אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » אימון אישי » פסיכולוגיה - אימון אישי - מה קורה כאשר הפסיכולוג בעצמו צריך פסיכולוג?

פסיכולוגיה - אימון אישי - מה קורה כאשר הפסיכולוג בעצמו צריך פסיכולוג?

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: אימון אישי
המאמר נקרא 626 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



פסיכולוגיה / אימון אישי - מה קורה כאשר הפסיכולוג בעצמו צריך פסיכולוג?

במאמר הזה נדבר על פסיכולוגיה, אימון אישי / קואצ'ינג, יעוץ, מנהיגות ועוד. ואם נתבונן בעניין נראה, כי יש מכנה משותף בין כל עניין הפסיכולוגיה, לבין עניין האימון האישי, לבין עניין הייעוץ בכלל, ולבין עניין המנהיגות בצורה הרבה יותר. כי בכל אחד ואחד מהדברים הנ"ל, מתרחש תהליך דומה ברמה הפנימית שלו, והוא שהאדם מקבל שכל כלשהו מאדם אחר. והשכל שאותו האדם מקבל, השכל הזה אמור לעזור לו לחיות טוב יותר.

כי כאשר האדם הולך לפסיכולוג או למאמן אישי, או לאיזה יועץ כללי או רוחני, או כאשר האדם הולך אחרי איזה מנהיג רוחני וגורו כלשהו, בין אם הוא הולך אליו בפועל, ובין אם הוא קורא את ספריו וכיו"ב, בכל אחד ואחד מהמקרים האלו, האדם בעצם מחבר את צורת המחשבה שלו, לצורת המחשבה של האדם שאליו הוא הולך כדי לשמוע את דעתו.

ולמרות שבפועל יש צורות שונות כיצד התהליך הזה בא לידי ביטוי, הרי שבפועל תמיד זה אותו התהליך. כי גם כאשר האדם נמצא במצב של דיבור, כגון אצל הפסיכולוג שבו האדם בעיקר אמור לבטא את עצמו, הרי שתמיד בצורה כלשהי צורת המחשבה של הפסיכולוג משפיעה על זה שבא אליו. ובכל מקרה ומקרה, בסופו של דבר חלק מהשכל של הפסיכולוג או המאמן האישי או המנהיג שאחריו הולך האדם, השכל הזה מתחבר לשכל של האדם, והדבר הזה אמור לגרום לאדם לחיות טוב יותר.

ואם נתבונן היטב בעניין, נראה שבימינו אנו, לא חסרים פסיכולוגיים ומאמנים אישיים וגורויים רוחניים כאלו ואחרים. והעולם מלא בספרי הדרכה רוחנית ובספרים שמלאים עצות רוחניות וכיו"ב. ואף על פי כן, אנחנו רואים שבני האדם עדיין לא מגיעים אל תכלית האושר שלהם. ולמרות שיש מגמה של התפתחות רוחנית בעולם, הרי שיש גם מגמה הפוכה של התדרדרות מוסרית וכיו"ב.

והשאלה הנשאלת היא, כיצד יתכן שעם כל ספרי הפסיכולוגיה שיש בעולם, וכל ספרי האימון האישי והייעוץ הרוחני, וכל התורות הרוחניות שהתפרסמו בעולם, כיצד יתכן שעם כל אלו, עדיין רוב בני האדם עדיין לא מאושרים?

וכמובן שאנחנו מדברים, לא רק על אלו שהם לא מודעים לכל המהפכה הרוחנית שיש בעולם, אלא בעיקר על אלו שכן חוו וחווים תהליכים רוחניים והתפתחות אישית, שיכולה לבוא לידי ביטוי בהשתתפות בסדנא, או בהליכה להרצאה, או בהליכה לפסיכולוג או מאמן אישי, או בקריאת ספרי רוחניות וכיו"ב. ולמרות שהאדם הולך ומנסה להתחבר לשכל של כל אותם חכמים, אף על פי כן, האדם עדיין לא מוצא את עצמו בשלמות, ואף אחד לא באמת יכול לומר שהוא הגיע אל המנוחה ואל הנחלה.

ולפעמים נדמה לאדם שהוא הגיע לגן עדן, אבל הוא בכלל הגיע לגיהינום. כי הדרך אל הגהנום רצופה בכוונות טובות. ובכניסה לגהנום מחלקים סוכריות. ולפעמים האדם שמח ונדמה לו שהנה הוא מצא את עצמו, והנה עכשיו הוא הולך להיות מאושר, אבל באמת הוא בסך הכל החליף בעיה אחת בבעיה אחרת. ובגלל שיש לו כרגע מנוחה מהבעיה הקודמת, לכן נדמה לו שהוא הגיע לגן עדן. אבל בסך הכל הוא עכשיו מחליף בעיה אחת בבעיה אחרת.

כאשר הנמשל הוא, שלפעמים האדם מתקרב לאיזו שיטה רוחנית כלשהי, ונדמה לאדם שהנה הוא מצא את האושר. ולפעמים האדם עצמו מגיע לאיזו תובנה, ונדמה לו שהנה הוא מצא את האושר. אבל כאשר עובר הזמן, וכאשר האדם מתקדם מספיק בשיטה הרוחנית שאליה הוא הגיע, אז הוא מגלה שהוא עומד אל מול שוקת שבורה, כי גם השיטה הרוחנית הזאת, היא סופית, וגם היא לא יכולה לספק לו את האושר האין סופי.

