלל אינם נותנים מענה לזיהום על ידי מתכות כבדות.- מתכלים. דורשים החלפה של חלקים או החלפה מלאה.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~* פינת ההמלצה מפי מומחים להשרדותטיפ ראשון - מסנן מים קרקעי: אם אתם נמצאים ליד מקור מים לא נקי (נחל, שלולית, גב מים) וניתן לחפור בקרקע שלצידו – חיפרו בור במרחק של 1.5 מטר ממקור המים. שימו לב, שעומק הבור יהיה נמוך מפני המים של מקור המים. חכו מעט. מים יחלחלו דרך החול / קרקע אל הבור שחפרתם ויסוננו בדרך. אם תקפידו לשתות מן החלק העליון של הבור תוכלו להמנע גם מגרגרי החול.

טיפ שני – מסנן מים באידוי / בהרתחה: אם יש לכם מים לא נקיים, שני כלי קיבול ואפשרות להדליק אש - מלאו את הכלי האחד במים ותנו להם לרתוח. מעל פתח הכלי (אך מבלי לגעת בו !) שימו מכסה גדול / נייר כסף. הטו אותו כך שטיפות המים אשר מתעבים עליו יזרמו ויטפטפו אל פתח הכלי השני. תקבלו מים נקיים ומוכנים לשתיה (אבל ללא מינרלים חיוניים. את אלה תצטרכו להשלים בדרך אחרת). 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

3. מסננים דו שימושיים (שניתן להשתמש בהם במקום קבוע וגם לנייד אותם)    אלה באים, בדרך כלל, בצורה של מיכלים (כמו כד מים או מכילים דומים) אשר מכילים מגוון של     פילטרים ומהווים גם כלי קיבול למים. את הפשוטים שבהם ממלאים מים ותהליך הסינון מתבצע בשעת     המזיגה. במשוכללים יותר המים הלא נקיים נמצאים במיכל ראשון, עוברים דרך קבוצת מסננים ונאגרים     נקיים במיכל שני, עד לשתיה. האנרגיה לסינון מגיעה מן הטבע - מכוח הגרביטציה.יתרונות:

- דו שימושיות: ניתנים לשימוש הן במקום קבוע, כמו הבית, והן בשעת טיול.- מים נקיים בכל מקום.

- חסכון, בעיקר מכיוון שאין צורך לקנות בקבוקים של מים מינרלים.- המתקנים המשוכללים ביותר מציעים מים חיים ( Pi Water)

חסרונות:

- יש צורך למלא מים לפני הסינון.- למעט חריגים, מתאימים לכמות קטנה עד בינונית של מים.

 

 

רוצים מים נקיים, בטוחים לשתייה וגם זולים ? הנה סיכום הנתונים שכדאי לבדוק ולשקול איך לבצע קנייה נבונה


אודות מחבר המאמר:

נריה נצר מומחה לשיפור ביצועים. יזם, יועץ ומנחה במגזר הפרטי והציבורי, בישראל ובחו"ל משנת 1988. שותף במערך עסקים בינלאומי לקידום הסינרגיה של אדם, סביבה וטכנולוגיה.



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר איך לבחור מסנן לטיהור מים לשתיה תגובות למאמר איך לבחור מסנן לטיהור מים לשתיה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר איך לבחור מסנן לטיהור מים לשתיה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא צרכנות וקניות

איך לבחור מחבת
כיצד ניתן להשתמש באלקטרוניקה בשבת?
יום הרווקים הסיני – כך תהנו ממבצעים שווים
מחירון דודי שמש
איך לבחור מוצרי חשמל?
מעבדת כיול - כיול משקלים
שלושה שלבים לרכישה של סושי פירות לפגישות עסקים
מדריך לסוגים שונים של בוחשים
Purchasing Lab Products: Manufacturer or Supplier? Purchasing Lab Products: Manufacturer or Supplier? Thousands of suppliers around the world sell laboratory equipment, laboratory heaters, mixers, etc. Each has its own quote, its own models, its own serv
איך מכונת לייצור קרח עובדת
ציוד משרדי
קניה בטוחה - אתרי קניות באינטרנט
למי מיועד מיטה יהודית
כיצד בוחרים שמיכת פוך
מכשיר בר המים "באבל בר" של חברת שטראוס מים זכה בפרס מוצר השנה

הנך נמצא כאן: איך לבחור מסנן לטיהור מים לשתיה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.