אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » בריאות נשים » חיסון צוואר הרחם - האמנם מהפיכה?

חיסון צוואר הרחם - האמנם מהפיכה?

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: בריאות נשים
המאמר נקרא 1183 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



כניסתו של החיסון נגד וירוס הפפילומה האנושי, שנחשב כמחולל העיקרי של סרטן צוואר הרחם, תפס בשנת 2006 כותרות רבות, ולא בכדי. סרטן צוואר הרחם היווה מאז ומעולם את אחת המחלות הקשות שתוקפות נשים ואישור חיסון צוואר הרחם על ידי ה - FDA היווה בשורה של ממש. החיסון הראשון שאושר כאמור על ידי ה - FDA הינו הגרדסיל, אף שכיום קיים חיסון נוסף והוא החיסון סרווריקס, שאושר במדינות רבות באירופה ומשמש כיום בתוכנית החיסונים הארצית במדינות מתקדמות כגון אנגליה והולנד. שני החיסונים מספקים הגנה מפני הידבקות בשני זנים מסוכנים של וירוס הפפילומה האנושי והם זנים 16 ו - 18 שנחשבים כגורמי סרטן צוואר הרחם בכ - 70% מהמקרים. גרדסיל מגן גם מפני הדבקה בשני זנים של הוירוס שגורמים לפי ההערכות לכ - 90% ממקרי יבלות המין, וסרווריקס מספק הגנה מסויימת כנגד הדבקה בשלושה זנים נוספים (יחד - 5 זנים), שאחראים לכ - 15% נוספים של מקרי סרטן צוואר הרחם. שני החיסונים ניתנים בשלוש מנות על פני שישה חודשים, ויעילים לפי ההערכות למשך מספר שנים, שלאחריהן עשוי להידרש חיזוק או מנה נוספת של החיסון, להגברת הנוגדנים כנגד הוירוס. חשוב להבהיר, כי החיסונים אינם מספקים הגנה מלאה מפני סרטן צוואר הרחם ולכן אין הם באים במקומן של בדיקות מעקב שגרתיות, שהעיקרית בהן היא בדיקת פאפ. טווח הגילאים לו מתאים החיסון משתנה והינו שונה בין החיסונים כך שגרדסיל מתאים לילדות מגיל 9 עד לגיל 26 וסרווריקס מתאים לילדות, נערות ונשים בין הגילאים 10 עד 45. בטיחותם ויעלותם של החיסונים טרם נבדקו לאורך שנים רבות על פני אוכלוסיה רחבה, מאחר שמדובר בחיסונים חדשים יחסית, אף שדיווחים על תופעות לוואי שונות, בחלקן משמעותיות, התקבלו מהציבור מאז כניסתם של החיסונים לשימוש. מחיר החיסון אינו זול ובישראל אין הוא ממומן בשלב זה על ידי המדינה, וגם עובדה זו מהווה חיסרון משמעותי, בפרט כאשר טרם הוברר אם יידרש חיסון נוסף כעבור מספר שנים, שיהיה כרוך אף הוא בתשלום נוסף. בה בעת, קופות חולים שונות משתתפות בשיעורים משתנים בעלות החיסון, ויתכן שבעתיד ייזכה החיסון למימון נרחב יותר.לפי ארגוני בריאות שונים ברחבי העולם, ואף בישראל זכו החיסונים להמלצות גורמים שונים לחיסון ילדות מגיל 11 ואילך, אף שבישראל נמנעו מלהמליץ על חיסון זה או אחר. לסיכום - החיסון נגד וירוס הפפילומה האנושי היווה תגלית משמעותית במאבק כנגד סרטן צוואר הרחם, וכעת נותר להמתין ולראות אם אמנם כגודל ההבטחות כך יהיו התוצאות לאורך שנים ועל פני אוכלוסיות נרחבות בעולם.


אודות מחבר המאמר:

רחלי בר-נתן, אתר סרטן צוואר הרחם



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר חיסון צוואר הרחם - האמנם מהפיכה? תגובות למאמר חיסון צוואר הרחם - האמנם מהפיכה?

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר חיסון צוואר הרחם - האמנם מהפיכה?. רוצה להיות הראשון? לא ניתן להגיב למאמר זה בשלב זה. התגובות סגורות.

מאמרים נוספים בנושא בריאות נשים

ד"ר יאן מזרחי מסביר על הקשר בין הריון לידה ואוסטאופתיה
כיצד אימון רטט עוזר לחיטוב?
כך תבחרו קורס הכנה ללידה באילת
אנדומטריוזיס וריפוי עצמי
הכל על ניתוחים והכדאיות שלהם
האגן הנשי בהיבט רב תחומי
צרבת בהריון - מה עושים?
טיפולי הזרקת סיליקון
דיקור סיני והטיפול בנשים בהריון
פרוביוטיק פמינה- שמרי על הבריאות שלך
בית מרקחת תורן- פתרון לכל בעיה בכל שעה
טיפול סיליקון בשפתיים
סקירת מערכות מוקדמת
לקבל את עצמך כפי שאת – יחס אמביוולנטי של נערות בגיל ההתבגרות לגופן
הסרת שיער בקרן אור

הנך נמצא כאן: חיסון צוואר הרחם - האמנם מהפיכה?.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.