ומהות כל העניין הנ"ל הוא, שאף אחד לא יכול למכור את מה שאין לו. וגם אם המוכר ממש ירצה, הוא לא יכול למכור את מה שאין לו. כל שכן, כאשר הוא לא יודע בכלל על קיומו של הדבר שאין לו אותו. והרעיון הוא, כי כאשר הפסיכולוג בעצמו צריך פסיכולוג, וכאשר המאמן האישי בעצמו זקוק לאימון אישי, וכאשר היועץ זקוק לעצה, וכאשר המנהיג עצמו, זקוק למישהו שינהיג אותו, הרי שגם האדם שהולך אחריהם, גם הוא לא יכול להגיע לשלמות שלו.

כי רק מי שהגיע אל השלמות, רק הוא יכול לתת אותה גם לאחרים. ומי שלא הגיע אל השלמות, הוא יכול רק להחליף חסרון אחד בחסרון אחר. כי לאדם יש חסרון פנימי רגשי כלשהו. והאדם הולך אל הפסיכולוג או אל כל אחד אחר, וטוב שכך. והאדם באמצעות התהליך הפסיכולוגי והאימון האישי, באמצעות זה האדם לומד את עצמו, ולומד על עצמו, ועל ידי זה האדם מתקרב לשלמות של עצמו.

אבל, יש הבדל בין כמעט בריא, לבין בריא באמת. וכל זמן שהפסיכולוג עצמו או המאמן האישי עצמו או המנהיג הרוחני עצמו, כל זמן שהם עצמם עוד לא הגיעו אל השלמות האישית של עצמם, אז הם גם לא יכולים להראות לאדם את הדרך אל השלמות האישית של עצמו. כי אם לעצמם הם לא יכולים לעזור, כיצד הם יעזרו לאחרים?!

ומצד אחד כל התקדמות של האדם בחיים, גם אם היא רק התקדמות יחסית, גם היא טובה. וכאשר האדם הולך ליועץ כלשהו, גם אם היועץ הזה מייעץ לו שטויות, גם בזה יש תועלת כלשהי. ולמרות שהאדם לא מבין את התועלת שיש בכל דבר, ולמרות שלפעמים האדם ניזוק מהעצה שהוא קיבל, אבל בכל דבר שיש בעולם, יש בו טוב כלשהו.

וכל שכן כאשר האדם הולך לאיזה פסיכולוג טוב או לאיזה מאמן אישי טוב, או בכלל האדם הולך אחרי איזה מנהיג רוחני טוב כלשהו, שאז הדבר הזה תורם המון לאדם. וכל דבר שמלמד את האדם, הוא טוב. כי כדי להיות מאושר, לשם כך צריך שכל. וכל דבר שהאדם לומד, זה משפר את היכולת השכלית שלו להיות מאושר. כך שכל התפתחות רוחנית היא טובה.

אבל בסופו של דבר, יש מחסום שכלי לאדם, בינו לבין האושר האמיתי. כי השכל של האדם מוגבל. ולכן כל הפסיכולוגים צריכים גם הם פסיכולוג, וכל המאמנים האישיים, כולם זקוקים לאימון אישי, וכל היועצים, זקוקים למישהו שייתן להם עצה, וכל המנהיגים, גם הם צריכים מישהו שינהיג אותם, משום שכולם בני אדם, וכולם מוגבלים ביכולת השכלית שלהם להבין את המציאות, כדי להיות מאושרים בשלמות.

ולמרות כל הצדדים החיוביים שיש בהליכה לפסיכולוג ואימון אישי וכיו"ב, הרי שבסופו של דבר, זה רק חלק מהדרך של האדם אל האושר. כי האושר לא נמצא כולו אצל הפסיכולוג. כי אם הפסיכולוג עצמו לא הגיע לשלמות עצמית בצורה מלאה, הרי שהוא לא יכול להביא את האדם לשלמות עצמית שכזו. וכיו"ב לגבי כל מנהיג אחר, שהוא לא יכול לתת את מה שאין לו.

ואף על פי כן, באפשרותו של האדם כן להגיע אל השלמות העצמית. כי למרות מגבלת השכל של האדם, עדיין יש בתוך השכל של האדם, נקודה שמחברת אותו אל המציאות השלמה והאין סופית שאינה מוגבלת. ויש דרך מיוחדת שבאמצעותה אפשר להתחבר בשכל הסופי, אל האין סוף. אבל הדרך הזאת היא נסתרת. ועל האדם לעמול באופן אישי כדי להגיע אליה.

כי מצד האמת, כל אחד ואחד יכול בשכלו האנושי להכיל את האין סוף. אבל, אם ננסה להכניס אין סוף, לתוך שכל סופי, השכל יפגע. אבל, יש שכל שהוא מאוד גמיש, בגמישות אין סופית, שאפשר להכניס לתוכו אין סוף, ואף על פי כן הוא ישרוד את ההכלה של האין סוף. והשכל הזה הוא חזק מאוד והוא גמיש מאוד.

