מחבר המאמר: גילזהבי |
המחלת מין הכי נפוצה היא קונדילומה . יש המון המון מידע בנושא הזה הקשור לסימפטום של המחלה וריפוי ומניעה. אני יודע להסביר בקצרה אך עדיין בצורה מקיפה בנושא.
עכשיו נתחיל.
התפתחות סימפטומים וסיבוכים כתוצאה מנגיף הHPV ( קונדילומה ) נדירה מאד – אפילו שהוירוס כל כך נפוץ. גם אם נדבקתם בקונדילומה יכול מאד להיות שאתם לא תפתחו אף פעם סימפטומים או סיבוכים ולא תדעו אף פעם שנדבקתם – אבל זה לא אומר שיכול להיות שתדביקו בן אדם אחר במחלה שכן יפתח סיבוכים. וירוס ה HPV מרובה זנים – כלומר אותו הנגיף רק קצת שונה – יש עשרות זנים – חלקם פחות מסוכנים וחלקם יותר. הזנים המסוכנים יותר יכולים לגרום ליותר סיבוכים נדירים אך קטלניים כמו סרטן צוואר הרחם.
מה הם הסיבוכים?
הבעיה העיקרית בעולם שהגורם שלה הוא נגיף הקונדילומה היא יבלות באיבר מין.
אז מה עם מניעה וטיפול?
יש היום חיסון נגד הוירוס בשביל נשים – החיסון יוריד סיכונים של סיבוכים כמו סרטן צוואר הרחם – עוד דרך מניעה אצל גברים ונשים היא הינזרות. החיסון יעיל רק אם אישה מקבלת אותו בגיל צעיר לפני שהיא נהיית פעילה מינית. אישה וגבר אשר מקיימים יחסי מין עם קונדום מגנים את עצמם חלקית מקונדילומה.
יש היום טיפולים ליבלות באיבר המין – בשביל אשה אצל הגניקולוגית שלה או רופא עור וגם לגברים.
יבלות זה לא נעים וכואב – וגם חשוב מאד לנשים להגיע לרופא במהרה כדי למנוע סיבוכים אפשריים כמו סרטן צוואר הרחם.
אני אספר לכם לסיכום שרוב מאוכלוסיית העולם יידבקו בקונדילומה מתישהו. כמה מתוך אנשים אלה מפתחים סיבוכים או יבלות? האחוזים לפי מה שאומרים במאמרים רפואיים נמוכים – למרות שאין סטטיסטיקה בנושא.
קונדילומה בדומה לוירוסים נוספים נשארת בגוף הרבה פעמים לכל החיים – אבל ניתן לעצור אותה בנקודה מסויימת ולמנוע בעיות בעתיד.
יש היום אתר אינטרנט ישראלי בנושא קונדילומה אם אתם רוצים לדעת עוד בנושא.
מאמר מקצועי בנושא קונדילומה והטיפול בה - אין לראות במאמר זה יעוץ רפואי
הנך נמצא כאן: האם קונדילומה מסוכנת ? יכולה לגרום לסיבוכים נדירים....
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4812 20192 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |