אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » משפחה וזוגיות » יום האהבה - השוואה בין החג הנוצרי ליהודי

יום האהבה - השוואה בין החג הנוצרי ליהודי

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: משפחה וזוגיות
המאמר נקרא 1094 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 1 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



אנו עומדים בפתחו של יום האהבה הנחוג ברחבי העולם הנוצרי וגם בינינו היהודים בישראל ישנם רבים החוגגים את החג, במאמר הזה אני רוצה להשוות בין יום האהבה על פי המסורת הנוצרית ובין יום האהבה על פי המסורת היהודית ולטעון כי יום האהבה היהודי הוא הנכון יותר וכי הוא מבוסס על מסורת של אהבה שפרחה באותו יום.

יום האהבה לפי המסורת הנוצרית חל ב-14 לפברואר והוא נחוג לזכר קדוש נוצרי בשם ולנטיין ונקרא על שמו. להלן ציטוט מתוך ויקיפדיה מהערך "יום ולנטיין":

"יום ולנטיין הקדוש החל כציון נוצרי לזכרו של ולנטינוס הקדוש - למעשה, לזכר שלושה קדושים, כי לנוצרים יש שלושה קדושים בשם זה. האגדה מספרת כי אחד מהם השיא בסתר זוג אוהבים לפי דיני הנצרות בתקופת הקיסר קלאודיוס השני גותיקוס ועל כך נידון למוות. לפני מותו כתב מכתב לבת הסוהר שעימה התיידד וחתם "שלך ולנטיין". במשך השנים נעשה ולנטיין לפטרון האוהבים. עם השנים התחזק מעמדו של היום המוקדש לקדוש זה כיום חג. הוא נחגג באמצעות העברת מסרי אהבה (שירים, פרחים וכו')."

ישנן מסורות נוצריות נוספות הקושרות את החג לאירועי אהבה, כמו זו הגורסת כי החג נקבע, על פי המועד שבו נישאו המלך ריצ'רד השני מאנגליה למלכה אן מבווריה, ולכבוד האירוע המשמח כתב המשורר ג'פרי קאושר פואמה, ובה הוא מהלל את יום ולנטיין שבו נישא המלך ומספר כי הציפורים גם הן הזדווגו באותו יום. למען האמת יש לא מעט אנשים שמטילים ספק באפשרות שהציפורים נהגו כך באותו היום, היות ואמצע פברואר איננה בדיוק התקופה שבה יש פעילות חיזור של ציפורים באנגליה.

לעומתו יום האהבה על פי המסורת היהודית חל בט"ו באב, שהוא היום המקביל בלוח העברי והקשור בהופכיותו האסטרונומית לתאריך ט"ו בשבט(הפרש של חצי שנה בדיוק) שהוא ראש השנה לאילנות ויום ולנטיין חל בסמוך לו(יש כאן חומר למחשבה...). לחג האהבה המסורתי היהודי ישנן גם כמה גרסאות, האחת קושרת אותו לסיפור הפילגש בגבעה(שופטים פרק כ"א): ציטוט מתוך ויקיפדיה מהערך "ט"ו באב":

"מעשה פילגש בגבעה מספר על אונס של אשה משבט יהודה בידי צעירים משבט בנימין (מהיישוב גבעה) שגרם למותה. בעקבות המעשה נלחמו בני ישראל בבנימין מלחמת חורמה ואף נדרו לא לתת את בנותיהם לבני שבט בנימין. לאחר ששבט בנימין כמעט שנכחד מחוסר נשים, הפתרון לבעית הנדר שניתן לצעירי בנימין הרווקים היה להגיע אל כרמי שילה בזמן החג ולחטוף מבין המחוללות את האשה הראויה."

והגרסא האחרת שהיא הגירסא האהובה והמקובלת עלי, אומרת כי לא רק צעירי בנימין ולא רק בכרמי שילה, כי אם כל הצעירים והצעירות ובכל רחבי הארץ.

ומדוע נמצאות הבנות הרווקות בכרמים באותה עת?

ובכן ט"ו באב חל בעונת הקיץ(בערך באמצע אוגוסט), וזוהי עונת בציר הענבים. ענבי יין נבצרים בשעות הלילה הקרירות, משתי סיבות עיקריות:

הסיבה הראשונה נובעת מכך שהבציר הוא עבודה קשה, והיות ובעונת הבציר ביום חם מאוד ובלילה קריר, נוח יותר לבצע עבודה מפרכת כזו בלילה.

