אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » הריון ולידה » בדיקת סיסי שליה

בדיקת סיסי שליה

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: הריון ולידה
המאמר נקרא 994 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



מטרת בדיקה זו לאתר בשלב מוקדם הפרעות כרומוזומליות או בעיות גנטיות שונות שעלולות להתרחש בעובר. בדיקת סיסי שליה נחשבת אומנם לבדיקה פולשנית, ועל כן היא בעלת סיכון (נמוך ככל שיהיה) והיא מבוצעת באמצעות הכוונה צמודה של אולטראסאונד, מה שמאפשר לבקר על תהליכי הבדיקה לאורך כל הבדיקה, לוודא את תקינותה, ולמנוע סיבוכים.

כיצד מתבצעת בדיקת סיסי שליה?

בדיקת סיסי שליה יכולה להתבצע בשתי צורות שונות- האחת, בשיטה ווגינאלית ואילו השנייה בשיטה בטנית. כאשר בדיקת סיסי שליה תערך בשיטה הווגינאלית, שהיא גם צורת הבדיקה הנפוצה יותר, היא תתבצע באמצעות החדרת צינורית עדינה דרך צוואר הרחם קרוב לאזור השליה, ושאיבת מעט נוזלים מרקמת השליה. לעומת זאת, בדיקת סיסי שליה המתבצעת בשיטה הבטנית, כוללת החדרת מחט (בדומה לבדיקת מי שפיר) דרך דופן הבטן אל תוך רקמת השליה, לצורך שאיבת נוזלי רקמת השליה. הבחירה כיצד לבצע בדיקה זו, תקבע בהתאם לשיקולים הכוללים את מיקומה של השליה ואת הנוחות והגישה אליה.

בדיקת סיסי שליה – יתרונות מול חסרונות

בדיקת סיסי שליה זהה במטרותיה ובאופן בו היא מתבצעת לבדיקת מי השפיר, אולם, בניגוד אליה, בדיקת סיסי שליה מאפשרת קבלת תוצאות מהירות – כבר ביום הבדיקה, או יום לאחר מכן. הסיבות לכך מקורן במספרם הגבוה של התאים אשר כבר נמצאים בשלב החלוקה ומאפשרים לאתר את מבנה הכרומוזומים. 

על אף הטענות לפיהן לעיתים רחוקות התוצאות שמתקבלות בבדיקת סיסי שליה אינן מעידות על שינויים כרומוזומליים בתאי העובר, אלא רק בתאי השליה, עדיין מומלץ לבצע בדיקת סיסי שליה, לשלול או לאשר את הסיכון לבעיות ורק אז להחליט כיצד לנהוג. כל זאת מאחר והודות לשלב המוקדם בו נערכת הבדיקה, במקרים בהם התגלתה חריגה- ניתן יהיה לשקול בבהירות וברוגע האם להמשיך ולוודא את הממצאים באמצעות בדיקות הריון נוספות או להחליט האם לבצע הפלה באמצעות גרידה.

נוסף על אלה, ישנו יתרון נוסף שמטה את הכף לטובת ביצוע בדיקת סיסי שליה וחסרון נוסף שמטה את הכף כנגד ביצוע הבדיקה. היתרון– ביצוע בדיקת סיסי שליה, הנערכת בשלב כה מוקדם של ההריון תוכל רק לשלול\לסמן את מצב העובר ותאפשר במידת הצורך, להמשיך ולבצע בדיקות נוספות. החיסרון- בדיקת סיסי שליה נחשבת לבדיקה בעלת סיכוי של 1% לסיכון בהריון (סיכון גבוה יותר מבדיקת מי שפיר). על כן, הבחירה האם לבצע בדיקה זו תהיה אינדיבידואלית לכל אחת ואחת בהתאם לרצונותיה.


אודות מחבר המאמר:

siteserp@gmail.com



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר בדיקת סיסי שליה תגובות למאמר בדיקת סיסי שליה

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר בדיקת סיסי שליה. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא הריון ולידה

האם האמהות המודרניות מעדיפות להניק? ולמה זה מומלץ?
טריזומיה, כל מה שאתם צריכים לדעת
בגדי הריון ופריטי חובה שכל הריונית צריכה לקראת הקיץ!
כל ההמלצות לגבי בחירת חולצות הנקה
חדרי תינוקות
מוצרי תינוקות
לידה
מדבקה מדליקה
בדיקת סיסי שליה
משלוח מתנה ליולדת
טיפים להיראות נפלא בבגדי הריון
איך לחסוך ברכישת בגדי הריון
איזה ציוד לתינוקות יש לרכוש לפני הלידה ?
תיקים לעגלה ואביזרים נלווים
לא לחכות לרגע האחרון עם שם בשביל הילד שמגיע

הנך נמצא כאן: בדיקת סיסי שליה.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.