אתר מאמרים
מעגל הכותבים אתר מאמרים קהילתי
שלום אורח!
מאמרים » מיסטיקה » התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות?

התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות?

מחבר המאמר:
פורסם בקטגוריה: מיסטיקה
המאמר נקרא 730 פעמים
תאריך פרסום:
גרסת הדפסה | 0 תגובות
פורסם באתר Circle: אתר מאמרים קהילתי



התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות?

התגוננות. להתגונן. אם נתבונן בעניין נראה, כי התגוננות נובעת מחולשה. התגוננות פירושה הוא כאשר הדבר לא יציב, ומשהו מאיים על היציבות שלו, שאז צריך להגן על הדבר. אין צורך להגן על דבר שאינו מאוים. ואם דבר מאוים, הרי שהוא חלש. כי חזק אמיתי, הוא לעולם לא מאוים.

וחזק אמיתי, אין פירושו שלא מאיימים עליו, כי גם על חזק אמיתי אפשר לאיים. אבל חזק אמיתי לעולם לא ירגיש מאוים. כי האדם שלא מבין את חוזקו של החזק, הוא יכול לנסות לאיים עליו. אך החזק שיודע את חוזקו, הוא לא ירגיש מאוים.

ומי לא מרגיש מאוים, מי שאי אפשר לפגוע בו. ולפגוע במשהו, פירושו לשנות את מצבו ממצב טוב למצב פחות טוב. ומי לא מפחד שמצבו ישתנה ממצב טוב למצב פחות טוב, מי שלא יכול להשתנות, או מי שהכל טוב עבורו באותה המידה (שזה אותו הדבר).

כי דבר שלא יכול להשתנות, דבר שקיומו ושמהותו היא נצחית, דבר כזה אין אפשרות לשנות אותו, וממילא אי אפשר לאיים עליו.

כגון לדוגמא המציאות עצמה כמציאות, שאין דרך להשמיד אותה. ומה שלא יעשה האדם ומה שלא יקרה, המציאות קיומה נצחי ושום דבר לא יכול להעלים אותה. ואפשר לשנות רק את הצורה החיצונית של המציאות, אך המציאות עצמה כמציאות, תמיד תהיה מצויה. וגם אם מציאותה של המציאות לא תהיה ידועה על ידי אף אחד, וגם אם קיומה ומהות מציאותה לא ברור לאדם, הרי שהמציאות כמציאות תמיד תהיה קיימת.

ולכן לדוגמא, המציאות לעולם לא תחשוש מכך שמישהו ישמיד אותה. משום שאי אפשר ואי דרך להשמיד אותה. כי היא תמיד תהיה מצויה בצורה כלשהי.

וגם את האמת אי אפשר להשמיד. כי לא משנה מה יעשה האדם, ולא משנה מה מבין ומה חושב האדם, האמת לעולם לא משתנה. וגם אם האדם יודע או לא יודע את האמת, האמת עצמה לעולם לא תשתנה.

וכל זה אומר בעצם, שככל שהאדם מחובר יותר למציאות וככל שהאדם מרגיש יותר יציבות וככל שהאדם יותר אמיתי, כך הוא פחות צריך להתגונן. כי התגוננות היא סוג של חולשה.

וכמובן שברמה המעשית האדם צריך להתגונן מדברים רעים שלא יפגעו בו, כי כאן זה עולם השינויים והנפרדות, שיש בו טוב ורע, והאדם צריך להגן על עצמו מהרע. אבל אנחנו מדברים כאן בעיקר על הדברים שבהם האדם מתגונן ברמה הרעיונית.

כגון לדוגמא אדם שמרגיש צורך להתגונן ממחשבות ששונות לדעתו. או אדם שמרגיש מאוים כאשר הוא שומע שמישהו לא מסכים איתו. או אפילו כאשר האדם מרגיש קצת אי נוחות מכך שלא כולם מסכימים איתו. וכל זמן שהאדם לא נמצא באמת האמיתית, שהיא אין סוף של יציבות, ושלא משנה מה יקרה, היא תמיד תהיה קיימת, הרי שהאדם הזה תמיד ירגיש צורך להתגונן מדעות של אחרים.

כי האמת נמצאת בכל דבר. ומי שיודע את האמת, אף אחד בעולם לא חולק עליו. כי כולם מסכימים על האמת האחת. ולמרות שאף אחד לא יודע מהי האמת האחת, ולמרות שכולם חולקים על כולם, הרי שהאמת האחת כולם מסכימים עליה.