והסיבה השניה היא שהטמפרטורה הנמוכה של הענבים, לא מאפשרת לשמרים הנמצאים על הקליפה החיצונית של העינב(אותו חומר דמוי שעווה לבנה המצפה את העינב), להתסיס את המיץ הניגר מהם בתסיסה שאיננה מבוקרת ועלולה לגרום להחמצה(מלשון חומצה) של היין. אגב גם כיום בציר של ענבי יין, במיוחד הזנים המשובחים, מתבצע רק בלילות.

את תהליך הבציר והטיפול בענבים שהובאו אל היקב מבצעים בתקופת התנ"ך הגברים והנשים הנשואות, הגברים יוצאים בחצות הלילה לכרמים ובוצרים את הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הם מגיעים חזרה אל היקב עם הענבים, הנשים מקבלות את פניהם ביקב ומאכילות אותם לאחר העבודה הקשה, ואז הן לוקחות את הפרי ועל ידי דריכה על הענבים הן מבצעות את פעולת הסחיטה וממצות אותם לתירוש שלאחר תסיסתו מתקבל יין, פעולה זו נעשית על ידי נשים היות והן עדינות יותר, ושוקלות פחות, ולכן הסחיטה עדינה יותר, ואיננה מוציאה מן העינב את החלק המריר שבמיץ, שבמידה והוא היה מתווסף לתירוש הוא היה פוגם בטעמו של היין. הפעולות האלה התבצעו עד שעות אחר הצהריים, ואז לאחר הארוחה הלכו כולם לישון, על מנת לצבור כוחות לבציר הלילי הבא.

במשך כל היום היו הכרמים מופקרים, והיתה סכנה שגנבים יגנבו מן הכרם ענבים, ולכן נשלחו הבתולות אל הכרמים מתוך מטרה שתשמורנה עליהם, וזו הסיבה מדוע הן שם בשעות היום, עובדה זו נוצלה על ידי הגברים הרווקים, שלאחר הטיפול בענבים ביקב, היו מתחמקים והולכים לחזר אחר הנשים הצעירות בכרמים, וזאת תוך בטחון וידיעה ברורה שאבותיהן, ואחיהן הבוגרים, נמים את שנתם ולכן מעשי האהבה שלהם לא יופרעו על ידם.

המסקנה האישית שלי מתוך הסיפורים האלה היא, כי חג האהבה על פי המסורת היהודית הוא חג האהבה האמיתי יותר, אם כי אין שום רע בכך שנחגוג חג זה פעמיים בשנה. מה דעתכן/ם?

ואם כבר אנחנו עוסקים ביום האהבה הנה הצעה שלי לבילוי רומנטי המשלב בין ספא זוגי וארוחה במחיר מיוחד ליום האהבה! ליחצו על הקישורים לקבלת פרטים. חג אהבה רומנטי ושמח לכולכם!!


אודות מחבר המאמר:

דוריבה קידום אתרים מספקת ללקוחותיה שרותי קידום אתרים במנועי החיפוש, בניה וניהול של מסעות פרסום בגוגל וברשתות החברתיות, קידום אתרים ברשתות החברתיות, קופירייטינג, ותחזוקת אתרים.

מאמר זה פורסם גם בבלוג של דוריבה יחד עם מאמרים נוספים הנכם מוזמנים להגיב עליהם גם שם, תודה.



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר יום האהבה - השוואה בין החג הנוצרי ליהודי תגובות למאמר יום האהבה - השוואה בין החג הנוצרי ליהודי

2010-05-23 בשעה 14:05, על-ידי Guest
איפה אני יכול למצוא שירים של ט"ו באב שקשורים ליום האהבה היהודי ושירים של ולנטיין שקשורים ליום האהבה הנוצרי?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא משפחה וזוגיות

הכרויות ברשת - האם זה תמיד רע?
איך שליליות הורסת מערכות יחסים
גישור גירושין ושלום המשפחה
שידוכים לדתיים או אולי אתרי הכרויות מה כדאי?
זוגיות והפחד מלהיקשר
מסעדה לאירועים – שילוב מנצח בין אוכל משובח, אווירה והפקה חדשנית
מסעדה רומנטית בתל אביב
נשירת שיער
טיפול זוגי לפני ואחרי הלידה
זוגיות במשבר –התחלה חדשה
החיים הטובים בג'קוזי והדרך להנות
מקום לבר מצווה ברעננה
מקום לבר מצווה ברמת השרון
אז מה כדאי ? טיפול זוגי או טיפול אישי שלי ?
צרכים באפילה/ על הקושי לבטא צרכים בקשר

הנך נמצא כאן: יום האהבה - השוואה בין החג הנוצרי ליהודי.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.