מחבר המאמר: קידום אתרים LoadSeo |
הפרעות חרדה – מהן וכיצד ניתן לטפל בהן
ודאי שמעתם לא אחת על המונח הפרעות חרדה אך לא ידעתם מהי המשמעות שלו, באילו הפרעות חרדה מדובר וכיצד ניתן לטפל בכל אחת ואחת מהן. ואכן, הפרעות חרדה הינן הבעיה הנפשית הנפוצה ביותר, וישנם לא מעט נפגעי חרדה בקרב מבוגרים וילדים. הפרעות חרדה פוגעות במגוון רחב מאד של אוכלוסיות ואף נחשבות כבין הנפוצות ביותר דווקא בקרב אוכלוסיה בריאה ומתפקדת. לעיתים הפרעות חרדה אינן מאובחנות כלל, והסובלים מהן, חיים איתם לאורך כל ימי חייהם. מעטים הסובלים מכל סוג של הפרעות חרדה, כמו חרדה חברתית, חרדה ודיכאון, פונים לטיפול מקצועי, בעיקר מחוסר מודעות ופחד מסטיגמות, הקשורות לטיפול נפשי.
הפרעות חרדה – מהי חרדה
חרדה הינה תגובת טבעית של הגוף, שמטרתה הינה התגוננות מפני סכנה. לעיתים הופכת החרדה לכזו הפוגעת בניהול אורח חיים תקין ואף באיכותו של אורח החיים. בעוד שפחד מתמקד מחשש ממשהו ממשי שניתן להגדירו, קשה פעמים רבות להגדיר את מקורה של חרדה, התקפי חרדה, ואת הסיבה לקיומם. החרדה מתבטאת בשני היבטים מרכזיים: היבטים פיזיים וכן היבטים נפשיים. היא עלולה לגרום לתופעות פיסיולוגיות כמו דפיקות לב מואצות, הזעה ועוד. בהיבטים הפסיכולוגים, באה לידי ביטוי מקיומן של חששות לגבי מצב קיומי, תחושה עצמית ועוד. הפרעות חרדה יכולות להיבנות בהדרגתיות, לאורך זמן, או להופיע בבת אחת, ללא כל סימן מוקדם כלשהו.
הפרעות חרדה – כיצד ניתן לטפל בהן
קיימות גישות טיפול רבות ומגוונות לכל הקשור לקשת הפרעות חרדה הקיימת. שתי גישות הטיפול המרכזיות בסוגי הפרעות חרדה שונים הינן הגישה הפסיכולוגית והגישה התרופתית (באמצעות טיפול פסיכיאטרי). הגישה הפסיכולוגית מאמינה כי מקורן של הפרעות חרדה הינו בעיה פסיכולוגית עמוקה ומורכבת יותר. ולכן, במידה ואכן מאובחן כי כך הדבר, הטיפול המתבצע הינו טיפול פסיכולוגי דינאמי כדי לאתר את מקור הבעיה הפסיכולוגית ולטפל בה. רק לאחר שטופלה בעיה זו, הפרעות החרדה הבאים לידי ביטוי בהתקפות חרדה, ייעלמו. גישה פסיכולוגית נוספת, מאמינה כי באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי ניתן לטפל בהפרעות מסוג זה. מדובר בדרך כלל בטיפול קצר מועד המשפר באופן משמעותי את איכות חייהם של הסובלים מהפרעה זו. גישה זו מאמינה כי הגורמים להפרעות החרדה אינם חשובים וכי הגוף מסוגל ללמוד מחדש דרכי התמודדות, המאפשרות לו להירגע ולשלוט בהתקפי החרדה, עד שאלה ייעלמו לחלוטין. הגישה התרופתית יוצאת מנקודת הנחה כי חוסר איזון הורמונאלי הינו הוא הגורם להפרעות מסוג זה, חוסר איזון אותו ניתן לפתור באמצעות טיפולים תרופתיים. בעוד שהפסקת התרופות עלולה להחזיר את תופעות החרדה כפי שהיו לפני כן, טיפול פסיכולוגי, לאחר סיומו, מבטיח כי תוצאותיו יישארו עם המטופל גם אחר כך.
הנך נמצא כאן: הפרעות חרדה.
פרסם את מאמריך באתר! תהנה מחשיפה מקצועית בחינם ואפשר לאלפי גולשים פוטנציאליים להיחשף לדעותיך. פרסם מאמר. |
4817 20198 239 |
כותבים מומחים מאמרים מקצועיים קטגוריות נושא |