אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » בריאות ילדים ותינוקות » הפרעות אכילה בקרב ילדים

הפרעות אכילה בקרב ילדים

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: בריאות ילדים ותינוקות
המאמר נקרא 2096 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



הפרעות אכילה בקרב ילדים / מאת: אבי לבנט - הומיאופת קלאסי

 

הפרעת אכילה הינה בעיה נפשית, המתבטאת באכילה בלתי סדירה הגורמת לנזקים גופניים.

להפרעות אכילה יש השפעה ניכרת על כלל תחומי החיים – החל מבעיות פיסיות, רגשיות ועד בעיות רוחניות ונפשיות. הפרעות אלו טומנות בחובן גם סכנת מוות.

הפרעות אכילה תוקפות ללא הבחנה בין צבע/מעמד והן נפוצות בכל שכבות הגיל.

כיום, 25% מקרב הילדים הבריאים בגילאי 0-6, סובלים מהפרעות אכילה, ומתוכם 80% סובלים מבעיות התפתחותיות.

 

סוגי הפרעות אכילה:

1. הפרעת האכלה הקשורה בבעיית ויסות (לאחר הלידה ועד גיל חודשיים) -  בשלב זה, על ההורה להיות קשוב בדייקנות לצרכי התינוק ולהגיב אליהם בהתאמה, לשם מניעת פגיעה בהתפתחותו המוטורית והשפתית. קריטריונים לאבחון, התינוק רדום או לחוץ מדי מכדי לאכול  וכן קושי לעלות/לרדת במשקל.

2. הפרעת האכלה הקשורה בבעיות בקשר (גיל 2-6 חודשים) – עם כינונו של ויסות נכון, מתפנה התינוק ליצירת קשר הדדי עם דמות המטפל באמצעות קשר עין, ביטויים קוליים ומגע פיסי הדדי. מרבית הקשר בשלב זה בין דמות המטפל לתינוק סובבת סביב אלמנט האוכל ולכן יתכנו השלכות על השר הרגשי המתפתח בין השניים. במידה והקשר לקוי תהיה לכך השפעה על הרגלי האכילה והתפתחותו התקינה של התינוק, אשר יראה חולשה, עיכוב בגדילה, הימנעות מקשר עין עם המטפל וכן הימנעות מהתרפקות עליו.  

3. Infantile Anorexia (מעבר מאכילה מבקבוק לאכילה מכפית, מגיל 6 חודשים ועד 3 שנים):  התפתחותו המוטורית והקוגניטיבית של הפעוט מאפשרת לו לתפקד בצורה עצמאית יותר מבחינה פיסית ורגשית, אשר הולכת וגדלה עם הזמן. האכילה הינה מרכיב יומיומי בשגרת הילד, אשר במהלכה עולים נושאים של תלות ועצמאות כדוגמת המעבר לאכילה בכפית.  במידה וההורה קשוב לאיתותי הילד ומגיב בהתאמה, לומד הילד את המושג סיבה ותוצאה, אך במקרה שלא כך הדבר צרכיו הרגשיים של הילד, הקשורים במתן מזון, אינם מקבלים מענה ראוי ומובילים למצב בו האוכל הופך לווסת המושפע ממצבו הרגשי של הילד ומאוחר יותר של ההורה המפתח כלים להסחת הילד בעת ההאכלה. קריטריונים לאבחון, הילד אינו מביע עניין באוכל אך כן במטפל, ירידה משמעותית בגדילה וסירוב לאכילה של כמות מספקת במשך חודש ימים לפחות.

4. סלידה חושית מאוכל (מעבר לאכילה ליד שולחן, גילאי 9 חודשים ועד שנתיים) – ההפרעה מכונה גם כ"בררנות באוכל", בה האלמנט החושי הוא המשפיע, ומאופיינת בסירוב לאכול סוגי מאכלים/מרקמים מסוימים, או אוכל עם ריח ספציפי. הדבר עלול להוביל לחסכים תזונתיים וירידה בתפקוד המוטורי והלשוני עקב היעדר מיומנות הלעיסה. ילדים הסובלים מההפרעה לרוב יחוו רגישות חושית גם בתחומים אחרים, כדוגמת רעשים וריחות.  קריטריונים נוספים לאבחון, הילד יסרב לאכול אוכל חדש המוצע לו ואוכל טוב יותר כשמוגש לו אוכל שהוא מכיר.

5. הפרעה בהאכלה הקשורה בבעיה רפואית (אינה תלוית גיל) – הילד מתחיל לאכול אך במשך ההאכלה נראה לחוץ ומסרב להמשיך. לרוב הילד לא יעלה במשקל ופעמים רבות אף ירד. טיפול רפואי איננו פותר את הבעיה באפשרותו רק לשפר את המצב ויש לשלב טיפול פסיכולוגי.

6. הפרעת האכלה פוסט-טראומטית (אינה תלוית גיל) – הסירוב לאוכל מגיע לאחר אירוע טראומטי. הפרעה זו מסוכנת ביותר עבור ילדים.

7. השמנת יתר – הפרעה אשר בשלושת העשורים האחרונים נראית בעולם המערבי עלייה בשכיחותה. הפרעה זו, עלולה להביא לפגיעה בהיבטים בריאותיים ונפשיים. היא משפיעה על המערכות הגופניות, מגבירה את הסיכון להתפתחות מחלות ותורמת להערכה עצמית נמוכה. הסיכוי של ילד שמן להיהפך למבוגר שמן הינו פי 6-7 יותר מילד רזה ולכן יש להתייחס להפרעה זו ביתר חשיבות.

8. תסמונת פיקה (לאחר גיל חצי שנה) – ההפרעה באה לידי ביטוי באכילת דברים שאינם אכילים. אותם סוגי "מאכלים" משתנים בהתאם לנגישותם לילד ויש ביכולתם אף להביא למצב של הרעלה. ההפרעה נדירה בקרב ילדים בוגרים ומבוגרים, והיא לרוב מתפתחת בין גיל שנה לשנתיים ונעלמת מעצמה עם הגיל. ההפרעה שכיחה יותר בקרב ילדים בעלי פיגור.

 

טיפול הומאופתי בילדים הסובלים מהפרעות אכילה

על פי ההומיאופתיה הקלאסית, הפרעות האכילה השונות כמו כל בעיה התנהגותית אחרת, מהוות ביטוי לבעיה פנימית עמוקה יותר. לפיכך, הטיפול ההומיאופתי מתייחס לאדם ולא לסימפטום של הפרעת האכילה. הסיבות להפרעות האכילה, מהוות גורם חשוב בהתאמת התכשיר ההומיאופתי יחד עם שאר המאפיינים הייחודיים של האדם המגיע לטיפול.

בין הפרעות האכילה המטופלות בהומיאופתיה יש הצלחה רבה בטיפול בהפרעות קשות, כגון: בולימיה ואנורקסיה, אשר ללא טיפול נכון ומתאים יכולה להוביל אף למוות.

הטיפול ההומיאופתי, יעיל בטיפול בסיבה העמוקה הגורמת לתופעה של הפרעת האכילה וגם בטיפול בסימפטומים השונים ובמחלות שהופיעו כתוצאה מהפרעות אלו, הן גופניות והן נפשיות.

להלן מספר רמדיז הומיאופתיות המאימות לטיפול במצבים אלו:

Ignatia amara – רמדי המופקת מפרי עץ האיגנציה, מתאימה במקרים בהם ילדים נסגרים מבפנים כאשר סובלים מאכזבות רגשיות, הופכים לשתקנים ומחזיקים את התחושות והמתחים בפנים. הפרעות אכילה שונות ובעיקר בולימיה, עלולות להתפתח כתוצאה מהכאב והיגון אשר הם מרגישים. נראה גם שינויי מצב רוח, התנהגות היסטרית ולעיתים גם עוויתות בגרון. יש להם נטייה להתקפות של שיהוקים, עצירויות ועוויתות בפי הטבעת.

Ferrum metallicum – רמדי המופקת מברזל, מתאימה במקרים של ילדים רודנים ועקשנים, לעיתים בעלי פנים סמוקות המתחלפות בפנים חיוורות ותשושות. נוטים להיות שמנמנים וסובלים לעיתים מדימומים באף. התיאבון שלהם מאוד משתנה והם לא מסוגלים לאכול חתיכות גדולות של מזון, אלא אם נחתך לחתיכות קטנות. במקרים רבים קיימת סלידה כללית ממזון, ומצד שני ישנה נטייה לאכילה של גיר, אדמה ועפר.

Calcarea carbonica –  רמדי המופקת מצדפה, מתאימה במקרים בהם הילד בעל תשוקה לביצים ולאכילת לכלוך, עפר, גיר, גבס מקירות ודברים לא אכילים אחרים. הילדים נוטים לסבול משלשול, לרוב שמנמנים ובעלי מראה בהיר. לרוב ילדים אשר הולכים ומשמינים, בטן עגולה ובולטת, ראש גדול, עור חיוור.

Alumina – רמדי המופקת מאלומיניום, מתאימה במקרים בהם מדובר בילדים עדינים, אשר האכילו אותם באוכל תינוקות מלאכותי ומוצרים מלאכותיים אחרים. ישנה תשוקה לא נורמאלית לגיר, פחם, מזון יבש ואורז לא מבושל. עלולים לסבול מעוויתות מעיים המשולבות עם עצירות כרונית. ישנה נטייה רבה לעצירות, צואה קשה או חוסר רצון לתת צואה כלל. התחושה של היובש כה ברורה שאפילו הצואה הרכה יוצאת בקושי.

Cina maritima – רמדי זו, שמכינים מהצמח ארטמיסיה קונטרה, מתאימה במקרים בהם הילד מאוד כעסן, שאינו רוצה שיגעו בו, בעל מזג מאוד עצבני. רוצה הרבה דברים, אבל דוחה אותם כאשר הם מוצעים לו. התיאבון משתנה, חורק שיניים ובעל נטייה לסבול מתולעי מעיים. הוא רעב זמן קצר לאחר שהוא אוכל, חופר עם האצבעות באף עד שגורם לעצמו לדמם. קיימת תשוקה גדולה לממתקים.

 


אודות מחבר המאמר:

אבי לבנט - הומיאופת קלאסי

נייד: 054-4497387

מייל: avilevant@gmail.com

אתר: www.levomeopathy.com



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר הפרעות אכילה בקרב ילדים תגובות למאמר הפרעות אכילה בקרב ילדים

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר הפרעות אכילה בקרב ילדים. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא בריאות ילדים ותינוקות

הכל אודות מוצץ לסרבנים
כל מה שהורים לעתיד חייבים לדעת על תסמונות גנטיות
שאלות נפוצות בתחום האכלת תינוקות
ספורט טיפולי
איך להקל על שיעול של ילדים בתקופות מעבר
שירות למשפחות העוסקות בנושא גמילה מחיתולים והקניית הרגלי ניקיון
גמילה מחיתולים – כל המידע הנחוץ
טיפול בהרטבת לילה
מומחה בהרטבת לילה
טיפול בחרדת אסלה - אנקופרסיס
הרטבת לילה אצל ילדים
שחיית תינוקות
חשיבות מים לתינוקות
מהן הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים (ADHD) ?
תזונה נבונה ופעילות גופנית לילדים. מההגיל שכדאי להתחיל?

הנך נמצא כאן: הפרעות אכילה בקרב ילדים.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.