ומי שיודע את האמת הזאת, הוא לעולם לא ירגיש מאוים מדעות של אחרים, משום שהוא יודע שכולם מסכימים איתו. וכאשר החכם לא מסכים עם מישהו כלפי חוץ, זה רק כדי לעזור לאדם השני להבין את *עצמו* טוב יותר, ולגרום לו להבין את ה*הסכמה* שיש ביניהם.

כי החכם מקשר את האדם לשורש המחשבה שלו, כדי להסביר לו שהם *מסכימים*. וחכם אמיתי, מסכים עם כל אחד. וחכם אמיתי לעולם לא ינסה לגרום למישהו להסכים איתו, משום שכולם כבר מסכימים איתו.

החכם האמיתי רוצה לגרום לאדם השני לנצח אותו! החכם האמיתי רוצה שהאדם יבין את עצמו, ושיבין שהכל אחד, וממילא אין שום ויכוח ושום מריבה ושום בעיה.

והאדם הרגיל, שרואה את הדעות השונות שבעולם כנפרדות זו מזו, על ידי זה הוא מרגיש את הצורך לצאת צודק ולנצח את חברו בויכוח. אך החכם שיודע שכל הדעות מסכימות, הוא מנסה בצורות שונות לעזור גם לאדם השני להבין שכל הדעות הן אחת, ועל ידי זה לחיות טוב יותר.

ונסכם: מי שיודע את האמת, הוא לא מרגיש צורך להתגונן. ואם האדם מרגיש את הצורך להתגונן, ואם האדם נלחץ מכך שמישהו לא מסכים איתו, הרי שהקיום שלו הוא לא מחיוב המציאות, אלא רק אפשרי המציאות. כי דבר שקיומו הוא מחויב, ושאין אפשרות שהוא ישתנה, הוא יציב וחי לנצח.

ואיך להגיע ליציבות הזאת? תשובה: על ידי זה שהאדם מסתכל על העומק של הדברים. ובעומק של הדברים השינויים יותר קטנים, עד שבסוף הכל מתאחד, והאדם מגיע אל היציבות הנצחית.

ראה גם:

* הסכמה - מי מסכים / רוצה שלא יסכימו איתו?.

* שכנוע עצמי / שכנוע אחרים - מדוע מנסה האדם לשכנע אחרים בצדקת דרכו ?.

* יציבות - איך להגיע ליציבות ולחיים יציבים?.

המאמר מאת להצליח בכח המחשבה

הכנס לאתר וקרא עוד מאמרים על איך ל ..., אימון אישי קואצינג, חוכמה, אומץ ועוד ...



דירוג המאמר: 1.0

תגובות למאמר התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות? תגובות למאמר התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות?

עד כה לא נרשמו כל תגובות למאמר התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות?. רוצה להיות הראשון?

הוספת תגובה חדשה


שם מלא:


כתובת דוא"ל:


תוכן התגובה

הקלידו את הקוד שבתמונה

Visual CAPTCHA


מאמרים נוספים בנושא מיסטיקה

נומורולוגיה מהי?
מציאות אלוקים
צמידים מעור בעלי סגולות טובות
קמעות לחיזוק הנפש
איך השכל וההגיון יגרמו לך להצליח יותר?
איך תזכור טוב יותר את כל המסרים והרעיונות החיוביים?
למה דומה המרדף של אנשים אחרי תאוות העולם?
למה חיפוש האמת ורדיפת כבוד ואגו לא הולכים ביחד?
כיצד תהפוך קושי להצלחה? כיצד לראות קשיים כהזדמנות?
כיצד להיות מאושר ולשמוח מכל מה שקורה לך?
מהי החכמה האמיתית? מהי התכלית של השכל של האדם?
למה זה קורה לי? למה דברים קורים?
גן עדן או גהינום? האם גן עדן הוא לא הגהנום? ומהו גן עדן?
שבי - איך מחזיקים מעמד בשבי? ומה המשמעות של זה?
הערצה - ממה נובעת ההערצה של האדם לאנשים מפורסמים - דברים שונים?

הנך נמצא כאן: התגוננות - מי צריך להתגונן? ומהי מהותה של ההתגוננות?.

פרסם את מאמריך באתר! פרסם את מאמריך באתר!
תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך.
פרסם מאמר.
דרושים בתחום הכתיבה | תנאי שימוש ומדיניות פרטיות | תוכן המפרסמים באתר מופץ ברשיון ייחוס-איסור יצירות נגזרות של Creative Common License.
כל הזכויות שמורות © Circle.co.il 2009-2012 - מאמרים להפצה חופשית מאת מעגל הכותבים.