וכל אחד ואחד יכול להגיע לשכל הזה. ואיך? באמצעות תרגילי חיזוק וגמישות של השכל. דהיינו, על האדם לנסות להגיע לגמישות מחשבתית, שבאה לידי ביטוי בכך שהאדם מצליח להסתכל על התמונה המלאה מבחוץ, והאדם מצליח להגדיל ראש ולחשוב מחוץ לקופסא.

וברמה הכי מעשית זה אומר, שעל האדם לנסות להתבונן על כל דבר, מכמה שיותר היבטים שונים. כי לכל מטבע יש שני צדדים. וגמישות מחשבתית, היא כאשר האדם מסוגל לראות בכל אחד מהצדדים של המטבע, את הצד השני של המטבע. וגמישות מחשבתית בפועל, פירושה הוא שעל האדם לנסות להתבונן יותר לעומק על הדברים שאיתם הוא מתעסק, ולנסות לראות אותם מנקודות מבט חדשות ולא רק בצורה השגרתית.

ואיך אפשר להגיע לגמישות מחשבתית? תשובה: על ידי זה שהאדם מנסה להסתכל על התהליכים שמאחורי הקלעים של כל דבר. כי לכל דבר יש סיבה. ולכל תהליך ולכל אירוע, יש סיבה שבגללה הוא מתרחש בצורה המסוימת. על האדם לנסות להתבונן על האירוע, ולנסות לגלות את הסיבה שמאחוריו. ועל ידי זה בסופו של דבר, האדם מגלה דברים חדשים, ומשפר את הגמישות המחשבתית שלו.

וכאשר האדם משפר את הגמישות המחשבתית שלו, על ידי זה בסופו של דבר, השכל של האדם מסוגל להכיל בתוכו דברים גדולים יותר ויותר, ורעיונות מופשטים יותר ויותר, עד שהאדם מסוגל להכיל בתוכו את האושר, שהוא הדבר הפשוט ביותר.

וכדי להגיע לכל זה, לשם כך האדם צריך ללמוד ולהתבונן. וההתבוננות היא גם עצמית של האדם עם עצמו, וגם באמצעות עזרים שונים, כגון פסיכולוג, מאמן אישי, יועץ רוחני, גורו, ספרים, סדנאות וכיו"ב. כאשר על האדם לזכור להתבונן תמיד על הסיבה של כל דבר. ולנסות להבין, מדוע הדברים הם כך ולא אחרת.

עד שבסופו של דבר, האדם פורץ את המחסום המחשבתי שלו, ואז הוא מבין את הכל בשלמות, ומגיע לאושר בשלמות.

ראה גם:

* מנהיגות - אחרי איזה מנהיג כדאי ללכת?.

* מנהיגות / אל יתהלל חוגר כמפתח - מה המשמעות?.

* מנהיגות - מיהו מנהיג אמיתי? ומי ראוי להנהיג?.

* עצות - ממי כדאי וממי לא כדאי לקבל עצות?.

* עצות. ממי כדאי לקבל עצות?.

* אימון אישי. למה חשוב לחפש את המאמן האישי החכם ביותר?.

* גן המבוכה - מהו? ואיך לצאת ממנו?.

* מוסר וערכים - מהי משמעות ההתפוררות הערכית והמוסרית?.

* מנהיגות / אפשר לדעת או אי אפשר לדעת - זאת השאלה!.

המאמר מאת להצליח בכח המחשבה

הכנס לאתר וקרא עוד מאמרים על לזכור, יכולת, התקדמות, רגשות ועוד ...



דירוג המאמר: לא דורג עדיין

תגובות למאמר פסיכולוגיה - אימון אישי - מה קורה כאשר הפסיכולוג בעצמו צריך פסיכולוג? תגובות למאמר פסיכולוגיה - אימון אישי - מה קורה כאשר הפסיכולוג בעצמו צריך פסיכולוג?

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר פסיכולוגיה - אימון אישי - מה קורה כאשר הפסיכולוג בעצמו צריך פסיכולוג?. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא אימון אישי

ארבעת הצבעים בתקשורת בין אישית
רשת החנויות הגדולה בישראל המשווקת מותגים מובילים של אופניים חשמליים
ספרי לי איך את בוחרת מקרר ואומר לך מי את
לתת BOOST לקריירה שלך
כיצד להתמודד עם שינוי ארגוני בהצלחה?
מה היתרונות ברכיבה טיפולית
מודעות – כח הריפוי וטיפול בטראומות
טיפול רוחני במערכות יחסים ואימון אישי
שימוש ב- NLP בעסקים
כיצד מצליחים ביזמות עסקית
האם יש הבדל בין סוגי יועצים עסקיים
מהו NLP?
מה זה NLP ?
דימוי עצמי
אימון אישי לרווחת המשפחה

הנך נמצא כאן: פסיכולוגיה - אימון אישי - מה קורה כאשר הפסיכולוג בעצמו צריך פסיכולוג?.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.