במאמר זה נציג את מוצרי הספיגה הקיימים ונדון אודות הדרכים המתאימות לבחירת מוצרי ספיגה המתאימים למטופל. אם אתם נדרשים לרכישת מוצרי ספיגה , כדאי להכיר את ההבדלים בהם ואת השימושים הנפוצים עבורם, אותם נציג הפעם.
מהם סוגי מוצרי ספיגה הקיימים ?
- חיתולים למבוגרים – אלה הם מוצרי ספיגה הנפוצים ביותר, המיועדים למי שאינם מסוגלים לשלוט בסוגרים, בין אם בשל גיל מבוגר, מחלות ופציעות בגינן מרותק המטופל למיטתו, או מחלות דמנציה (אלצהיימר).
- פדים – אלה הם מוצרי ספיגה המיועדים למי שסובלים מבריחת שתן בכמות קטנה עד בינונית, דוגמת נשים לאחר הריון או לידה הסובלות מהיחלשות של רצפת שרירי האגן. פדים נבדלים אלה מאלה ביכולת הספיגה שלהם, הנעה בין סמ"ק בודדים ועד למאות סמ"ק לפד.
- סדינים חד פעמיים – מוצרי ספיגה המיועדים למי שסובלים מהרטבת לילה בגיל מבוגר ומי שמרותקים למיטתם. סדינים אלה פרושים על המזרון ומגנים עליו מפני הנזק הכרוך בהרטבה, כמו גם מונעים את הצורך בכביסה יומיומית ואת הריח הלא נעים שנותר על מצעי המיטה לאחר מכן.
- סדיניות חד פעמיות – מוצרי ספיגה בגודל סטנדרטי המיועדים לספוג הרטבה קלה ובינונית. סדיניות אלה נפרשות מעל מצעי המיטה הקיימים ובבוקר נזרקות לפח בלא שיהיה צורך בהחלפת המצעים כולם.
כיצד לבחור מוצרי ספיגה ?
- ראשית נדרש להגדיר את הבעיה ולהבין את הצורך. חשוב להבין כי מוצרי ספיגה אינם פותרים את הבעיה כי אם מספקים אמצעי למניעת המבוכה הכרוכה במקרי אי שליטה בסוגרים, כמו גם את הצורך התדיר בכביסות של בגדים ומצעים.
- יש לבדוק מתי מתרחשים מקרי אי שליטה על הסוגרים ובמקרה הצורך לנהל יומן הבודק האם יש קשר בין מקרים כאלה לשתיה, לאכילה או לפעילות גופנית מסוג מסוים.
- יש להתאים מוצרי ספיגה שתבחרו למידות הגוף של המטופל, לסוג היציאות שלו, לרמת הספיגה הנדרשת ולתדירות ההחלפה (הן ביום והן בלילה).
- מוצרי ספיגה הם מוצרים שעלותם עשויה להיות גבוהה. לשם כך, בדקו מהם מוצרי ספיגה זולים יותר שתוכלו להסתפק בהם (אלה הם מוצרי ספיגה המוחלפים בתדירות גבוהה) לעומת מוצרי ספיגה טובים יותר הנדרשים להספיק למשך זמן ארוך.
- התאימו מוצרי ספיגה לתפקוד המשתמשים בהם – מוצרי ספיגה עבור מי שמטופלים על ידי מטפלים חיצוניים נדרשים להיות שונים ממי שמחליפים את מוצרי הספיגה שלהם בעצמם.
אולם מוצרי ספיגה לא מספיקים ונדרש לשמור על היגיינה גבוהה
גם אצל מבוגרים העושים שימוש במבחר מוצרי ספיגה עלולים לקרות מצבי תפרחת חיתולים, הנגרמים בשל מגע של העור עם היציאות והתפתחות חיידקים וזיהומים. על מנת להימנע ממצבים אלה יש לשמור על ניקיון מרבי של אזור האגן ולעשות זאת באמצעים הבאים :
- בעת רחצת האזור, יש להשתמש ב"סבון ללא סבון" המונע יובש.
- יש להשתמש בקרם לחות המזין את העור. חשוב להמתין לייבוש בקרם בטרם נעשה שימוש בחיתולים חד פעמיים או בפדים, על מנת שהקרם לא ייספג בהם.
- ניתן להגן על העור באמצעות מריחת משחת הגנה, אותה יש להתאים באופן ספציפי לעורו של המטופל.
- יש לבדוק באופן תדיר שאין התפתחות פטריות על העור ולטפל בהם בהקדם במידה וישנם סימני עדות ראשונים לזיהומים אלה.
יש לזכור כי מצבי תפרחת חיתולים שאינם מטופלים עשויים להתדרדר עד כדי מצבים של פצעי לחץ. לפיכך, על מנת למנוע מצבים אלה נדרש להתאים במדויק את מידות החיתול למטופל, לבחור את רמת הספיגה המתאימה, להקפיד על החלפת חיתולים בתדירות המתאימה ולהימנע ממצבים בהם עובר זמן ממושך בין היציאה ובין הניקוי. וכמובן – יש לבחור מוצרי ספיגה העשויים מחומרים נושמים ונדיפים, על מנת שישמרו ככל האפשר על אוורור המקום וימנעו הזעה וגירויים.
הנך נמצא כאן: מהם סוגי מוצרי ספיגה הקיימים וכיצד לרכוש אותם ?.