מחבר המאמר: צוות חברת גרמזה פרמצבטיקה |
מה זה המוגלובין, ומה הקשר שלו לאנמיה?
המוגלובין הוא חלבון המכיל ברזל והוא מובל בגוף על כדוריות הדם האדומות, ולמעשה הוא האחראי לצבען האדום של כדוריות הדם האדומות. תפקיד ההמוגלובין הוא לשאת חמצן לתאי הגוף דרך מערכת הדם. מכאן, שמחסור בברזל מוביל למחסור בהמוגלובין, ויש קשר ישיר לאנמיה אשר יכולה להיגרם על ידי חוסר בהמוגלובין בגוף. לא תמיד המוגלובין נמוך הוא בעיה בפני עצמה, ולעיתים זהו איתות לבעיה אחרת בגוף, בה צריך לטפל.
המוגלובין נמוך - בעיה שחייבים לטפל בה!
חוסר טיפול בבעיית המוגלובין נמוך ואנמיה מחוסר ברזל, יכול להחמיר את התופעות: עייפות, קוצר נשימה, כאבים בחזה, ותסמינים אחרים. אנמיה מחוסר ברזל יכולה לגרום לזיהומי, בעיות לב, בעיות גדילה אצל ילדים, וסיבוכים נוספים.
הפתרונות לטיפול בבעיית המוגלובין נמוך ואנמיה
• מומלץ לאכול מזון עשיר בברזל - יש להגדיל את צריכת הברזל כדי ליצור המוגלובין חדש, הנמצא כעת בגוף בערכים נמוכים. ברזל הנמצא בכבד, בשר אדום והודו הוא מצוין מאחר והוא נספג בקלות בגוף. בנוסף מומלצים גם ירקות בעלי עלים ירוקים, דגנים ואגוזים.
• להימנע מלאכול מזון המפריע לספיגת ברזל - מזונות ותרופות מסוימים אשר פוגעים ומפריעים לספיגת הברזל בגוף כגון: תוספי סידן, נוגדי חומצה, שוקולד, תוספי סיבים, תה, קפה, שוקולד ועוד.
• יש להגביל את צריכת האלכוהול - אומנם אלכוהול אינו חוסם את ספיגת הברזל, אבל הוא חוסם את הספיגה של הויטמינים והמינרלים האחרים שהגוף זקוק להם כדי לייצר כדוריות דם אדומות. לאלכוהוליסטים רבים יש מחסור בחומצה פולית והדבר פוגע להם בתפקודי הכבד.
• צריך לבדוק את הסיבה לרמת פריטין והמוגלובין נמוך - שכן לעיתים דימום פנימי יכול לגרום לאנמיה. במידה וההמוגלובין נמוך בגלל כיב מדמם או מאיבוד דם כרוני, ייתכן שיהיה צורך לטפל בבעיה הרפואית בנוסף לשיקום רמות ההמוגלובין. הריון, דימום וסתי ובעיות בתפקודי הכבד עשוי גם הם לגרום לאנמיה. אנמיה שכיחה אצל ילדים בגיל ההתבגרות עקב גדילה חדה, ואשר כדוריות הדם האדומות אינן מספיקות לייצר כמות מספקת התואמת את פרץ הגדילה.
• בהתאם לסיבה של האנמיה - הרופא עשוי להמליץ על תוספות ברזל בנוסף לשינויים תזונתיים. מכיוון שברזל בכמות גדולה עלול לגרום לעצירות, ייתכן שיהיה צורך להגדיל את כמות תוספי הסיבים במזון.
מהי אנמיה וכיצד היא נגרמת?
אנמיה היא מצב בו אין מספיק ברזל בגוף, או שרמת ההמוגלובין נמוכה ויתכן כי מספר כדוריות הדם האדומות אינו תקין. כדוריות הדם האדומות נושאות את החמצן לכל תאי הגוף, וכאשר מספרן מועט יש סכנה רבה לתופעות בריאותיות בעייתיות. רמת ברזל נמוכה יכולה לקרות הן מאובדן דם, תזונה לקויה, או אי ספיגת ברזל.
ישנם סוגים שונים של אנמיה ולכל אחד מהם פתרון אחר לטיפול. להלן 3 סוגי האנמיה הנפוצים יותר:
• אנמיה מחוסר ברזל - הסוג הנפוץ ביותר. היא נובעת מהגורמים הבאים: איבוד דם במחזור החודשי של האישה, דיאטות עם תזונה לא מאוזנת, הריון והנקה ועוד.
• אנמיה מחוסר חומצה פולית – תאי הדם מכילים המוגלובין נמוך כתוצאה מחוסר חומצה פולית או אי ספיגת ברזל.
• אנמיה מחוסר ויטמין B12.
הטיפול לשלושת סוגי האנמיה הוא תפריט תזונתי מאוזן ותוספים תזונתיים מתאימים אשר יינתנו ע"י רופא המשפחה.
צוות חברת גרמזה פרמצבטיקה
שירות לקוחות - 1-800-366-777
http://www.gramse.com
הנך נמצא כאן: מה גורם למצב של המוגלובין נמוך בגוף ואנמיה?.
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4822 20199 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |